kupiecjudex 21.11.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 jak to jeste właściwie z tym styropianem na ocieplenie domu? czy też macie tak, że jak wspominacie o jego grubości (np 20 cm) albo o grafitowym to patrzą na was jak na wariatów lub z politowaniem - się głupia baba naczytala i ślepo wierzy wiadomo, trzeba w pierwszej kolejnosci patrzec na parametry, ale mimo wszystko przecież to nie jest żadna nowość z grubością ocieplenia Jak ja się sytałem u siebie w składzie czy sprowadzą mi wełnę skalną w płytach na ocieplenie ścian zewnętrzych. To usłyszałem po co mi to. Od 20 lat w tym składzie nikt nic podobnego nie zamawiał, że najlepszy jesty styropian i basta. Niestety ja mam inne zdanie. Ale znalazłem skład gdzie nie budzi to zdziwienia i jest normalną ofertą handlową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jak ja się sytałem u siebie w składzie czy sprowadzą mi wełnę skalną w płytach na ocieplenie ścian zewnętrzych. To usłyszałem po co mi to. Od 20 lat w tym składzie nikt nic podobnego nie zamawiał, że najlepszy jesty styropian i basta. Niestety ja mam inne zdanie. Ale znalazłem skład gdzie nie budzi to zdziwienia i jest normalną ofertą handlową.a powiedz cos wiecej o tej wełnie, jaka jest cena w porównaniu do styropianu grafitowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.11.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jak ja się sytałem u siebie w składzie czy sprowadzą mi wełnę skalną w płytach na ocieplenie ścian zewnętrzych. To usłyszałem po co mi to. Od 20 lat w tym składzie nikt nic podobnego nie zamawiał, że najlepszy jesty styropian i basta. Niestety ja mam inne zdanie. Ale znalazłem skład gdzie nie budzi to zdziwienia i jest normalną ofertą handlową. skład jak skład, klient nasz pan i nie powinni komentować, ale jak kierownik budowy mi tu sie ironicznie krzywi to juz mnie trochę szarpnęło, tym bardziej ze w późniejszych tłumaczeniach sam sobie przeczy ....grrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.11.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) a powiedz cos wiecej o tej wełnie, jaka jest cena w porównaniu do styropianu grafitowego? Niestety nie porównam cenowo do styropianu grafitowego bo go wogóle nie biorę pod uwagę. Wełna 15 cm grubości tj 10 cm i 5 cm to koszt ok. 60 - 80 zł m2. Można i za 130 m2 ale po co. Dla przykładu wełna ISOVER Multimax 30 ma lepszy współczynik niż najlepszy styropian Termoorganiki U - 0,030. No chyba że Termoorganika coś nowego dała na rynek, ja się nie orientuję. Ja daje ścianę szczelinową tj. ceramika 25 cm. Wełna 15 cm na mijankę 10 cm i 5 cm. Wełna w płytach niestety nie występuje w systemach na zakładkę lub pióro wpust, więc najsensowniej dać ją na "mijankę". Pustka powietrzna 3 cm i na to cegła elewacyjna, zatem mur 3W. Wełna to materiał kompletnie niepalny, tłumi akustycznie. Ja daję 10 cm welny a na to 5 cm wełny z wellonem skalnym on daje jej gładkość i powoduje że się nie rwie i nie rozwarstwia, nie przyjmuje też wody. Opcja z tym wellonem podnosi trochę cenę. Moja ściana ma oddychać dlatego wełna. Cena wełny jest duża tylko przy tych najwyższych wspołczynnikach od około U - 0,035 ceny są przystępne. Jak chcesz się więcej dowiedzieć to odwiedź strony: http://www.isover.pl/Nasza-oferta http://www.knaufinsulation.pl/pl/oferta-0 http://www.ursa.pl/pl-pl/produkty/welna-mineralna-ursa-glasswool/Strony/produkty-ursa-gw.aspx Edytowane 21 Listopada 2012 przez kupiecjudex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Niestety nie porównam cenowo do styropianu grafitowego bo go wogóle nie biorę pod uwagę. Wełna 15 cm grubości tj 10 cm i 5 cm to koszt ok. 60 - 80 zł m2. Można i za 130 m2 ale po co. Dla przykładu wełna ISOVER Multimax 30 ma lepszy współczynik niż najlepszy styropian Termoorganiki U - 0,030. No chyba że Termoorganika coś nowego dała na rynek, ja się nie orientuję. Ja daje ścianę szczelinową tj. ceramika 25 cm. Wełna 15 cm na mijankę 10 cm i 5 cm. Wełna w płytach niestety nie występuje w systemach na zakładkę lub pióro wpust, więc najsensowniej dać ją na "mijankę". Pustka powietrzna 3 cm i na to cegła elewacyjna, zatem mur 3W. Wełna to materiał kompletnie niepalny, tłumi akustycznie. Ja daję 10 cm welny a na to 5 cm wełny z wellonem skalnym on daje jej gładkość i powoduje że się nie rwie i nie rozwarstwia, nie przyjmuje też wody. Opcja z tym wellonem podnosi trochę cenę. Moja ściana ma oddychać dlatego wełna. Cena wełny jest duża tylko przy tych najwyższych wspołczynnikach od około U - 0,035 ceny są przystępne. Jak chcesz się więcej dowiedzieć to odwiedź strony: http://www.isover.pl/Nasza-oferta http://www.knaufinsulation.pl/pl/oferta-0 http://www.ursa.pl/pl-pl/produkty/welna-mineralna-ursa-glasswool/Strony/produkty-ursa-gw.aspxDziekuje pieknie, szukam na stronie Termoorganiki parametrów, ale nigdzie nie widzę, dziwne..hmm Znalazłam 20 cm styropionu da nam 0,032 cyli roznica prawie zadna. Ciekawe jak z cena wyglada Edytowane 21 Listopada 2012 przez gosia@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dziekuje pieknie, szukam na stronie Termoorganiki parametrów, ale nigdzie nie widzę, dziwne..hmm Jak sprawdzałem na ich stronie w zimie to najlepszy parametr mieli U - 0,031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.11.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Sprawdzaj w karcie technicznej produktu. http://www.ursa.pl/pl-pl/produkty/welna-mineralna-ursa-glasswool/Strony/produkty-ursa-gw.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.11.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Sooryy nie ta strona. http://www.termoorganika.com.pl/produkty/1/7/fasada/platinum_plus_fasada/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Sooryy nie ta strona. http://www.termoorganika.com.pl/produkty/1/7/fasada/platinum_plus_fasada/ Sprawdzałam, ale róznica w cenie jest duża styropian ok 52 złm2, a wełna 15 cm prawie 100 zł, to najtansza oferta jaka znalazłma przez internet;) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.11.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja mam ofertę z Raab Karcher na wełnę lamelową 20cm Fasrock LL Rockwool 60.76 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.11.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Moja ściana ma oddychać dlatego wełna. Tylko żeby się nie zaksztusiła wodą jak dostanie większą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Sprawdzałam, ale róznica w cenie jest duża styropian ok 52 złm2, a wełna 15 cm prawie 100 zł, to najtansza oferta jaka znalazłma przez internet;) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Szukajcie z znajdziecie ............................ taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 21.11.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 KupiecJudex, Styro grafitowy ma lambe 0,032 wiec chyba nie tak duzo mniej od tej welny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 21.11.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Mam temat do obgadania hydraulika i elektryka musze przemyślec wszystko i zaplanować ale nie wiem od czego zacząć przeciesz ja sama nie wiem co gdzie będzie stało :bash:a Pomocy jak za to się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.11.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 a Pomocy jak za to się zabrać zrób projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 21.11.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 zrób projekt sama mam zrobić ?;)niepotrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.11.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja mam ofertę z Raab Karcher na wełnę lamelową 20cm Fasrock LL Rockwool 60.76 zł.Ale ona ma takie same parametry jak ta wyzej wymieniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 22.11.2012 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 jak to jeste właściwie z tym styropianem na ocieplenie domu? czy też macie tak, że jak wspominacie o jego grubości (np 20 cm) albo o grafitowym to patrzą na was jak na wariatów lub z politowaniem - się głupia baba naczytala i ślepo wierzy wiadomo, trzeba w pierwszej kolejnosci patrzec na parametry, ale mimo wszystko przecież to nie jest żadna nowość z grubością ocieplenia nie miałam z tym problemów. Wykonawca nawet powiedział, że to bardzo dobry pomysł, sam tak zrobił u siebie. Mam grafitowy 15cm. Poza tym nikt inny jakoś się nie dziwił, czasem tylko 'niedoinformowani' pytali czemu ten styropian jest szary, a nie biały, ale to szaraczki np z mojej rodziny) do grubości nikt się nie czepiał, bo 15cm to nie jakoś dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.11.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mam temat do obgadania hydraulika i elektryka musze przemyślec wszystko i zaplanować ale nie wiem od czego zacząć przeciesz ja sama nie wiem co gdzie będzie stało :bash:a Pomocy jak za to się zabrać Ja "podparlam" sie projektem, ktory jest zalaczony do ogolnego projektu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mam temat do obgadania hydraulika i elektryka musze przemyślec wszystko i zaplanować ale nie wiem od czego zacząć przeciesz ja sama nie wiem co gdzie będzie stało :bash:a Pomocy jak za to się zabrać kupujesz butelke wina , albo 2 , do tego mąż i 2 lampki (do wina), przyda się ołówek techniczny (budowlany) i spędzasz z mężem romantyczny wieczór na budowie ... tu gniazdko, tu pstryczek ... naprawde wiele nie można się pomylić w taki sposób wykonując projekt do tego po fakcie konsultacja z elektrykiem wykonującym instalację ktory ze swojego doświadczenia coś dorzuci i masz miód malia i orzeszki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts