marynata 23.09.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Nie trzymają okien na magazynach,ale mają tam najpopularniejsze profile.Gdybym zamówiła okna białe (najszybciej nieokleinowane)lub jakiś tam brąz podstawowy,miałabym okna góra do tygodnia,a że wzięłam antracyt,czekałam 6 tygodni.Mój producent okien zamawia też np profile już oklejane,co znacznie przyspiesza produkcję.Są producenci którzy oklejają sami,więc czas oczekiwania się wydłuża.Sam proces produkcyjny jest krótki.No i gdy ktoś zamawia u jakiegoś bardzo popularnego producenta lub poprzez salon okien,to wiadomo że trzeba liczyć się z długą kolejką. Edytowane 23 Września 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.09.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Kocurze a czy nie jest to przypadkiem tak,że do szlifowania oni sobie muszą wylać "swoją"warstewkę betonu o odpowiednim składzie? Zależy od technologii - z tego, co wiem, są trzy różne sposoby na beton w domu U nas będzie po prostu wylany mocny beton i wyszlifowany do pewnego stopnia połysku + impregnat. Te cienkowarstwowe do nas jakoś nie przemówiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 23.09.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 A jesli ja zamierzam wstawic na zime tylko okna elektryke i alarm to warto - wtedy mroz nie wejdzie? Czy tylko zabic dechami otwory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 24.09.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 A jesli ja zamierzam wstawic na zime tylko okna elektryke i alarm to warto - wtedy mroz nie wejdzie? Czy tylko zabic dechami otwory? I tak nie ma co przemarznąć,niech włazi.Instalacjom elektrycznym nic nie będzie,możesz nawet foliami pozatykać. Albo daj te okna lub dechy,bo instalacja lubi wychodzić na spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 24.09.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Julo_23 my na okna czekaliśmy jakoś 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 24.09.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hej Hej wszystkim my właśnie zamówiliśmy okna: dwustronny kolor - orzech i na proflu vetrexu, trzy szybowe czas oczekiwani 2 - 3 tygodnie zobaczymy czy uda się im wywiązać z terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.09.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 My na okna czekaliśmy jak już wcześniej wspomniałam około 6 tygodni a oto co wstawiliśmy, częściowo zasłonięte roletą http://i48.tinypic.com/18k975.jpg SSZ - 22.09.2012:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 24.09.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 No tak, instalacja lubi sie przewietrzyc:lol2: Dlatego jej zafunduje obroze w postaci alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 24.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Aksuda,Te slupki ta sa z pojedynczego bloczka betonowego czy z silki? Zbrojone jakos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 bloczek betonowy pojedynczy 24x24 zbrojony czterema prętami fi 12, strzemiona co 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 24.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 My na okna czekaliśmy jak już wcześniej wspomniałam około 6 tygodni a oto co wstawiliśmy, częściowo zasłonięte roletą http://i48.tinypic.com/18k975.jpg SSZ - 22.09.2012:lol2: co to za biała więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 więźba pomalowana farbą do drewna Tikurila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.09.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Ooo, to ma szansę ciekawie wyglądać, ten dom z białą więźbą. Aksuda, a do czego to będzie nawiązywało, bo widzę, że do okien nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 25.09.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Generalnie okna mają ocieplić wizerunek całego domu. Razem z mężem jesteśmy w tej chwili zafascynowani ciemnymi kolorami,tak jak widać, dachówkę mamy czarną , rolety i bramę mamy antracytowe, takie same są drzwi od kotłowni , tak więc biała więźba będzie nawiązywać do białej elewacji z akcentami płytek oczywiście antracytowych i jest to zrobione trochę na zasadzi kontrastu a do okien chcemy dobrać ogrodzenie ale to jeszcze odległy czas, wszystko się może zmienić. Mam jednak nadzieję ,że efekt końcowy będzie ciekawy. W ostateczności więźbę czy elewację zawsze można przemalować na inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmag87 26.09.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Hej, my zaczęliśmy budowę we wrześniu projekt mila 3 (domek parterowy), fundamenty już mamy, dziś robimy kanalizacje a w piątek wylewamy chudziak. W tym roku chcemy zrobić dom do dachu razem z blachodachówką. Wahamy sie tylko czy okna wstawiać?? Edytowane 26 Września 2012 przez radmag87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 26.09.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam, U nas prace trwają, tylko zastanawiają mnie dwie sprawy, czy ekipa dobrze przykleiła styropian, możecie zerknąć na zdjęcia? Między bloczkiem a styropianem jest duża..dziura.. tak chyba nie może być.. Wy to już w większości macie za sobą, czy u Was też tak robiono? Dodam, że było proszone, żeby przyklejali styropian po obwodzie + packi do środka, średnio im wychodziły trzy pacnięcia. I jeszcze jest jeden problem. Zamontowali już część komina, tam też widoczne są duże odstępy, ponadto większe dziury zaklejono pianką… a z tego co wyczytałam to w pobliżu 15cm nie może być żadnych materiałów łatwopalnych…co teraz zrobić z tą pianką i tymi szczelinami w kominie?? Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 ja tam na kominach się nie znam ale nie podoba mi sie to co do styropianu - tak to juz jest gdy klei się go na tradycyjnym kleju - to odstaje ale czy az tak - - zalezy ile klieju dali i jakiej był konsystencji dla swietego spokoju mozesz zapiankowac od gory, najważniejsze jest by izolacja pionowa miała ciągłość , by kolejne warstwy dobrze leżały na tych płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 26.09.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 ja tam na kominach się nie znam ale nie podoba mi sie to co do styropianu - tak to juz jest gdy klei się go na tradycyjnym kleju - to odstaje ale czy az tak - - zalezy ile klieju dali i jakiej był konsystencji dla swietego spokoju mozesz zapiankowac od gory, najważniejsze jest by izolacja pionowa miała ciągłość , by kolejne warstwy dobrze leżały na tych płytach Dwie ściany sama piankowałam, bo pomiędzy przyklejonymi płytami styropianu były spore luki..Martwi mnie to, czy za rok, dwa, nie będzie wilgoci w piwnicy..bo przez ich takie klejenie to woda chcąc nie chcąc będzie przenikać do bloczka, tak mi się wydaje..ale tak jak radzisz, zapiankuję na wszelki wypadek. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 27.09.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 W kwietniu zacząłem budować Jaskółkę II - dom parterowy z poddaszem nieużytkowym. Będzie energooszczędny. Jestem na etapie układania dachówki. W tym roku zakończę na stanie surowym otwartym, w przyszłym przed zimą chciałbym się wprowadzić. Lokalizacja - Bory Dolnośląskie, ale 6 km od A4. Rewelacja. Działka - 1 ha, staw już wykopany, ogród zaprojektowany, oczyszczalnia trzcinowa również.To mój drugi dom. Poprzedni budowałem w 2001/2002, niedaleko od obecnego (10 km), głębiej w lesie. Administrowałem tamtą budową i tą też - postęp w budownictwie niesamowity. Poprzedni dom sprzedałem zimą. Teraz nowe małżeństwo, nowy dom, syn. Skończyłem właśnie 53 lata i wciąż nie brakuje mi energii i kreatywności.Dlaczego Jaskółka ? Przestronny dom, świetnie będzie się prezentował na dużej działce. Zero schodów. Nawet natryski będą płaskie. To z myślą o moich Rodzicach, którzy wciąż bronią się przed opuszczeniem Warszawy. Ale w końcu pękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmag87 27.09.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam, U nas prace trwają, tylko zastanawiają mnie dwie sprawy, czy ekipa dobrze przykleiła styropian, możecie zerknąć na zdjęcia? Między bloczkiem a styropianem jest duża..dziura.. tak chyba nie może być.. Wy to już w większości macie za sobą, czy u Was też tak robiono? Dodam, że było proszone, żeby przyklejali styropian po obwodzie + packi do środka, średnio im wychodziły trzy pacnięcia. I jeszcze jest jeden problem. Zamontowali już część komina, tam też widoczne są duże odstępy, ponadto większe dziury zaklejono pianką… a z tego co wyczytałam to w pobliżu 15cm nie może być żadnych materiałów łatwopalnych…co teraz zrobić z tą pianką i tymi szczelinami w kominie?? Z góry dziękuję za porady. U nas nic nie odstawało, styropian ładnie przylegała do bloczków a później został obłożony jeszcze folią bąbelkową. Co do kominów to nie wiem czy dobrze jest to zrobione , ale komin to ważna sprawa i musi być zrobiony dokładnie, tu chodzi o bezpieczeństwo mieszkańców domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts