lilly20 19.09.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Właśnie to wszystko jest na zasadzie '' jeden wujek, drugiemu powiedział '' niech każdy sobie robi jak chce. A co szkodzi naszemu zdrowiu - właśnie może te zbyt duże rachunki Nie będe nic na ten temat pisać bo każdy wie dla siebie lepiej i niech każdy robi to co dla niego dobre Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 19.09.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A u nas wczoraj byla podwojna wiecha i wszystkim humory dopisywaly. A oto i zdjecie - minelo 2 miesiace i 1 tydzien od wbicia pierwszej lopaty. Tylko nie nadazam z dziennikiem - chroniczny brak czasu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 20.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no a co z ogrzewaniem domu w przypadku gdy nie będziemy mieszkać przez zimę? mamy tynki, wylewki, ocieplenie poddasza. kominek też jest i na ten rok koniec... martwię się tym brakiem ogrzewania.... czy na siłe wstawiać kocioł i grzać? czy wystarczy od czasu do czasu (np w soboty) podgrzać kominkiem? niestety nie mam WM ani nawet rozprowadzenia ciepłego powietrza. z przyczyn finansowych i strachu przed ewentualną kradzieżą nie chce montować grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 20.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no;) to mam już projekt w domku, opieczętowany, zatwierdzony wzdłuż i wszerz, kierownik też załatwiony;) Dziennik Budowy za dychę zakupiony;) teraz szukamy ekip z konkurencyjną ceną, potem prognozowanie poniesionych kosztów a na koniec do banku, i tu pewnie się cała radość zakończy bo czy bank będzie chciał spełnić nasze marzenie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Kurde Panda ja nie wiem czy od tego banku to nie należało zacząć? Jak teraz się okaże że zdolności nie ma to cała para w gwizdek pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no a co z ogrzewaniem domu w przypadku gdy nie będziemy mieszkać przez zimę? mamy tynki, wylewki, ocieplenie poddasza. kominek też jest i na ten rok koniec... martwię się tym brakiem ogrzewania.... czy na siłe wstawiać kocioł i grzać? czy wystarczy od czasu do czasu (np w soboty) podgrzać kominkiem? niestety nie mam WM ani nawet rozprowadzenia ciepłego powietrza. z przyczyn finansowych i strachu przed ewentualną kradzieżą nie chce montować grzejników. ja tam mam wylewki, tynki, nie mam okien wszystko zabite dechami i tak zimę przetrzymam, nie wiem czego ty się boisz. Daj se luz do wiosny, dobrze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 20.09.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no a co z ogrzewaniem domu w przypadku gdy nie będziemy mieszkać przez zimę? mamy tynki, wylewki, ocieplenie poddasza. kominek też jest i na ten rok koniec... martwię się tym brakiem ogrzewania.... czy na siłe wstawiać kocioł i grzać? czy wystarczy od czasu do czasu (np w soboty) podgrzać kominkiem? niestety nie mam WM ani nawet rozprowadzenia ciepłego powietrza. z przyczyn finansowych i strachu przed ewentualną kradzieżą nie chce montować grzejników. Moim zdaniem chyba lepiej wogóle niż raz na tydzień podgrzewać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 21.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Nie wiem do końca jak sobie rozplanować następne prace. Jestem na etapie murowania facjatek, jest więźba dachu, dekarz przykryje folią i odeskuje w poniedziałek, następnie położy za jakiś czas dachówkę. Co można jeszcze zrobić w tym roku ?Jakie prace mogę wykonać. Czy wstawiać w tym roku okna ? I iść dalej za ciosem z ogrzewaniem i elektryką oraz wod-kan ?To ostatnie raczej nie realne chyba, raz że możliwość kradzieży a dwa że wylewki itp. chyba zbyt duża możliwość wilgoci... nie wiem czy zdąży to wszystko obeschnąć przed zimą.Jak radzicie ? Jak to u was wygląda ? Edytowane 21 Września 2012 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.09.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 U mnie zrobiłem wstępne wyliczenia , w ciągu 2 miesięcy poszło ( jeszcze tydzień ale szacuję) ok 21tys cegieł i 4 palety cementu. A to wstępnie połowa Jak listopad będzie zimny to leżę i kwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.09.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 julo23, jestesmy na podobnym etapie i uradziliśmy, że w tym roku wstawiamy jeszcze okna i robimy tynki i instalacje - nie podłączamy tylko pieca co. To znaczy musimy zamknąć sobie chałupę, żeby móc dłubać dalej zimą, jeśli do końca jesieni nie zdążymy Wiosną będziemy malować, ocieplać z zewnątrz, kończyć posadzki i meblować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 21.09.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 ja jestem jakiś tydzień po tynkach,brak drzwi garażowych,miałam nadzieję że ze dwa tygodnie jeszcze sobie to "poprzewiewa" zanim przyjdą chłody-a dziś w nocy z głupia frant minus 2 trochę się martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.09.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 julo23, jestesmy na podobnym etapie i uradziliśmy, że w tym roku wstawiamy jeszcze okna i robimy tynki i instalacje - nie podłączamy tylko pieca co. To znaczy musimy zamknąć sobie chałupę, żeby móc dłubać dalej zimą, jeśli do końca jesieni nie zdążymy Wiosną będziemy malować, ocieplać z zewnątrz, kończyć posadzki i meblować. Podobnie u nas. Za miesiąc montują nam okna i bramy garażowe, przez zimę będziemy dłubać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 21.09.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 my wstawiamy okna , drzwi i bramę garażową oraz podłączymy alarm jutro mam nadzieję ,że nie będzie padać, więc jutro będę mogła powiedzieć mam SSZ a później tak jak część z was będziemy wykańczać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syrek 21.09.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 witam może pokażecie zdjęcia z postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 21.09.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 zdjęcia znajdziesz w dziennikach budowy, które większość z nas prowadzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 21.09.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No tak.... zamknąć przed zimą i móc dłubać w środku....ale jak ktoś mieszka daleko od budowy to nie wiem czy jest sens. Ja myślałem, skończyć dach, zabić dechami i niech sobie osiada ten dom przez te pare miesięcy. Każdy chce szybko wiadomo, ale może czasami nie warto aż tak się spieszyć ? 1) niech sobie to osiądzie, może to śmieszne ale właśnie byłem na wizycie u takich znajomych i po tak ekspresowej budowie, teraz im pękają tynki, i kartony gipsowe na poddaszu. 2) u kolejnego znajomego, innego już, wyszła wilgoć bo szybko wstawił okna, zamknął dom, po wylewkach, i do tego ocieplił. Wilgoć budowlana najwyraźniej nie miała gdzie wyjść już na zewnątrz to wyszła w środku. Ja jestem na punkcie grzyba przewrażliwiony, bo teraz mieszkam w mieszkaniu zawilgoconym. Więc nie chce sie przenosić z jednego grzyba do drugiego. Także nie wiem czy dobrze zrobie, bo też sie chce jak najszybciej wprowadzić, ale chyba zabije okna dechami i niech czeka do wiosny. Zrobie tylko ogrodzenie i szambo jak sie uda, no i moze doprowadze wodę do domu, bo mam w placu. Wczesną wiosną, zrobić instalacje, wylewki i okna. Po wylewkach chyba dobrze by było żeby to też troche obeschło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.09.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 U mnie zrobiłem wstępne wyliczenia , w ciągu 2 miesięcy poszło ( jeszcze tydzień ale szacuję) ok 21tys cegieł i 4 palety cementu. A to wstępnie połowa Jak listopad będzie zimny to leżę i kwiczę spokojnie - nawet i w grudniu murują - dasz rade!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.09.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 N 1) niech sobie to osiądzie, może to śmieszne ale właśnie byłem na wizycie u takich znajomych i po tak ekspresowej budowie, teraz im pękają tynki, i kartony gipsowe na poddaszu. Zlituj się, co osiada? budynek? po co sie zageszcza piach, robi badanie gruntu? Nie jeden artykuł był na ten temat w MUratorze nawet, długie budowanie, budowanie nieekonomiczne i nieuzasadnione w zaden sposob, a tutaj nadal jak z dzieckiem w kapuście widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol76 21.09.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) witam, jeżeli działka jest około pół metra poniżej drogi asfaltowej,było by lepiej wywyszyć teren przed fundamentami czy raczej po.....no i czy sa do tego potrzebne jekieś pozwolenia.... Edytowane 21 Września 2012 przez karol76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.09.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 spokojnie - nawet i w grudniu murują - dasz rade!!! Byle nie padał śniegu i było -20st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts