bluenet 15.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ludzie w urzędach są bezwzględni ja bym tak nie potrafiła mam za miękie serce Mam same fajne wspomnienia po ostatnich kontaktach z urzędnikami. Współczuję jednak tym, którzy użerają się z biurokracją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.11.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mam same fajne wspomnienia po ostatnich kontaktach z urzędnikami. Współczuję jednak tym, którzy użerają się z biurokracją... Jak do urzędu wchodzi przystojny mężczyzna to pewnie że są miłe panie urzędniczki gorzej jak ładna dziewczyna to wtedy zazdrość przemawia ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.11.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Jak do urzędu wchodzi przystojny mężczyzna to pewnie że są miłe panie urzędniczki To byli mężczyźni....Zaczynam się martwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.11.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 To byli mężczyźni....Zaczynam się martwić... Może chłopcy im się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.11.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Poprawka Mężczyzni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.11.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 W moim powiecie wystarczy projekt bez branżówek aby dostać pozwolenie. Jedyny kłopot to badania archeologiczne. Piła i okolice leżą w strefie badań archeologicznych i aby dopełnić formalności Powiat nakazuje przeprowadzenie takich badań. Koszt 800+VAT. Cała procedura trwa dodatkowe 2-3 tygodnie. Poszedłem na skróty. Mianowicie udałem się do Konserwatora Zabytków aby spotkać się z panią archeolog. Tam zostawiłem pismo z prośba o sprawdzenie czy na terenie mojej działki nie ma czasem Bursztynowej Komnaty. Urzędnik dokonał sprawdzenia, wystawił oświadczenie a ja dodałem do dokumentacji. W taki sposób dostałem pozwolenie po 2 tygodniach oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.11.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Piła i okolice leżą w strefie badań archeologicznych i aby dopełnić formalności Powiat nakazuje przeprowadzenie takich badań. Koszt 800+VAT. Mnie tam nic nie kazali Może tylko na nowo wytyczonych działkach to obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.11.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mnie tam nic nie kazali Może tylko na nowo wytyczonych działkach to obowiązuje? Może? Kto wie...Może pewnego słonecznego dnia się obudzą i przeryją Ci stodołę w poszukiwaniu skarbów Hitlera albo innego Bolesława Chrobrego I jeszcze zapłacisz za to 800 + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 :rotfl:dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam:) poszukuję ekipy, murarzy, dekarzy.... do wykonania SSO budynku z terenu Górnego Śląska. Bardzo prosze o namiary:). Pozdrawiam Małgosia:) Szczerze polecam Marek Depo-695-375-955. Ekipa jest spod Radomia ale operują na Śląsku z tym,że może być problem z terminami ale zapytać warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Może? Kto wie...Może pewnego słonecznego dnia się obudzą i przeryją Ci stodołę w poszukiwaniu skarbów Hitlera albo innego Bolesława Chrobrego I jeszcze zapłacisz za to 800 + VAT Poczekają jeszcze te paręnaście lat, to sama się stanę zabytkiem, mam nadzieję że jeszcze ruchomym A co do przytomności umysłu urzędników, to do tej chwili nie wypłynął u nas temat pozwolenia na zjazd i wygląda na to, że obejdziemy się bez niego do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 15.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Poratujcie. Jakiej ceny się spodziewać za robociznę: 1/ za położenie blachodachówki przy moim "magazynie na zboże" /spórz w lewo /-ok 210 mkw. z niewielkimi naczółkami nad szczytami. Dach odeskowany i opapowany papą 400/1200 Icopal, bez lukarn, okien dachowych, ma tylko jeden mały wyłaz. 2/ za orynnowanie, obróbki przy nich /ok 35 mb/ wokoło dachu, a rynien spustowych będzie 4 szt, długości w dół będzie zapewne ok 22mb; 3/ za zamontowanie ok 20 mb płotka śniegowego; 4/ za montaż odgromienia lub choćby uchwytów do niego na dachu; 5/ za zamontowanie kilku schodków kominiarskich od wyłazu do komina went-dymowego. Jak to się liczy? Plissss może Ci się przyda: ja płaciłem 14zł/m2 za położenie DACHÓWKI (okolice Warszawy) wykonawcy górale, 8 okien dachowych, 3 kominy, rynny, płotek w cenie dach nieskomplikowany (bardziej skomplikowany niż Twój). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.11.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 może Ci się przyda: ja płaciłem 14zł/m2 za położenie DACHÓWKI (okolice Warszawy) wykonawcy górale, 8 okien dachowych, 3 kominy, rynny, płotek w cenie dach nieskomplikowany (bardziej skomplikowany niż Twój). Dziękuję! No to mnie zatkało albo źle zrozumiałam. Za to wszystko wyszło Ci TYLKO 14 zł/mkw? Czyli koszty robocizny podzieliłeś przez mkw? Jesteś zadowolony z jakości wykonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.11.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym w całym domu czy są jakieś rodzaje drzewa które można ułożyć na pogłogówke np w salonie czy może tam założyć grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 15.11.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ewa, Ja zamierzam polozyc podlogowke w calym domu. Ja bede kladl plytki i panele na podlodze plywajacej. Mozna polozyc takze deski ale trzeba kleic, do tego koszt desek jest spory - popatrz sobie w dziale http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?62-Pod%C5%82ogi-schody-taras A oto i dzien wczorajszy na budowie - czesc okien byla juz zamontowana i duzo ekip sie krecilo - robota szla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 16.11.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym w całym domu czy są jakieś rodzaje drzewa które można ułożyć na pogłogówke np w salonie czy może tam założyć grzejniki Ja rownież jestem zwolennikiem ogrzewania podłogowego w całym domu i jak wyżej u mnie będą płytki i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.11.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ja też w całym domu. hm czy nie uważacie ze to podejrzane ze 3 osoby po sobie chwalą podłogówkę? pewnie instalatorzy A poważnie to każdy parkiet drewniany osłabia działanie podłogówek bo drewno jest izolatorem. Praw fizyki nie oszukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.11.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jeśli drewno to warstwowe (nie lite deski), lub panele. Ogrzeje tak samo , tyle że trzeba bardziej grzać, gęściej ułożyć pętle, to już instalator przelicza. Gatunek drewna jest ważniejszy gdy chcemy kłaść w łazience - tam gdzie wilgoć - lepsze są egzotyki.A i nie chodzi o temperaturę grzania - ta jest cały czas taka sama, tylko o gęstość ułożenia rurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 16.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) My też chcemy ogrzewanie podłogowe w całym domu i na podłogach kafelki lub panele (w zależności oczywiście od pomieszczenia). Ale to jeszcze wszystko jest płynne i może się 100 razy zmienić zanim dotrzemy do tego etapu Zwłaszcza , że poważnie rozważamy pompę ciepła i wentylację mechaniczna z rekuperatorem Edytowane 16 Listopada 2012 przez Jumanji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts