Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
taaa ja bardzo chcę się uczyć a czemu mowisz ze wystarczy być mądrym masz jakiś "kruczek" na to wszystko???

Ten "kruczek" to forum i telefony do wykonawców :)

Przykład,praktycznie na wszystko możesz mieć 8% VAT-u(usługa) ale musisz porównywać ceny od innych wykonawców z własnym zakupem materiału z VAT-em 23%(odliczenie) i robocizną.

Część materiałów nie można odliczyć (elektryka) także musisz być na bieżąco z tym :)

Usługa betonowania za 8%(ławy,chudziak itp) trzeba rozpatrywać pod kątem ceny za materiał i zwrot.

Edytowane przez Arturo72

We własnym wnętrzu ?

Jeśli nie masz wnętrza to spokojnie mogę je zastąpić,oczywiście za odpowiednią opłatą http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif

Rzuć temat...

Chciało by się nad morze po trochę jodu co?;)

rafus wujek google dużo może

http://katalog.trojmiasto.pl/dom_i_budownictwo/aranzacja_wnetrz/

Tylko uwarzaj na nawiedzonych bo jak Ci zaprojektują to z głową i kasą się nie pozbierasz.

Edytowane przez plusfoto

Ponawiam pytanko

Domek 140 m2 użytkowej/ 220 m2 całkowitej

Dach około 270 m2 (dwuspadowy- bez udziwnień)

domek 11x14 m

Stan surowy, dach pod papę, schody lane- 35 tyś za całość

DUŻO CZY MAŁO?????

ah domek bez piwnicy z poddaszem użytkowym;)

Powiedziałabym nawet, że bardzo mało :)

Witajcie Bocianki, również zaczęłam budowę w tym roku, fundamenty już są, jeszcze tylko doprowadzenie wody i kanalizy na początku listopada i koniec na ten rok. Dopiero na wiosnę ruszamy z murami.

@nita83 my planujemy taras układany z kostki, ale to w bliżej nieokreślonej przyszłości