goshia7 20.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wiecie co tak sobie myślę że czasem wolne budowanie lub przerwa zimowa wpływa na korzyść można wiele przemysleć podpytać a nie w biegu łapać co popadnie w ręce ja już dawno myślałam o budowie i juz wtedy nie myśląc czy wogóle pobudujemy ...myślałam o wnętrzu i z wielu pomysłów się wyleczyłam Oczywiście, że masz rację ja jak sobie pomyślę co jeszcze przed budową tak bardzo mi się podobało to mnie na śmiech zbiera i dziękuję, że nie miałam wtedy okazji wprowadzić tych pomysłów w życie bo teraz to chyba bym się załamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.11.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dom jest do mieszkania a nie do zwiedzania i to nam ma być w nim dobrze i wygodnie ile osób tyle gustów ...Ostatnio wkurzamnie jak znajomi pytają co będe miała a potem mają porzywke do rozmów co innnego na FM tutaj ludzie są szczerzy nikt nikomu nie zazdrości ludzie sobie podpowiadają i doradzają a w realnym świecie nawet nie chcą zdradzić z czego będą budować ...wstyd ale tak jest ja to odczówam dość często Hehe widzę, że nie tylko ja w realnym świecie czuję się jak odludek kiedy zaczynam cokolwiek mówić na temat budowy domu. Nikt mnie nie rozumie za to tu na forum to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Hehe widzę, że nie tylko ja w realnym świecie czuję się jak odludek kiedy zaczynam cokolwiek mówić na temat budowy domu. Nikt mnie nie rozumie za to tu na forum to co innego To troche inny świat a z drugiej strony taki normalny ale tutaj każdy jest na tym samym poziomie i nikt się nie wywyrzsza tutaj ludzie odpowiadają tak jak myślą i robią to bezinteresownie najwyżej dostaną buziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 20.11.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Oczywiście, że masz rację ja jak sobie pomyślę co jeszcze przed budową tak bardzo mi się podobało to mnie na śmiech zbiera i dziękuję, że nie miałam wtedy okazji wprowadzić tych pomysłów w życie bo teraz to chyba bym się załamała Jadąc samochodem czasem sobie myśle jak ktoś mógł zrobić taki kolor elewacji że za wysoki dom , za niski i stawiając swój nawet nie wiecie jak się stresowałam żeby wyglądał zgrabnie a teraz jeszcze tyle decyzji muszę podjąć i niewiem od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 21.11.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Kontynuujac temat centralnego odkurzacza ja tez go nie planuje tylko nie wiem czy tego kiedys nie bede zalowal. Ewa masz racje, poza FM jak zaczynam rozmawiac o budowie ludzie mnie zlewaja. Moja hipoteza robocza - jak ktos sie nie buduje to go to nie intersuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.11.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 odnośnie odkurzacza ja go planuję ale aby koszty mnie nie zjadły najpierw robię instalacje a dopiero kiedyś tam dokupię jednostkę główną. Wtedy kosztowo wygląda to o niebo lepiej A jak się rozmyślę będę miał tylko rurki w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.11.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Kontynuujac temat centralnego odkurzacza ja tez go nie planuje tylko nie wiem czy tego kiedys nie bede zalowal. A co tu jest do żałowania ? Odkurzacz jak odkurzacz,i tak musisz biegać po całym domu,centralny sam nie odkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.11.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 jak to jeste właściwie z tym styropianem na ocieplenie domu? czy też macie tak, że jak wspominacie o jego grubości (np 20 cm) albo o grafitowym to patrzą na was jak na wariatów lub z politowaniem - się głupia baba naczytala i ślepo wierzywiadomo, trzeba w pierwszej kolejnosci patrzec na parametry, ale mimo wszystko przecież to nie jest żadna nowość z grubością ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.11.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 jak to jeste właściwie z tym styropianem na ocieplenie domu? czy też macie tak, że jak wspominacie o jego grubości (np 20 cm) albo o grafitowym to patrzą na was jak na wariatów lub z politowaniem - się głupia baba naczytala i ślepo wierzy Nie zważać na nikogo,obcy nie będzie płacił rachunków za ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 21.11.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Raczej często jest tak... Jak ktoś się nie buduje, to dlaczego ktoś inny się buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.11.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 raczej to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 21.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A co tu jest do żałowania ? Odkurzacz jak odkurzacz,i tak musisz biegać po całym domu,centralny sam nie odkurza Niby tak tylko wezcie pod uwagę to co wylatuje z normalnego odkurzacza i osadza sie po meblach a przy centralnym może tego zjawiska można uniknąć zwłaszcza jak dzieci mają alergie no chyba ze się myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 21.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 raczej to normalka. Niemoge napatrzeć się na twoje Cudo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 21.11.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 O ile się orientuję zasady są takie: - każdy kibelek podłączony do pionu, zakończonego wywiewką, może być jeden pion o ile odległości nie przekraczają metra; - reszta urządzeń może być podłączona do pionu zakończonego zaworem napowietrzającym. Ważne są odległości urządzeń od pionu: kibelek 1 m , reszta max 3 m, z tego wyjdzie ci ilość pionów. dzięki za odpowiedź Gosia dobrze radzi. Ja też zapłaciłam za silikaty, klej, stal i trochę innych materiałów w grudniu. Hurtownia mi wszystko przetrzymała do lipca tego roku. Pomimo podwyżki za transport w międzyczasie ja płaciłam tyle ile ustaliliśmy w grudniu. Beton też opłaciłam w grudniu. My budujemy z solbeta po 7,20 z transportem i rozładunkiem. Przed zakupem udało nam się 0,10zł dodatkowo utargować, bo u konkurencji dowiedzieliśmy się, że cena spadła ale to, że nam zrzucił, to była jego dobra wola, bo i tak byliśmy na niego skazani, dlatego że oni jako jedyna firma dowozi w cenie bloczka na terenie miasta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 21.11.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Niby tak tylko wezcie pod uwagę to co wylatuje z normalnego odkurzacza i osadza sie po meblach a przy centralnym może tego zjawiska można uniknąć zwłaszcza jak dzieci mają alergie no chyba ze się myle Ja mam wodny odkurzacz ze wzgledu na swoja alergie i w budowanym domu nie robie odkurzacza centralnego (nie chce wiedziec, co siedzi w takich rurach po kilku latach....) zreszta dokladnie tak samo mysle o wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.11.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A co się dzieje w rurkach od tego wodnego - może też czas pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 21.11.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A co się dzieje w rurkach od tego wodnego - może też czas pomyśleć Mysle, ze latwiej ja czyscic niz te w scianach czy podlogach...ale to tylko moje osobiste zdanie i nikt nie musi go podzielac Wiem, wiem zaraz zostane przekrzyczana, ze sa "specyfiki" do takich rur itp. czysciciele...a ja i tak obstaje przy swoim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja mam wodny odkurzacz ze wzgledu na swoja alergie i w budowanym domu nie robie odkurzacza centralnego (nie chce wiedziec, co siedzi w takich rurach po kilku latach....) zreszta dokladnie tak samo mysle o wentylacji mechanicznej.Mam tez wodny i nigdy więcej, w wodnym dopiero namnazaja sie bakterie i grzyby;-) Sama sie wahałam, ale po zebraniu opinii nie mam juz watpliwosci. TYm bardziej ze biorac pod uwage nasze przeprowadzki, muszę myslec o potencjalnej sprzedazy. A pytania kupujacych sa nastepujace: czy jest pompa ciepła, odkurzacz centralny i wnetylacja mechaniczna;-) Tak ze oprocz komfortu, naprawde duzego, zwyczajnie podnosi wartosc domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Mysle, ze latwiej ja czyscic niz te w scianach czy podlogach...ale to tylko moje osobiste zdanie i nikt nie musi go podzielac Wiem, wiem zaraz zostane przekrzyczana, ze sa "specyfiki" do takich rur itp. czysciciele...a ja i tak obstaje przy swoim .Każdy ma prawo, ale tutaj się zwyczajnie mylisz;-) i nikt nie planuje krzyczeć. Dom jest dla Ciebie, a nie dla uczestnikow forum;-) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.11.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Mysle, ze latwiej ja czyscic niz te w scianach czy podlogach...ale to tylko moje osobiste zdanie i nikt nie musi go podzielac Wiem, wiem zaraz zostane przekrzyczana, ze sa "specyfiki" do takich rur itp. czysciciele...a ja i tak obstaje przy swoim . Ciekaw jestem czy jest tu ktoś kto czyścił wewnątrz rurki od odkurzacza? Co niby tam ma się zebrać przy takim podciśnieniu. To samo dotyczy WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts