bluenet 26.10.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 ja mam juz podbitke z PCV - Galeco. Ladnie sie prezentuje i nie trzeba impregnowac, malowac, lakierowac itp. Czytałem o tej podbitce. Są też firmy, które dają 50 lat gwarancji na ich podbitkę z PVC. Czy są jakieś wady tego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.10.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 jaka grubość płyt osb byście polecili na dach? Kronopol ma max 22mm. U mnie krokwie będą co 1 m a potem łaty na nich co 36cm. Autorus u mnie wiązary co 80 cm a i tak dekarz mówił żeby dać 22mm płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.10.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 26.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dzięki za odp. dusiaka. Ładnie się prezentuje ta dachówka na Twoim dachu, ja w swoim dużego dachu mieć nie będę i chyba kąt nachylenia mniejszy niż u Ciebie. water-sprite- na Twoim wyglądałaby jeszcze lepiej. Ja nie wkleiłam zdjęcia, żeby się nią pochwalić (choć to już dawno zrobiłam w swoim dzeinniku), ale dlatego, że ta dachówka jest dedykowana do płaskich dachów- właśnie do takich, jak Twój. Ja właśnie będę miał mniej i dlatego będę musiał podbitkę zrobić pod skosem, a taka pozioma mi się podoba maggs- a nam się własnie podobała pod skosem, ale ekipa powiedziała, że musi być na prosto - i tak zrobili. Cześć. Widzę, że gaworzycie o podbitce. Czy rozważał ktoś z Was podbitkę z PVC? U nas jest Bryza, kolor orzech złoty - idelanie pasuje do koloru winchester w oknach. Rozważalismy drewnianą, ale właśnie m.in. ze wzgl. na wygodę (brak potrzeby konserwacji) kupiliśmy PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 26.10.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Nawet nie wiedziałam, że są dachówki dedykowane do płaskich dachów. Dzięki Ci za tę dobrą nowinę Zaraz zajrzę do Twojego dziennika, tam pewnie jest więcej zdjęć A jeśli chodzi o podbitkę to może ktoś planuje zamiast tradycyjnej taką ze styropianu, widziałam to u kogoś w dzienniku, ale u kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 26.10.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Nawet nie wiedziałam, że są dachówki dedykowane do płaskich dachów. Dzięki Ci za tę dobrą nowinę Zaraz zajrzę do Twojego dziennika, tam pewnie jest więcej zdjęć A jeśli chodzi o podbitkę to może ktoś planuje zamiast tradycyjnej taką ze styropianu, widziałam to u kogoś w dzienniku, ale u kogo? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?23626-Ratunku-dzieciol-zabral-nam-sie-do-elewacji!!!&highlight=ptaki+elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.10.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Cześć. Widzę, że gaworzycie o podbitce. Czy rozważał ktoś z Was podbitkę z PVC? tak ja u siebie mam podpitke i filar z PVC - fotki w dzienniku - na 1 stronie masz spis tresci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 26.10.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 możecie mi doradzić w kwestii styropianu??? opaskę wokół dachu zrobiliśmy z termoorganiki 15 cm, dalej chcieliśmy pociągnąć to samo - ale z przyczyn od nas niezależnych (długa i zawiła historia) musimy wybrać między genderką a austrothermem lambda identyczna (przynajmniej tak zapewnia pan który nam tak spierniczył zamówienie)i co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.10.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Nawet nie wiedziałam, że są dachówki dedykowane do płaskich dachów. Dzięki Ci za tę dobrą nowinę Zaraz zajrzę do Twojego dziennika, tam pewnie jest więcej zdjęć A jeśli chodzi o podbitkę to może ktoś planuje zamiast tradycyjnej taką ze styropianu, widziałam to u kogoś w dzienniku, ale u kogo? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?24064-Podbitka-ze-styropianu ale zdjęć brak tu lepiej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57278-Co-wybra%C4%87-na-podbitk%C4%99-dachu Edytowane 26 Października 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 możecie mi doradzić w kwestii styropianu??? opaskę wokół dachu zrobiliśmy z termoorganiki 15 cm, dalej chcieliśmy pociągnąć to samo - ale z przyczyn od nas niezależnych (długa i zawiła historia) musimy wybrać między genderką a austrothermem lambda identyczna (przynajmniej tak zapewnia pan który nam tak spierniczył zamówienie) i co wybrać? Dobry znajomy, co pracuje tylko przy ocieplaniu budynkow, bardzo polecal styro firmy austrotherm - wiec taki zamawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 26.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?23626-Ratunku-dzieciol-zabral-nam-sie-do-elewacji!!!&highlight=ptaki+elewacje Dzięki za linka, doprawdy zabawne, czytałam z zapartym tchem. Poza tym nie każdy buduje dom w lesie wchodząc z buciorami w naturalne środowisko życia zwierzątek. @ cronin - dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.10.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Dzięki za linka, doprawdy zabawne, czytałam z zapartym tchem. Poza tym nie każdy buduje dom w lesie wchodząc z buciorami w naturalne środowisko życia zwierzątek. : wpisz "KUNA" w wyszukiwarkę muratordom http://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=6712622 obśmiałam się wczora jak chytra wydraj, rżałam na cały dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 27.10.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 panda gratulacje! Będziesz miała potomstwo "z głowy" prawie za jednym zamachem. U mnie jest różnica 2 lat między dziećmi, więc jeszcze mniej. Myślę, że to bardzo fajna raóżnica wieku. Wszystkiego dobrego na całą ciążę! No i na budowę, oczywiście. danonki, kristen gratuluję domów! Och, fajnie patrzeć! U nas wczoraj wylany strop i schody. Niewiele udało mi się zobaczyć, bo gdy przyjechałam na budowę był już zmrok. A dziś w Łodzi zima! Więc nasi budowlańcy zdąrzyli w ostatniej chwili, a my - póki co - nie musimy podlewać Trochę się zrobienie stropu opóźniło, ale dzięki temu mamy rozłóżone w stropie kanały od rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.10.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 U mnie juz zima http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/141.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/142.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.10.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pochwalę się, dzisiejszy dzień dobre i złe wydarzenia sponsorowały. Ale zaskoczona jestem góralską wiechą z wystruganymi elementami:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 27.10.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Ale zaskoczona jestem góralską wiechą z wystruganymi elementami Wow! Normalnie dzieło sztuki! Nie wiedziałam, że tak wygląda góralska wiecha. A autorus jako jedyny przygotowany na atak zimy - stawia iglo Edytowane 27 Października 2012 przez marta&robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.10.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Zima zaskoczyła budowlańców , drogowcy doprawdy schodzą na dalszy plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 wow, ale fajna wiecha! to jakoś szczególnie trzeba ją opić, gratulacje! u nas na pomorzu na szczęście bez śniegu, nie może padać u mnie się więźba robi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 28.10.2012 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 panda, gratulacje! między moim synkiem a córcią jest 17miesięcy (czyli rok po roku ). i wiecie co mój ślubny mi powiedział ostatnio? że do szczęścia brakuje mu tylko trzeciego dziecka , a nie tak dawno nawet nie chciał słyszeć o większej ilości dzieci jak dwoje. I to niby kobiety są te niezdecydowane i zmieniające co chwila zdanie i od dziś mamy działający prysznic i nawet z niego skorzystałam aby sprawdzić czy wszystko ok - i jest ok no i kocham swoje meble kuchenne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 28.10.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Czy to aby dobry pomysl rozkladac w stropie rury od reku? Rozumiem w wylewce ale po co oslabiac strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts