Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

Bury_Kocur, Cronin, Alina&Mariusz, Plusfoto, Arturo - ja taki sam plan mam - podlogowka wszedzie (do tego bedzie piec kondesacyjny).

Tez slyszalem ze panele jak najbardzie moga byc kladzione na podlogowke. Trzeba tylko podklad pod panele inny niz kiedys sie stosowala - tzn. mniej izolacyjny/perforowany jakos. Zreszta jak pod instalacja podlogowki bedzie kilka/kilkanascie cm styropianu to cieplo do dolu nie pojdzie.

Jedyne obawy mam czy na poddaszu przy oknach dachowych podlogowka da rade.

Dziekuje wszystkim za spory odzew.

pozdrawiam

Rafal

Edytowane przez rafus12

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie też miała byc podłogówka na całości, obecnie zaczełam się trochę wahać o podłogówkę w salonie ze wzgledu na opinie o panelach, ale tutaj czytam że niekoniecznie sa prawdziwe. Muszę się wgryźć w temat. :)

u mnie też miała byc podłogówka na całości, obecnie zaczełam się trochę wahać o podłogówkę w salonie ze wzgledu na opinie o panelach, ale tutaj czytam że niekoniecznie sa prawdziwe. Muszę się wgryźć w temat. :)

Wejdź do sklepu i wybierz cokolwiek oznaczone "idealne do ogrzewania podłogowego" i nie będą to płytki :D

I ja również słyszałam taką opinię. A to dla mnie dobra wiadomość :) bo nie chcę kafli na całości części dziennej :)

Moga ale jest to kompletnie bez sensu. Mialam tak połozona podłogówkę w salonie na akacji i w goscinnym z panelami. W pokajach była wyraznie nizsza temp ( drewno izoluje czy ktos chce czy nie) w pokoju goscinnym goscie marzli, trzeba było wkładać grzejnik. Kompletnie bez sensu. Dlatego teraz nie chce zrezygnować z drewna w salonie, to dokładam zwyczajne grzejniki. A podłogówke daje tam, gdzie sie sprawdza czyli tam gdzie sa kafle

Moga ale jest to kompletnie bez sensu. Mialam tak połozona podłogówkę w salonie na akacji i w goscinnym z panelami. W pokajach była wyraznie nizsza temp ( drewno izoluje czy ktos chce czy nie) w pokoju goscinnym goscie marzli, trzeba było wkładać grzejnik. Kompletnie bez sensu. Dlatego teraz nie chce zrezygnować z drewna w salonie, to dokładam zwyczajne grzejniki. A podłogówke daje tam, gdzie sie sprawdza czyli tam gdzie sa kafle
Plus pokażcie mi roducenta ktory daje gwarancje w przypadku położenia paneli. Robi tak tylko producent paneli przeznaczonych na ogrzewanie podlogowe, wybór mały, panele brzydkie. Ale to oczywiście moja opinia. Wiem jedno, gdyby wtedy, ktos 6 lat mi tutaj na forum powiedzial, to co ja mówię:-) to bym się nie zdecydowała

Muszę się zgodzić z gosią@ - miałam podłogówkę pod panelami i płytkami w poprzednim mieszkaniu, i tam gdzie były panele, różnica temperatury była naprawdę odczuwalna. Płytki - bez zarzutu. Tak więc, podłogówce mówię stanowcze tak, panelom - nie. Ale z tego co czytam, są osoby, które tak mają i są zadowolone.

Witajcie kochani, niestety mój zapał do realizacji marzeń zupełnie opadł gdyż byliśmy w banku i żąda od nas 30-40 tys wkładu własnego- środki na koncie i dopiero udzieli nam kredytu 240 tyś. Domek ma 138 m2 użytkowych (dwulokalowy projekt indywid.) zalezało nam by otrzymać kredyt w Programie Rodzina Na Swoim ale chyba nie ma na nic szans:(

Jak piszecie o hydraulice to mi chociaż tata ją zrobi za darmochę, a ogrzewanie podłogowe mówił, że nie robi się w miejscu gdzie się śpi bo kurz się unosi na wysokości łóżka, aczkolwiek to kwestia wyboru każdego inwestora.

Edytowane przez [email protected]

Gosiu, mowiac o tej akacji w salonie - to byly panele czy jakas deska?
W salonie, akację olejowana miałam specjalną deskę na ogrzewanie podłogowe. A w goscinnym panele. Brak komfortu ciepłej stopy i zdecydowanie nizsza temp w pomieszczeniu. PLus np moja akacja na ogrzewanie podłogowe była sporo drozsza

Witajcie kochani, niestety mój zapał do realizacji marzeń zupełnie opadł gdyż byliśmy w banku i żąda od nas 30-40 tys wkładu własnego- środki na koncie i dopiero udzieli nam kredytu 240 tyś. Domek ma 138 m2 użytkowych (dwulokalowy projekt indywid.) zalezało nam by otrzymać kredyt w Programie Rodzina Na Swoim ale chyba nie ma na nic szans:(

Jak piszecie o hydraulice to mi chociaż tata ją zrobi za darmochę, a ogrzewanie podłogowe mówił, że nie robi się w miejscu gdzie się śpi bo kurz się unosi na wysokości łóżka, aczkolwiek to kwestia wyboru każdego inwestora.

panda nie rezygnuj! Idz do innego banku, a najlpeiej doświadczonego doradcy finansowego. Popytaj po znajomych, wazne zeby był dobry