bluenet 19.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Słuchajcie zrobiliśmy fundament i zastanawiamy się czy nie pociągnąć dalej ścian zewnętrznych gazobetonem Jestem na tym samym etapie ale buduję dalej. Ile się da. Jeżeli pogoda nie pozwoli to przerwa i dalej. Ja buduję z Ytonga 24/600 za 6,28 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 gosia@ hm no nic o dachu w warunkach nie było tylko powierzchnia i wysokość , wiec mi pozwolono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 19.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Panda,Gazobeton 24-ka Prefabet Oslawa P+W za 7.80 brutto.12-ke za 4.40zl brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 19.11.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Po co placici i skladowac? W zime nie bedzie taniej, wg mnie ceny sie nie zmiena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 19.11.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Po co placici i skladowac? W zime nie bedzie taniej, wg mnie ceny sie nie zmiena. Wg mojego dostawcy zdarzają się promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 19.11.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wg mojego dostawcy zdarzają się promocje. Co sądzicie o centralnym odkurzaczu warto zamontować czy szkoda pieniędzy a jak wogóle ze strony technicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 19.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Rozlicz mi tak... na piechotę, krok po kroku, czyli: 1/ pokrycie blachodachówką= YZ mkw x YZ pln; 2/ rynny i obróbki blacharskie YZ mb x YZ pln; 3/ rynny spustowe YZ mb x YZ pln; 4/ płotki śniegowe/ wykonanie/ YZ mb x YZ pln; 5/ stopnie kominiarskie YZ sztuk x zamocowanie; 6/ płotki śniegowe YZ mb zamocowanie x YZ pln; 7/ instalacja odgromowa YZ uchwytów x YZ pln. Czy pracuje on po wsch stronie Wwy- poproszę o jego telefon tutaj albo na pocztę. Bardzo Ci dziękuję. nie ma cen dla poszczególnych rzeczy. ceny są za m2 dachu. u mnie jest dachówka, nie blacha. Za wszystko razem płaciłem 14zł/m2. nie wiem jak z instalacją odgronową, bo u mnie jej nie ma. Po budowie u mnie jechali do Płocka, więc na drugą stronę Warszawy pewnie też dojadą tel.607-242-688. naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 19.11.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Niechcący przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 20.11.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 nie ma cen dla poszczególnych rzeczy. ceny są za m2 dachu. u mnie jest dachówka, nie blacha. Za wszystko razem płaciłem 14zł/m2. nie wiem jak z instalacją odgronową, bo u mnie jej nie ma. Po budowie u mnie jechali do Płocka, więc na drugą stronę Warszawy pewnie też dojadą tel.607-242-688. naprawde polecam. Dziękuję bardzo, buziaczki -Grażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Troszka 20.11.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 O tak, my czekamy aż dekarz dokończy nam więżbę i właśnie m.in. od pogody zależeć będzie czy pokryje nam jeszcze blachodachówką. Napiszcie proszę, jaki model membrany dachowej użyliście? Jakiej firmy? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź Membrane mamy firmy INKO. Mąż mówi, że dobra, ale nie kupujemy wszystkiego najdroższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Troszka 20.11.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Czy macie już pomysły na wnętrza bo ja niby tak ale to będzie decyzja bardzo trudna ... jaki kolor okien drzwi podłogi ściany meble jaki styl można dostać zawrotu głowy Ojjj, zmieniałam juz decyzje ze 100 razy. Okna mam orzechowe, po obu stronach, czego bym nie zmieniła. Natomiast kuchnie, tzn. fronty zmienialam juz 6 razy. Dobrze, ze mam jeszcze trochę czasu, a zmienany był tylko obraz w mojej zagmatwanej główce. Najgorszy dylemat mam z podłogą. Przedpokuj, salon, jadalnia i kuchnia mają być w jednolitych kaflach TYLKO JAKICH??? Może macie jakiś pomysł, widzieliście coś u kogoś, co się sprawdziło pod względem utrzymania czystości?? Nie chcę po każdym wejściu do domu myć podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.11.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Co sądzicie o centralnym odkurzaczu warto zamontować czy szkoda pieniędzy a jak wogóle ze strony technicznej Zrobienie instalacji to w zasadzie żaden koszt, kilka stówek w zależności od wielkości domu i długości węża jaki się chce w przyszłości posiadać, z czym się wiąże ilość gniazd. U mnie hydraulik zrobił to w wartwie styropianu razem z podłogówką przed wylaniem posadzek, można powiedzieć za jednym zamachem . A stację kupisz sobie kiedy będziesz chciała, albo nie kupisz jeśli nie będziesz chciała. Ale nie będziesz musiała nic potem kuć ani kombinować jak ukryć tą instalację. Istotny jest tu koszt stacji czyli tzw. odkurzacza bo to wydatek paru tysiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.11.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Czy macie już pomysły na wnętrza bo ja niby tak ale to będzie decyzja bardzo trudna ... jaki kolor okien drzwi podłogi ściany meble jaki styl można dostać zawrotu głowy my od poczatku wiedzielismy jaki dom ma byc , co nam sie podoba a co nie , nie bylo jakis drastycznych zmian czy awantur o to czy tamto Co sądzicie o centralnym odkurzaczu warto zamontować czy szkoda pieniędzy a jak wogóle ze strony technicznej ammy , uzywamy , wczesniej nie mielismy , 2x budujac zrobil bym znow , super sprawa i wygoda - mamy tylko 2 gniazda na parterze i 9 m weza i wcale to nie problem , wole tego weza niz ciagnac normalny odkurzacz za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Czy macie już pomysły na wnętrza bo ja niby tak ale to będzie decyzja bardzo trudna ... jaki kolor okien drzwi podłogi ściany meble jaki styl można dostać zawrotu głowy Ja miałam już tysiące pomysłów i one sto razy ulegały zmianie teraz powoli zaczyna mi się nakreślać jakiś konkretny obraz ale wszystko jest jeszcze w powijakach niestety, tak jak mówisz podejmowanie decyzji w niektórych kwestiach jest trudne i często przez dosłownie drobnostki mam największe dylematy Co sądzicie o centralnym odkurzaczu warto zamontować? Zdecydowanie TAK :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Przeszkleń mam dużo i wiem że kolor okien będzie bardzo ważny. Zewnętrzny kolor napewno ciemny ,nawet bardzo natomiast wewnętrzne też chciałam w takim samym kolorze ale boje się że to mi przytłoczy wnętrze a chce mieć jasne a te ciemne ramy może popsują efekt... Zastanawiam się też nad podłogą ale będe miała podłogowe ogrzewanie i nie mogę położyć desek drewnianych a płytek napewno nie chce i paneli też :confused:więc co mi pozostaje...........Zmiana Decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Centralny odkurzacz został przegłosowany więc już mam problem z głowy napewno zamontujemy go w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wiecie co tak sobie myślę że czasem wolne budowanie lub przerwa zimowa wpływa na korzyść można wiele przemysleć podpytać a nie w biegu łapać co popadnie w ręce ja już dawno myślałam o budowie i juz wtedy nie myśląc czy wogóle pobudujemy ...myślałam o wnętrzu i z wielu pomysłów się wyleczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 20.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Po co placici i skladowac? W zime nie bedzie taniej, wg mnie ceny sie nie zmiena. W moim przypadku taniej wyszło w sezonie budowlanym niż w zimie Co do odkurzacza to chyba warto rozłożyć rurki. Edytowane 20 Listopada 2012 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 20.11.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja ja nie mam odkurzacza centralnego i dobrze mi z tym To był świadomy wybór, nie zapomnienie. Właśnie kupiłam dobry i solidny odkurzacz firmy Bosch, zasięg pracy do 10 metrów, ale i do 12 metrów mają niektóre modele. Przy mojej parterówce spokojnie wystarczy wpiąć się w dwa gniazdka. Sam odkurzacz bardzo zwrotny, nie ma kłopotu z jego ciągnięciem. Moc - nie wiem po co tak duża 2500W. W domu nie ma alergików, więc standardowy filtr hepa spełnią swą rolę. Dom jest parterowy, więc opada problem biegania po schodach z odkurzaczem, a zmieść okruchy w kuchni to ja mogę standardowo, zmiotką. Myślałam oczywiście o bezgłośnej Rowencie, albo o automatycznym Philipsie, tym okrągłym, który sam sobie po domku śmiga o zaprogramowanej wcześniej porze, ale dotarło do mnie w końcu, że odkurzacz ma po prostu odkurzać. Może nie jestem trendy bo już nie raz słyszałam, że jak to, nowy dom, a nie rozprowadzacie instalacji do odkurzacza (to samo się tyczy wentylacji mechanicznej z reku)? A no nie-my nie widzimy takiej konieczności, a robić cokolwiek dla zwiedzających nie planowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja ja nie mam odkurzacza centralnego i dobrze mi z tym To był świadomy wybór, nie zapomnienie. Właśnie kupiłam dobry i solidny odkurzacz firmy Bosch, zasięg pracy do 10 metrów, ale i do 12 metrów mają niektóre modele. Przy mojej parterówce spokojnie wystarczy wpiąć się w dwa gniazdka. Sam odkurzacz bardzo zwrotny, nie ma kłopotu z jego ciągnięciem. Moc - nie wiem po co tak duża 2500W. W domu nie ma alergików, więc standardowy filtr hepa spełnią swą rolę. Dom jest parterowy, więc opada problem biegania po schodach z odkurzaczem, a zmieść okruchy w kuchni to ja mogę standardowo, zmiotką. Myślałam oczywiście o bezgłośnej Rowencie, albo o automatycznym Philipsie, tym okrągłym, który sam sobie po domku śmiga o zaprogramowanej wcześniej porze, ale dotarło do mnie w końcu, że odkurzacz ma po prostu odkurzać. Może nie jestem trendy bo już nie raz słyszałam, że jak to, nowy dom, a nie rozprowadzacie instalacji do odkurzacza (to samo się tyczy wentylacji mechanicznej z reku)? A no nie-my nie widzimy takiej konieczności, a robić cokolwiek dla zwiedzających nie planowaliśmy Dom jest do mieszkania a nie do zwiedzania i to nam ma być w nim dobrze i wygodnie ile osób tyle gustów ...Ostatnio wkurzamnie jak znajomi pytają co będe miała a potem mają porzywke do rozmów co innnego na FM tutaj ludzie są szczerzy nikt nikomu nie zazdrości ludzie sobie podpowiadają i doradzają a w realnym świecie nawet nie chcą zdradzić z czego będą budować ...wstyd ale tak jest ja to odczówam dość często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts