margaretta81 16.11.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Szczerze polecam Marek Depo-695-375-955. Ekipa jest spod Radomia ale operują na Śląsku z tym,że może być problem z terminami ale zapytać warto Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ja rownież jestem zwolennikiem ogrzewania podłogowego w całym domu i jak wyżej u mnie będą płytki i panele. A ja mam mały mętlik w głowie co jest lepsze od czego może na dole zrobię deski w salonie sypialni i jadalni i tam po prostu grzejniki co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 My też chcemy ogrzewanie podłogowe w całym domu i na podłogach kafelki lub panele (w zależności oczywiście od pomieszczenia). Ale to jeszcze wszystko jest płynne i może się 100 razy zmienić zanim dotrzemy do tego etapu Zwłaszcza , że poważnie rozważamy pompę ciepła i wentylację mechaniczna z rekuperatorem Właśnie ze względu na pompe ogrzewanie podłogowe jest wskazane a nad jaką się zastanawiacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ja też w całym domu. hm czy nie uważacie ze to podejrzane ze 3 osoby po sobie chwalą podłogówkę? pewnie instalatorzy A poważnie to każdy parkiet drewniany osłabia działanie podłogówek bo drewno jest izolatorem. Praw fizyki nie oszukasz. Czyżby zazdrość ha ha tez pewnie chciałbys mały upuścik ;)no przyznaj się prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 16.11.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A ja mam mały mętlik w głowie co jest lepsze stoje przy swoim, podlowgowe wszędzie. BTW. Słuchając specjalistów, expertów i znawców na tym forum można wylądować w Kodzborowie. Wystarczy zdrowy rozsadek i lektura kilku czasopism branżowych (z wyjątkiem Muratora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 16.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Wy już tak daleko, u nas dopiero więźba powstaje. Powiedzcie mi, jakiej firmy wybraliście na swoje dachy membranę? Narazie zatrzymałam się na membranie Strotex Expert 1300, ale gdzieś wyczytałam, że ma ona kilkakrotnie cieńszy film roboczy i nie wiem o co w tym chodzi i czy brać to pod uwagę? Czego Wy używaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 16.11.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Wy już tak daleko, u nas dopiero więźba powstaje. Co Ty opowiadasz? U mnie chudziaka wylewają i parter zaczynają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.11.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No, a u mnie parter i strop. I WIĘCEJ W TYM ROKU NIE BĘDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 16.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jaki powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 16.11.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Właśnie ze względu na pompe ogrzewanie podłogowe jest wskazane a nad jaką się zastanawiacie ? Są teorie, że po co ogrzewanie podłogowe skoro ma być wentylacja mechaniczna Ale na razie tym sobie głowy nie zaprzątam. Co do modelu pompy to jak będzie tak daleko to zobaczymy co będzie na rynku i w jakich cenach. Budujemy powoli i może to być np za 2-3 lata. Wszystko zależy od finansów. A to jest na tyle długi czas, że oferta może być całkiem inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 16.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 O proszę, to przed Wami jeszcze trochę pracy;) podobno zima nie będzie sroga, to może wszystkim uda się skończyć! To jak z tą membraną dachową? Pochwalcie się jakie firmy wybraliście - to prośba do tych co są dalej niż my:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 16.11.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym w całym domu czy są jakieś rodzaje drzewa które można ułożyć na pogłogówke np w salonie czy może tam założyć grzejniki Drewno merbau nadaje się na ogrzewanie podłogowe i nadaje si do łazienki też chciałbym podłogówkę w całym domu, ale płytek w pokojach nie chcę mieć i paneli też nie. Obecnie w mieszkaniu mam część parkietu przemysłowego merbau (niestety bez ogrzewania podłogowego) a część paneli, poza tym dobre panele są w porównywalnej cenie do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Jaki powód? Raz że mi się nie spieszy a dwa kasa,kasa,kasa............................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Drewno merbau nadaje się na ogrzewanie podłogowe i nadaje si do łazienki też chciałbym podłogówkę w całym domu, ale płytek w pokojach nie chcę mieć i paneli też nie. Obecnie w mieszkaniu mam część parkietu przemysłowego merbau (niestety bez ogrzewania podłogowego) a część paneli, poza tym dobre panele są w porównywalnej cenie do drewna. Podoba mi się podloga w drewnie jest napewno duzo przyjemniejsza i pomieszczenie sprawia wrarzenie przytulniejszego najbardziej chciałabym deski a czy słyszeliście o bieleniu czy wybielaniu podłogi chodzi mi żeby uzyskać jasny odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 stoje przy swoim, podlowgowe wszędzie. BTW. Słuchając specjalistów, expertów i znawców na tym forum można wylądować w Kodzborowie. Wystarczy zdrowy rozsadek i lektura kilku czasopism branżowych (z wyjątkiem Muratora). ćzyli mam kilka lektór do nadrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 16.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No, a u mnie parter i strop. I WIĘCEJ W TYM ROKU NIE BĘDZIE to i tak lepiej, niż u nas. my tylko parter (bez stropu) i powód jeden - kasa, kasa, kasa.... wprawdzie też nam się nigdzie nie spieszy. no ale nie oszukujmy się, jakby były pieniądze, to lecielibyśmy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 16.11.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Są teorie, że po co ogrzewanie podłogowe skoro ma być wentylacja mechaniczna ale chyba pompa jest tylko źródłem ciepła, a jakoś je trzeba po domu rozprowadzić. tak jak pisze Ewa najlepiej chyba podłogówką. a wentylacja pomaga ewentualnie część tego ciepła odzyskać. no ale mogę się nie znać. to sorry, jak coś namieszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.11.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ale chyba pompa jest tylko źródłem ciepła, a jakoś je trzeba po domu rozprowadzić. tak jak pisze Ewa najlepiej chyba podłogówką. a wentylacja pomaga ewentualnie część tego ciepła odzyskać. no ale mogę się nie znać. to sorry, jak coś namieszałam. Masz racje my byliśmy na spotkaniu więc temat nie jest mi obcy ale nie znam się na szczegółach super byłoby zrobić rekuperacje ale to jest też spory koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.11.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ewa całą instalację reku można mieć za 8K i za 30. Jak się sama za to weźmiesz to zrobisz za 8 chyba że wybierzesz samo reku w tej cenie. Jak zlecisz firmie to 15 do hohoho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Ewa całą instalację reku można mieć za 8K i za 30. Jak się sama za to weźmiesz to zrobisz za 8 chyba że wybierzesz samo reku w tej cenie. Jak zlecisz firmie to 15 do hohoho. Dokładnie,mnie WM z reku wyniosła 5,5tys.zł Jak pisałem wcześniej,tysiączek do tysiączka i uzbiera się ze 100 tysiączków Są teorie, że po co ogrzewanie podłogowe skoro ma być wentylacja mechaniczna Bardzo bzdurne teorie,przyznam się,że tak idiotycznych teorii jeszcze nie słyszałem. Co ma wentylacja z odzyskiem ciepła do ogrzewania podłogowego ? Edytowane 16 Listopada 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts