Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widziałem dialogi na temat Twojego avatara i za diabła nie wiem o co w tym chodzi...Posługujecie się jakimś tajnym kodem? ;)

chodzi o te piękne kształty ha ha póznie zmieniłam na inny i niektózy tęsknili i nie poznali mnie ale gdy znów wróciłam do pierwszego avatara wszystko wróciło na swoje miejsce ;)

Dużo w tym racji. Pierwszy z brzegu przykład. Pytam wykonawcy. Po ile kupujesz dla mnie bloczek fundamentowy? On: 2,30 brutto. Dzwonię do firmy od której on kupuje(anonimowo oczywiście) po ile mają z transportem przy zakupie 1300 szt. 2,56 brutto. Czy warto się boksować z koniem? Chyba nie...;)

Jeśli chcesz coś kupić to nie dowiaduj się anonimowo, ustal miejsce dostawy, termin wyłóż pieniądze na ladę i negocjuj ceny. Do składu gdzie rzeczywiście chcesz kupić materiał idź na końcu z dobrymi cenami od konkurencji i wtedy możesz mieć dobry rabat. Pamiętaj wykonawca nie zrobi nic za darmo, pięć rzeczy sprzeda z rabatem a 10 z dużym zyskiem, bo z tego się utrzymuje. Pozdrawiam i życzę każdemu najtańszych materiałów i najlepszych wykonawców. Pozdrawiam :)

Poratujcie.

Jakiej ceny się spodziewać za robociznę:

1/ za położenie blachodachówki przy moim "magazynie na zboże" /spórz w lewo :rolleyes: /-ok 210 mkw. z niewielkimi naczółkami nad szczytami. Dach odeskowany i opapowany papą 400/1200 Icopal, bez lukarn, okien dachowych, ma tylko jeden mały wyłaz.

2/ za orynnowanie, obróbki przy nich /ok 35 mb/ wokoło dachu, a rynien spustowych będzie 4 szt, długości w dół będzie zapewne ok 22mb;

3/ za zamontowanie ok 20 mb płotka śniegowego;

4/ za montaż odgromienia lub choćby uchwytów do niego na dachu;

5/ za zamontowanie kilku schodków kominiarskich od wyłazu do komina went-dymowego. Jak to się liczy?

Plissss

:bash:

POCIESZCIE MNIE:(

Analityk z banku stwierdził, że projektant źle wyliczył pow. użytkową i tak faktycznie było. Zmieniliśmy u projektanta z poddasza strych tzn z dwóch pokoi zrobiliśmy jeden- reszta to strych i dziś telefon z banku, że RACZEJ analityk jest negatywnie nastawiony i wniosek będzie odrzucony, gdyż powiększyliśmy strych tylko po to by dostać dopłaty. Nie kumam niczego przecież to logiczne, że wybraliśmy taki projekt,żeby mieć dopłaty a ze projektant okazał się "szkoda gadać" to mamy kłopoty. Nie wiem co dalej:(

POCIESZCIE MNIE:(

Analityk z banku stwierdził, że projektant źle wyliczył pow. użytkową i tak faktycznie było. Zmieniliśmy u projektanta z poddasza strych tzn z dwóch pokoi zrobiliśmy jeden- reszta to strych i dziś telefon z banku, że RACZEJ analityk jest negatywnie nastawiony i wniosek będzie odrzucony, gdyż powiększyliśmy strych tylko po to by dostać dopłaty. Nie kumam niczego przecież to logiczne, że wybraliśmy taki projekt,żeby mieć dopłaty a ze projektant okazał się "szkoda gadać" to mamy kłopoty. Nie wiem co dalej:(

jedyne wyjscie szybko do innego banku, bo imo w tym juz kredytu nie dostaniecie. macie komplet dokumentów, xero i myk do BOS, POcztowego, PKO BP

http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif

głowa do góry jest napewno wyjście z tej sytuacji
Niesttey nie jest to prawda, sama się bujam z bankami od ponad 2 miesiecy. MOja opinia jest taka, że w bankach obecnie pozostali na stanowiskach analitykow sami niekumaci. Maja problem z odroznieniem przychodu i dochodu. A jak sie do czegos doczepia, to koniec, kropka.Obym się myliła

Niesttey nie jest to prawda, sama się bujam z bankami od ponad 2 miesiecy. MOja opinia jest taka, że w bankach obecnie pozostali na stanowiskach analitykow sami niekumaci. Maja problem z odroznieniem przychodu i dochodu. A jak sie do czegos doczepia, to koniec, kropka.Obym się myliła

Przykre ale prawdziwe jest to że tak wiele zależy od człowieka a może nawet jego humoru