rafus12 05.10.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Bury_Kocur, Cronin, Alina&Mariusz, Plusfoto, Arturo - ja taki sam plan mam - podlogowka wszedzie (do tego bedzie piec kondesacyjny).Tez slyszalem ze panele jak najbardzie moga byc kladzione na podlogowke. Trzeba tylko podklad pod panele inny niz kiedys sie stosowala - tzn. mniej izolacyjny/perforowany jakos. Zreszta jak pod instalacja podlogowki bedzie kilka/kilkanascie cm styropianu to cieplo do dolu nie pojdzie.Jedyne obawy mam czy na poddaszu przy oknach dachowych podlogowka da rade.Dziekuje wszystkim za spory odzew.pozdrawiamRafal Edytowane 5 Października 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.10.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 u mnie też miała byc podłogówka na całości, obecnie zaczełam się trochę wahać o podłogówkę w salonie ze wzgledu na opinie o panelach, ale tutaj czytam że niekoniecznie sa prawdziwe. Muszę się wgryźć w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.10.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Alina&Mariusz, Plusfoto, Arturo - ja taki sam plan mam - podlogowka wszedzie (do tego bedzie piec kondesacyjny niskotemperaturowy). a jaki to jest piec niskotemperaturowy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Oj, nie czepiaj się, esiak To taki skrót myślowy od niskiej temp. zasilania - też będę taki miała, ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 05.10.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Tez slyszalem ze panele jak najbardzie moga byc kladzione na podlogowke I ja również słyszałam taką opinię. A to dla mnie dobra wiadomość bo nie chcę kafli na całości części dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 05.10.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Danonki, nie jedyni. My od poczatku nie chcielismy podłogówki, bo miały być deski na podłodze i zreszta są. Jednak monter CO nas przekonał, że w łazience i w wiatrołapie jest podłogówka ale na powrocie z kaloryferów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 05.10.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 u mnie też miała byc podłogówka na całości, obecnie zaczełam się trochę wahać o podłogówkę w salonie ze wzgledu na opinie o panelach, ale tutaj czytam że niekoniecznie sa prawdziwe. Muszę się wgryźć w temat. Wejdź do sklepu i wybierz cokolwiek oznaczone "idealne do ogrzewania podłogowego" i nie będą to płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.10.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 I ja również słyszałam taką opinię. A to dla mnie dobra wiadomość bo nie chcę kafli na całości części dziennej Moga ale jest to kompletnie bez sensu. Mialam tak połozona podłogówkę w salonie na akacji i w goscinnym z panelami. W pokajach była wyraznie nizsza temp ( drewno izoluje czy ktos chce czy nie) w pokoju goscinnym goscie marzli, trzeba było wkładać grzejnik. Kompletnie bez sensu. Dlatego teraz nie chce zrezygnować z drewna w salonie, to dokładam zwyczajne grzejniki. A podłogówke daje tam, gdzie sie sprawdza czyli tam gdzie sa kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Moga ale jest to kompletnie bez sensu. Mialam tak połozona podłogówkę w salonie na akacji i w goscinnym z panelami. W pokajach była wyraznie nizsza temp ( drewno izoluje czy ktos chce czy nie) w pokoju goscinnym goscie marzli, trzeba było wkładać grzejnik. Kompletnie bez sensu. Dlatego teraz nie chce zrezygnować z drewna w salonie, to dokładam zwyczajne grzejniki. A podłogówke daje tam, gdzie sie sprawdza czyli tam gdzie sa kafle Plus pokażcie mi roducenta ktory daje gwarancje w przypadku położenia paneli. Robi tak tylko producent paneli przeznaczonych na ogrzewanie podlogowe, wybór mały, panele brzydkie. Ale to oczywiście moja opinia. Wiem jedno, gdyby wtedy, ktos 6 lat mi tutaj na forum powiedzial, to co ja mówię to bym się nie zdecydowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 05.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Wlasnie - Esiak - nie zjedz mnie na sniadanie - Dzieki bury_kocur za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Muszę się zgodzić z gosią@ - miałam podłogówkę pod panelami i płytkami w poprzednim mieszkaniu, i tam gdzie były panele, różnica temperatury była naprawdę odczuwalna. Płytki - bez zarzutu. Tak więc, podłogówce mówię stanowcze tak, panelom - nie. Ale z tego co czytam, są osoby, które tak mają i są zadowolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 05.10.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Gosiu, mowiac o tej akacji w salonie - to byly panele czy jakas deska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.10.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Chociażby tu:http://klf.kronopol.plhttp://www.egger.comhttp://www.classen.plhttp://www.tarkett.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.10.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Podłogowka na dole, u gory grzejniki, podłogowe w łazienkach U mnie tak samo. Z tym że na dole są wyprowadzeia na grzejniki schowane pod tynkiem, tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 05.10.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Witajcie kochani, niestety mój zapał do realizacji marzeń zupełnie opadł gdyż byliśmy w banku i żąda od nas 30-40 tys wkładu własnego- środki na koncie i dopiero udzieli nam kredytu 240 tyś. Domek ma 138 m2 użytkowych (dwulokalowy projekt indywid.) zalezało nam by otrzymać kredyt w Programie Rodzina Na Swoim ale chyba nie ma na nic szans:( Jak piszecie o hydraulice to mi chociaż tata ją zrobi za darmochę, a ogrzewanie podłogowe mówił, że nie robi się w miejscu gdzie się śpi bo kurz się unosi na wysokości łóżka, aczkolwiek to kwestia wyboru każdego inwestora. Edytowane 5 Października 2012 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 05.10.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 mówił, że nie robi się w miejscu gdzie się śpi bo kurz się unosi na wysokości łóżka Poczytaj trochę o podłogówce i nie powtarzaj takich zabobonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 05.10.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Alina&Mariusz absolutnie nie powtarzam zabobonów bo zabobony to grzech a ja raczej nie zgrzeszyłam pisząc o tych "sypialniach" poza tym forum to miejsce dla wypowiedzi wszystkich możliwych opinii, a Ty i tak zrób sobie jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.10.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Gosiu, mowiac o tej akacji w salonie - to byly panele czy jakas deska?W salonie, akację olejowana miałam specjalną deskę na ogrzewanie podłogowe. A w goscinnym panele. Brak komfortu ciepłej stopy i zdecydowanie nizsza temp w pomieszczeniu. PLus np moja akacja na ogrzewanie podłogowe była sporo drozsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.10.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witajcie kochani, niestety mój zapał do realizacji marzeń zupełnie opadł gdyż byliśmy w banku i żąda od nas 30-40 tys wkładu własnego- środki na koncie i dopiero udzieli nam kredytu 240 tyś. Domek ma 138 m2 użytkowych (dwulokalowy projekt indywid.) zalezało nam by otrzymać kredyt w Programie Rodzina Na Swoim ale chyba nie ma na nic szans:( Jak piszecie o hydraulice to mi chociaż tata ją zrobi za darmochę, a ogrzewanie podłogowe mówił, że nie robi się w miejscu gdzie się śpi bo kurz się unosi na wysokości łóżka, aczkolwiek to kwestia wyboru każdego inwestora. panda nie rezygnuj! Idz do innego banku, a najlpeiej doświadczonego doradcy finansowego. Popytaj po znajomych, wazne zeby był dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 05.10.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zrobisz jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts