ceel 04.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 instalacji jeszcze nie mam zalanej. Chodzi mi o sciany i tynki. PODOBNO po rozgrzaniu wychodzi wilgoć i jak złapie mróz zrobią się tzw. pajaczki. chyba nikt nic nie wie na ten temat a też mnie interesuje - właśnie skończyłem tynkować i teraz muszę intensywnie grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 04.12.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 chyba nikt nic nie wie na ten temat a też mnie interesuje - właśnie skończyłem tynkować i teraz muszę intensywnie grzać polecam kozę. nagrzewnica elektryczno olejowa 18,8kW dawala mniej ciepla niż koza palona drzewem o mocy 9,2kW, choć spalała 2l ropy na godzine (ok. 11zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 04.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Chyba nie będzie tak źle, Ja dla przykładu mam instalację CO, tynki, posadzki podlogówkę itd. a nie mam okien Fakt że prace mokre robione w pierwszej połowie września, to se już przeschły, CO sprawdzane ciśnieniowo, bez wody. Zważywszy że nie mam okien, nie mam też grzejników (wiadomo powszechne złodziejstwo) więc nie grzeję bo i jak. Byle do wiosny. Mnie to snu z powiek nie spędza. Nikt z moich fachowców nawet nie wspomiał że trzeba grzać, jak by co się stało to zrobią od początku oczywiście za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 04.12.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Tynki raczej nie odlezą. Tak sobie teraz pamiętam że ojciec postawil dom ze 30 lat temu już będzie i stał on z instalacjami i z tynkami z 5-6 lat bez ogrzewania i nic się nie stało, nic nie uszkodziło, tynki byly cementowo - wapienne, bo zresztą kto by tam 30 lat temu o gipsach słyszał. Tynki są do dziś, nie odlazły od ściany ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 05.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Czy wszyscy juz zapadli w sen zimowy ? - bo u nas wiezbe ukladaja (wlasciwie koncza) i mowia, ze dachowke bedziemy miec przed swietami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 05.12.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Czy wszyscy juz zapadli w sen zimowy ? - bo u nas wiezbe ukladaja (wlasciwie koncza) i mowia, ze dachowke bedziemy miec przed swietami Gratuluje, super prezent na Święta- będzie SSO z dachem My bynajmniej, nie zapadamy w sen zimowy- u nas praca wre, na ile to możliwe Wieczorami, po pracy małż kończy gładzie, do końca tygodnia pierwsze wstępne malowanie, w weekend zaczyna kłaść podłogi. w przyszłym tygodniu zamówiony montaz mebelków w kuchni, sprzęt już czeka, drzwi wewn. też. Od dwóch tygodni grzejemy, w weekendy odpalamy kominek. Myślimy na Święta już się zadomowić w naszym domku. Żeby nie było - wystartowalismy 10 kwietnia (zdjęty humus). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 05.12.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Gratuluje, super prezent na Święta- będzie SSO z dachem My bynajmniej, nie zapadamy w sen zimowy- u nas praca wre, na ile to możliwe Wieczorami, po pracy małż kończy gładzie, do końca tygodnia pierwsze wstępne malowanie, w weekend zaczyna kłaść podłogi. w przyszłym tygodniu zamówiony montaz mebelków w kuchni, sprzęt już czeka, drzwi wewn. też. Od dwóch tygodni grzejemy, w weekendy odpalamy kominek. Myślimy na Święta już się zadomowić w naszym domku. Żeby nie było - wystartowalismy 10 kwietnia (zdjęty humus). No to tylko pogratulowac szybkiej wprowadzki Mam nadzieje, ze u nas tez tak szybko pojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 05.12.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 chyba nikt nic nie wie na ten temat a też mnie interesuje - właśnie skończyłem tynkować i teraz muszę intensywnie grzać U mnie właśnie skończyli tynki cw, jak do tej pory nie było pajączków a w nocy było nawet -6 stopni. Moim zdaniem chwilowe ogrzewanie nie ma sensu, bo po rozgrzaniu powietrze robi się wilgotne a kiedy się ochładza to oddaje wilgoć na najzimniejszych elementach konstrukcji np. ścianach i później jak będzie duży mróz to może się coś stać -ale to jest tylko moje zdanie Ja nie zamierzam grzać i czas pokaże, czy będzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 05.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Jak ktoś byłby zainteresowany, to mam do sprzedania super mocną plandekę (tzw. srebrno-brązową) o wymiarach 15x16m idealną do przykrycia fundamentów na zimę w cenie 500zł (nowa na allegro 681zł). Dwa tygodnie leżała na fundamencie, bo budowę rozpocząłem w marcu, a nie jak planowałem w grudniu. Potem służyła jako podkład przy malowaniu impergnatem więźby. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 05.12.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam! Właśnie parę dni temu natrafiłam na temat schodów samonośnych. I co się okazuje, że aby uniknąć demolki w przyszłości powinnam zainstalować konstrukcję pod te schody przed tynkami. Czyli trzeba to wpisać w listę instalacji, aby potem nie kuć w tynkach. Okazuje się, że to nawet niegłupi pomysł bo wydatek na schody rozbije mi się na dwie raty. Piszę, bo może ktoś też takie planuje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 05.12.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 O takie mi chodzihttp://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.centrum-schodow.com.pl%2Fimg%2F8%2Fbig%2F6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 06.12.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Danonki, fiu fiu:) Macie prysznic z radiem. Ile to kosztowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 06.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 U mnie właśnie skończyli tynki cw, jak do tej pory nie było pajączków a w nocy było nawet -6 stopni. Moim zdaniem chwilowe ogrzewanie nie ma sensu, bo po rozgrzaniu powietrze robi się wilgotne a kiedy się ochładza to oddaje wilgoć na najzimniejszych elementach konstrukcji np. ścianach i później jak będzie duży mróz to może się coś stać -ale to jest tylko moje zdanie Ja nie zamierzam grzać i czas pokaże, czy będzie dobrze. Pozdrawiam toś mnie trochę uspokoił w każdym razie nie jestem sam a dom masz już ocieplony? jana razie grzeje a jak jest okazja (temp. powyżej zera ) to wietrze z tym , że dom jeszcze nieocieplony więc ciężko osiągnąć wiecej niż 5st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 06.12.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) rafus12, płaciliśmy tylko ok 1tyś. Fajne jest, choć to zakup z marketu i ma pewne braki, ale na pierwszy rzut oka nie widać , działa bardzo dobrze, a i ma to radio, oświetlenie, wentylację, możliwość podłączenia tel., hydromasaż, deszczownicę górną i tzw słuchawkę prysznicową oraz wysoki brodzik! (robiący za wanne dla dzieci). Nie ten model itd., ale coś w tym rodzaju http://www.praktiker.pl/produkt,40367,655/kabina_prysznicowa_niagara_extra_90x90_cm.html?utm_source=tpl_product_js&utm_medium=quartic#quartic_product_card - pewnie większość stwierdzi ze to badziew i nie modne, ale co tam, nam się podoba i jest bardzo funkcjonalne ))))) edit: tak to u nas wygląda (lepszej foty na chwilę obecną nie posiadam, tu widac tylko kawałek) może jeszcze tu Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 06.12.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) toś mnie trochę uspokoił w każdym razie nie jestem sam a dom masz już ocieplony? jana razie grzeje a jak jest okazja (temp. powyżej zera ) to wietrze z tym , że dom jeszcze nieocieplony więc ciężko osiągnąć wiecej niż 5st Cieszę się, że jesteś spokojniejszy U mnie to tak na ostro, strop to drewniane belki i wiatr pod dachem, drzwi zrobione z grubej (0,2mm) folii , a majstry dzisiaj do garażu wstawili takiego dużego grilla (taki do robienia kiełbasek itp) rozpalili w nim -cały dom jak wędzarnia. Do końca sam nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale chyba pozostanę przy tym pierwszym Odpowiadając na pytanie -dom nieocieplony. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 06.12.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Odebrałam dziś telefon a tam: "dzień dobry Pani Kasiu Bank BGŻ mamy zaszczyt Panią poinformować, że otrzymała Pani pozytywną decyzję kredytową" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juhuhu hura hura;) TO SĄ DOPIERO MIKOŁAJKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.12.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 panda gratulacje, rzutem na taśmę prawie się udało teraz biegusiem do banku coby na papierze było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 07.12.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 pozytywną decyzję kredytową jakie oprocentowanie wynegocjowałaś? dostałaś jakieś bonusy w stylu obowiązkowe ubezpieczenie na życie, obowiązkowe ubezpieczenie od utraty pracy, karta kredytowa, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.12.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Panda gratulacje:wiggle:poszło błyskawicznie w tym drugim banku. Super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.12.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Gratulacje, panda. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona także z warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts