Tomasz Antkowiak 06.11.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ja mam papę jako pokrycie docelowe, więc bez porównania. Natomiast mam folię pod ściankami działowymi na piętrze, średniej grubości, i na nierównym betonie jest podziurawiona jak sito, wystarczy na niej stanąć. Wystarczy iskra z papierosa żeby wypalić dziurkę a pokaż mi niepalącego budowlańca. Generalnie ja jestem na nie w stosunku do folii, a każdy i tak zrobi jak chce. a to pod sciany pietra tez musi isc folia lub papa ? pytam powaznie, bez zlosliwosci, lada chwila zaczynam scianke kolankowa i wczoraj wieczorem wlasnie mi to pytanie wpadlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.11.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 a to pod sciany pietra tez musi isc folia lub papa ? pytam powaznie, bez zlosliwosci, lada chwila zaczynam scianke kolankowa i wczoraj wieczorem wlasnie mi to pytanie wpadlo... Nie nie musi. Papę daje się jedynie pod murłatę ale to górna częćś kolankowej. Kładziesz na stropie zaprawę i jedziemy dalej pustaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.11.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Po za tym w strop dajesz szpilki żeby potem połączyć zbrojenie do słupów u mnie co 2 m ścianki kolankowej. A na górze jeszcze wieniec. Taka papa czy folia pod spodem powodowała by jedynie że kolankowa nie jest związana ze stropem, a to chyba nie jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Właśnie chodzi o to żeby ścianka działowa NIE była połączona ze stropem. Mówię o działówkach a nie kolankowych, nośnych. Pod nośne nie daje się nic. http://muratordom.pl/gazety/zbuduj-dom/sluszny-podzial-budujemy-scianki-dzialowe,174_8839.html?cat=108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 06.11.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 a to pod sciany pietra tez musi isc folia lub papa ? pytam powaznie, bez zlosliwosci, lada chwila zaczynam scianke kolankowa i wczoraj wieczorem wlasnie mi to pytanie wpadlo... Chętnie ja odpowiem- zamawiałam paletę tej izolacji. http://www.izokpol.net.pl/kontakt.html Nakaz otrzymałam od moich Mróweczek, ten zakup z tej firmy to bardzo dobra, gruba i elastyczna warstwa. Kładliśmy ją w wielu miejscach-także pod ściankami działowymi oraz murłatami i stojącymi belkami na strychu. Kurier kosztował ok 160 zł, a materiał taniej niż najtańsze badziewie w okolicznych składach. Było warto po policzeniu wszystkich kosztów i podzieleniu przez ilość zamówionych mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.11.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 dziekuje wszytskim za szybka odpowiedz:) kupiecjudex - prety z wienca oczywiscie mam powypuszczane, u nas slupy sa co 140cm cronin - no teraz juz rozumiem gramar - dzieki! teraz potrzeba nam juz raptem kolo 30-40 metrow wiec hcyba gra nie warta swieczki, ale moze przyda sie komus innemu ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.11.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 No nie wiem .... ja pod działówki na piętrze nie dawałem folii ani papy, nie rozumiem czemu to ma służyć. Na parterze to co innego, skoro nie ma piwnicy.Co do zasadzy jest to rodzaj izolacji przeciwwilgociowej, a wilgoci na pięrze raczej brak. Ja bynajmniej na piętrze takiej izolacji nie mam i nie sądzę aby to był błąd.A pod wylewki na piętrze też dajecie izolację z folii lub pap???y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Na piętrze folia nie pełni funkcji izolacji przeciwwilgociowej tylko oddziela działówkę od stropu. Jest rodzajem dylatacji. Działówki nie mają być powiązane ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.11.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam na forum i pozdrawiam wszystkich po kilkumiesięcznej nieobecności. Gratuluję postępów!!! Jako, że nie prowadzę dziennika wklejam troszkę z mojej budowy. SSO niecałkiem zakończony bo blachę na dach będziemy dawać w przyszłym roku. Jest wydeskowany i przykryty papą. Tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 I jeszcz troszkę z budowy Oczywiście rysie-pisie ukochane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 06.11.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Fajne widoczki, pochwal się jeszcze jaka blacha jest planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.11.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 A dzięki, fajne , fajne. Na Tatry z południowych okien, na Pieniny od wschodnich, Beskidy widzę z zachodnich okien, a z tyłu Gorce. Z balkonu kawałek Zalewu Czorsztyńskiego jako bonus. Blacha Gerard Corona Ahi Roofing kolor Sable. Taki ciemny antracyt. Już wyceniona, ale brakło czasu. za zimno i za ślisko.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.11.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ale pięęęknie u Was! rozmarzyłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 07.11.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Fajne widoczki, pochwal się jeszcze jaka blacha jest planach? Rzeczywiście widoki zjawiskowe i zimy muszą być u Was przepiękne. Zastanawia mnie jak karkołomne szalowanie musiało być w takich warunkach. Gratuluję budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.11.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jak się wam buduje w taka pogodę jak obecnie? U mnie robotnicy zażyczyli sobie plandek ( nadal budują ściany) zeby nie mieli przestojów Poza tym dobijająca jest zmienność aury, przykład w niedziele sprawdzałem w tvnmeteo pogodę na 15dni i jak byk, za tydzień miały być przymrozki do -6st, wczoraj sprawdzam znów i nie ma przymrozków , za to jest 4+. To jednak spora różnica. Ech te prognozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 07.11.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jak się wam buduje w taka pogodę jak obecnie? U mnie robotnicy zażyczyli sobie plandek ( nadal budują ściany) zeby nie mieli przestojów Poza tym dobijająca jest zmienność aury, przykład w niedziele sprawdzałem w tvnmeteo pogodę na 15dni i jak byk, za tydzień miały być przymrozki do -6st, wczoraj sprawdzam znów i nie ma przymrozków , za to jest 4+. To jednak spora różnica. Ech te prognozy Cześć Autorus. Gratuluję niebanalnego podejścia do architektury. Do tej pory nie miałem okazji więc korzystam w tej chwili. Co do budowania. W zeszłym tygodniu spotkałem się z wykonawcą na wytyczaniu budynku. Pytam kiedy zaczynaj. Odpowiedź jasna. W poniedziałek 5.11. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się cudów po przeczytaniu kilkunastu postów na temat budowlańców. Mimo, że pogoda u mnie w kratkę, deszcz, mżawka, przejaśnienia, ku mojemu zaskoczeniu, wczoraj wieczorem były wykopane fundamenty, rozciągnięte linki i część zbrojenia w wykopach. Generalnie nie chcę zapeszać ale jestem zachwycony. Budowlańcy nie mają jeszcze pomieszczenia socjalnego (będzie w sobotę) więc w czasie deszczu chowają się do auta. Jak widać nic nie przeszkadza aby budować. Oczywiście aura nie sprzyja szybkim postępom w budowaniu. Nie mniej wszystko idzie zgodnie z planem... BTW. Z tą plandeką to jakaś przeginka chyba? BTW#2. Pogodzie na TVN bym nie ufał. Polecam: http://new.meteo.pl/um/php/small_maps.php?all=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.11.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 na co liczysz w tym roku? Bo z tego co piszesz to fundamenty będą na bank. Z plandeką to muszę zerknąć co oni kombinują. Ale jeśli im to pomoże kontynuować prace podczas deszczu to niech im tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.11.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) Witam na forum i pozdrawiam wszystkich po kilkumiesięcznej nieobecności. Gratuluję postępów!!! Jako, że nie prowadzę dziennika wklejam troszkę z mojej budowy. SSO niecałkiem zakończony bo blachę na dach będziemy dawać w przyszłym roku. Jest wydeskowany i przykryty papą. Tak było WOW Ziuta pięknie, i faktycznie fundamenty to musiała być niezła zabawa Ale do domu to masz chyba nieźle pod górkę ? A z pogodą można zwariować, żadna kilkudniowa prognoza mi się jeszcze nie sprawdziła. Na razie zapowiadają deszcze jeszcze przez tydzień - oby się mylili. Edytowane 7 Listopada 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 07.11.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 autorus odwiedź stronę http://new.meteo.pl/um/php/gpp/ co prawda trzydniowa ale naprawdę dokładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts