Danonki 08.10.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) a my dzisiaj ruszyliśmy z ocieplaniem domu z zewnątrz i uwielbiam nasze panele, są super, a dzieciaki na nich już wczoraj bawiły się rewelacyjnie. Nie wyobrażam sobie jak mogłyby to robić np na płytkach, ale każdy robi i kładzie co chce a i grzejniki świetnie się wkomponowały w całość, moim skromnym zdaniem i obawa że będą tylko psuć wnętrze gdzieś się ulotniły. Panele na parterze w 70% położone, jeszcze hol i pokoik został, ale to w tygodniu. No i jest cały czas cieplutko, a tak mało się do kotła wrzuca że zimy to ja się w ogóle nie boję. jej, ale ja się cieszę, jestem tak pozytywnie nakręcona, ze najchętniej to już bym tam dzisiaj materac położyła i spała, ale bez skończonego m.in. sedesu byłoby ciężko, hehe (chociaż mój teść spał na materacu, który widać na jednym zdjęciu z soboty na niedzielę - to on zajął się układaniem u nas paneli). dowód, moje dzieci wczoraj w Pchełce Danonków Edytowane 8 Października 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.10.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dononki jej jak ja Wam zazdroszczę DANONKOWEGO RAJU (Danonki na co ten piec, że tak mało spala??) A tak na poważnie, braciszek obiecał pożyczyć 40 tyś więc będziemy mieli niejako wkład własny;) do tego kredyt ze 240 tyś. mam nadzieję, że jakiś szałas da radę za to postawić Mam do Was pytanko który bank dał Wam najlepszą ofertę?? Cały czas jeszcze rozmyślamy, wyliczamy i zastanawiam się do którego banku warto zajrzeć a do którego w ogóle nie ma sensu zachodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.10.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 panda, no i tak trzymać A jeśli wahasz się, który bank wybrać, idź do doradcy kredytowego - np Open Finance lub coś w tym typie, i niech on szuka dla Was najkorzystniejszej oferty Ja się w życiu posiłkowałam tym rozwiązaniem dwa razy i jestem zadowolona - raz bez kombinacji doradcy w ogóle bym nie dostała kredytu, a on naprawdę ruszył głową i do tego odwalił całą papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 08.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 my też korzystaliśmy z doradcy kredytowego , chociaż w końcu kredyt załatwiliśmy sami ale tylko dlatego ,że wstrzeliliśmy się w promocję PKO BP i nasz doradca stwierdził ,że na moment w którym braliśmy kredyt nie jest w stanie załatwić nam lepszej oferty niż propozycji jaka otrzymaliśmy z PKO ,panda trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmag87 08.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 też proponuje iść do Open Finance, my skorzystaliśmy i jesteśmy zadowoleni, dostaliśmy kilka ofert z banków i wybraliśmy odpowiednią dla siebie. Plusem wielkim jest to że doradca załatwia wszystko za Was z bankami Wy tylko dokumenty dostarczacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 08.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ja mam pytanie do tych którzy kończą właśnie dachy Ciągle sie waham nad oknami, czy dawać w tym roku czy po zimie... Mam jeszcze do ogarnięcia temat wprowadzenia wody do domu, bo boje się ze ten kran zamarznie na placu... Może zdąże jeszcze z szambem, i ogarnięciem, wyrównaniem terenu. O ogrodzeniu już nawet nie myśle bo braknie czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.10.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 danonki trzymam za Was kciuki, dzieciaki cudne, pewnie jest gdzie jeździć teraz na rowerku, pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.10.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 julo my zdecydowaliśmy, że okna czekają do wiosny, przede wszystkim dlatego, że nie będziemy nic robić zimą. Poradzono mi także, że zimą ona są trochę tańsze. Poprosiłam teraz o wyceny, sprawdzę w grudniu czy to faktycznie prawda i czy będą skłonni do większych negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.10.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Słuchajcie a czy takiemu doradcy to się wtedy płaci z osobna?? Czy To nie podniesie kosztów kredytu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.10.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Panda, Ja korzystam z Murator Finance - pomocy Pana Bartosza Steczka - pomaga znalezc najlepsze oferty, potem uczestniczy w negocjacjach. Dzieki niemu banki same sie do mnie zglaszaly (oczywiscie uprzednio wybrane). Jak juz bede po to napisze wiecej, teraz mam juz decyzje kredytowa z 3 bankow i negocjujemy zeby wyodrebnic zwyciezski bank:) Zreszta poczytaj dzial Prawo i Finanse na FM, a dokladnie nastepujacy watek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32987-Wybra%C5%82em-kredyt-Ranking-kredyt%C3%B3w-mieszkaniowych/page278 Nie jest to autoreklama - ja jestem bociankiem 2012, wszczyscy mnie tu znaja pozdrawiam rafus Edytowane 8 Października 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.10.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Doradcy/posrednikowi nic nie placisz - dostaje prowizje od banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.10.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Ja wlasnie skonczylem dach qw zeszly piatek (zdjecie ponizej). Zamierzam wstawiac okna i elektryke przed zima (przynajmniej alarm). Nie wiem czy okna beda tansze ale ja dostalem bardzo dobra oferte wiec sie nie bede zastanawial - jak tylko kredyt dostane Poza tym trzebaby okna zabezpieczac jakos, folie trzebaby kupic, co samo w sobie nie jest problemem ale zawsze jakis dodatkowy koszt. A oto i zdjecie naszego dachu: Edytowane 8 Października 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.10.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Co robicie z przylaczem wody w nieogrzewanym budynku na zime? Kto sie decyduje na ocieplanie a kto zakreca zawor glowny (wymaga interwencji ZUKu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 08.10.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ja wlasnie skonczylem dach qw zeszly piatek (zdjecie ponizej). Zamierzam wstawiac okna i elektryke przed zima (przynajmniej alarm). Nie wiem czy okna beda tansze ale ja dostalem bardzo dobra oferte wiec sie nie bede zastanawial - jak tylko kredyt dostane Poza tym trzebaby okna zabezpieczac jakos, folie trzebaby kupic, co samo w sobie nie jest problemem ale zawsze jakis dodatkowy koszt. A oto i zdjecie naszego dachu: [ATTACH=CONFIG]141034[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141035[/ATTACH] Fajny dach i fajny domek, te chciałbym okna i elektrykę oraz tynki przed zimą ale jak zwykle czas pokaże. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.10.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Co robicie z przylaczem wody w nieogrzewanym budynku na zime? Kto sie decyduje na ocieplanie a kto zakreca zawor glowny (wymaga interwencji ZUKu). my zakręcamy zawór i spuszczamy wodę. ta interwencja to nie żadne wielkie załatwianie, tylko przyjeżdża pan z kluczem od hydroforni i już. (przynajmniej u nas nie robią z tego problemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmag87 09.10.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 my dziś byliśmy okna zobaczyć i się zorientować cenowo : za 4x1500/1500, 1x 1500/1200, 1x 80/80 i okno balkonowe 2800/2300 zapłacimy w oknoplaście 10700zł z oczywiście z montarzem . okno z trzema szybami, najnowszej generacji, energooszczędne, okna PCV, do tego drzwi z PCV za 3tys i brama garażowa 3,5 tyś. czyli całość około 17tys. Ale w tym roku nie wiem czy wstawimy, dopiero mury się robią a OKNOPLAST nie wstawia okien poniżej -5 na dworze. i czekamy jeszcze na promocje bo od listopada bedzie dodatkowy rabat 8% na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 09.10.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mi w Oknoplaście powiedzieli że będzie promocja zimowa teraz ok .40% w dół jak sie zapłaci w październiku a okna przyjdą w lutym-marcu. Właśnie czekam już od miesiąca na info od nich bo to ma ruszyć od 10-tego października. Póki co byłem jeszcze w innej firmie i mi wyliczyli razem z bramą garażową ok 31tys. Także czekam na ten oknoplast, choć tam jest na tyle drogo że nawet pewnie z tą promocją nie będzie taniej. Ja chyba też zakręce wodę. Nie mam jeszcze doprowadzonej nawet do domu. Tylko kran w wężu przed domem. Zastanawiam się co tu jeszcze można zrobić przed zimą i chyba połącze rynny spustowe razem w ziemi i wypuszcze to gdzies za dom. Tylko to chyba najtaniej zwykłymi rurkami puścić kanalizacyjnymi ? I chyba pasowałoby dać jakąś rewizje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kronos85 09.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mi dali w ofercie na okna oknoplast 27 % rabatu od razu i 5% jak się wpłaci całość od razu.Wycena robiona 2 tygodnie temu Ciekawe czy warto poczekać jeszcze z kilka tyg z zamówieniem okien ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 09.10.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dzieki Maggs1 za dobre slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 09.10.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A ja dostalem cene za okna Avante 3-szybowe na profilach Ducennic na caly dom za 20 tys zl. Czekam na wycene z konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts