kupiecjudex 22.11.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 kupujesz butelke wina , albo 2 , do tego mąż i 2 lampki (do wina), przyda się ołówek techniczny (budowlany) i spędzasz z mężem romantyczny wieczór na budowie ... tu gniazdko, tu pstryczek ... naprawde wiele nie można się pomylić w taki sposób wykonując projekt do tego po fakcie konsultacja z elektrykiem wykonującym instalację ktory ze swojego doświadczenia coś dorzuci i masz miód malia i orzeszki ... Wyjątkowo się z Kolegą zgadzam. U nas było tak samo tylko bez wina niestety. Trzeba ustalić sobie gdzie łóżko, gdzie buirko w kuchni blaty i poszczególne sprzęty i tak izba po izbie. Jeśli chodzi o kontakty to zawsze lepiej dać więcej niż mniej, w sumie elektryka to nie takie duże pieniądze, przynajmnie w zakresie kabli i robocizny. Z hydraulikiem powinno być znacznie prościej. Ustalić musisz gdzie grzejniki a gdzie podłogówka, no i krany, zlewy, sedes itd. Przy podlogówce ustal od razu że obieg ma być z jednego kawałka, bez łączeń, unikniesz w przyszłości ewentualnych przecieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 22.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 u nas było jw z tym że wino własnej roboty i zaznaczaliśmy kredą na ścianie takie wcześniejsze ołówkiem na papierze to sama w domu kiedyś usiadłam i myslałam, myślałam, myślałam... teraz okazuje się że jest w większości ok. Na przykład wiele osób pytało po co nam w salonie aż tak wiele gniazdek (wszędzie gdzie puszka mamy podwójne - mam tylko 4 gniazdka podwójne czyli 8 wejść), a teraz wszystkie praktycznie zajęte! zgadzam się, lepiej więcej punktów niż mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 22.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 a my postanowiliśmy wymurować jeszcze parter gazobeton 24 potem na wiosnę jak uzbieramy pieniążki zalejemy strop i wymurujemy poddasze. bo na kredyt to juz chyba nie ma co liczyć dzisiaj pko bp odmówiło nam kredytu z powodu źle wykonanego projektu a zmiany które nanieśliśmy na projekt potraktowali jako manipulacje projektem tylko po to by dostać RnS:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 a my postanowiliśmy wymurować jeszcze parter gazobeton 24 potem na wiosnę jak uzbieramy pieniążki zalejemy strop i wymurujemy poddasze. bo na kredyt to juz chyba nie ma co liczyć dzisiaj pko bp odmówiło nam kredytu z powodu źle wykonanego projektu a zmiany które nanieśliśmy na projekt potraktowali jako manipulacje projektem tylko po to by dostać RnS:( Jak Cie pocieszę, to nam BOS powiedział, ze chce zobaczyc jak firma zamknie rok(sic)! mimo ze mamy zdolnosc. W grudniu to sobie moga kredyt w nos wsadzić, ech, rece opadaja http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 dzisiaj pko bp czy wiecie coś w temacie nie wliczania działki do wkładu własnego przez speców z PKO BP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 czy wiecie coś w temacie nie wliczania działki do wkładu własnego przez speców z PKO BP?Działak jest wliczana do wkładu własnego, ale jej cena jest wyceniona przez rzeczoznawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Działak jest wliczana do wkładu własnego, ale jej cena jest wyceniona przez rzeczoznawce Mocno zaniżają cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 22.11.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 czy wiecie coś w temacie nie wliczania działki do wkładu własnego przez speców z PKO BP? No nam nie wliczyli do wkładu własnego bo powiedzieli, że w RnS niby nie można ale dla mnie to dziwne ze młodzi biorą kredyt bo nie mają kasy ale działkę muszą mieć?? Rząd dał program dla ludzi a banki sobie go na swoje "kopyto" pozmieniały- nie podoba mi się to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 No nam nie wliczyli do wkładu własnego bo powiedzieli, że w RnS teraz rozumiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Mocno zaniżają cenę?biora srednie transakcje z danego okresu u mnie zanizyli o ponad 50 zł na m2. Ludzie oszukuja na aktach i zanizaja cene. Tak powstaje błędne koło Edytowane 22 Listopada 2012 przez gosia@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 22.11.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 WITAM WSZYSTKICH , MY JESZCE SIEDZIMY W PAPIEROLOGI ALE MAMY NADZIEJE ZE COS SIE RUSZY W NASTEPNYM ROKU , CZY KTOS TU JEST Z WROCLAWIA ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ludzie oszukuja banki też...błędne koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 czy wiecie coś w temacie nie wliczania działki do wkładu własnego przez speców z PKO BP? Nie wlicza się ale z brakiem wkładu własnego w PKO BP nie powinno być problemu. Ja miałem 0zł wkładu a brałem kredyt na 100%,przynajmniej tak było we wrześniu 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Nie wlicza się. Nie wlicza się przy kredycie w ramach RnS czy w ogóle się nie wlicza i na jakiej podstawie jeżeli dysponujesz wiedzą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.11.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Nie wlicza się przy kredycie w ramach RnS czy w ogóle się nie wlicza i na jakiej podstawie jeżeli dysponujesz wiedzą..... Mi nie chcieli wliczyć ale być może dlatego,że działka też na kredyt Na RnS jestem już za stary a i mam gdzie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.11.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ja ma kredyt w PKO BP brałem we wrześniu 2011 r. i wartość działki cz też działka po prostu jest wkładem własnym uwzględnionym przy koszcie całej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mi nie chcieli wliczyć ale być może dlatego,że działka też na kredyt Na RnS jestem już za stary a i mam gdzie mieszkać No jak maja wliczyć działke na kredyt do wkładu własnego? wkład własny to sa twoje środki, a nie pozyczone;-) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mi nie chcieli wliczyć ale być może dlatego,że działka też na kredyt daj spokój....nie zaciemniaj obrazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 22.11.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 my braliśmy kredyt w tym roku (PKO BP) i nam działka została zaliczona jako wkład własny , wyliczenie zrobił nam pan od operatu szacunkowego który był potrzebny do wniosku kredytowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mi nie chcieli wliczyć ale być może dlatego,że działka też na kredyt nie ma znaczenia kredyt na dzialke zmiejsza zdolnosc kredytowa = bo juz masz kredyt ale sama dzialka liczy sie jako wklad do calej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts