mkslonik 07.12.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 pochwal sie warunkami bo tez jestem w czasie załatwioania kredytu ale bgz cos sie ociaga mieli dac najnizsza marze ale narazie zaproponowali mi 1,3 a w pko mam 1,2 wiec pko wygra jak nic nie zmienia w tej sprawie i mniej chaczykow na korzysc pko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 08.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 toś mnie trochę uspokoił w każdym razie nie jestem sam a dom masz już ocieplony? jana razie grzeje a jak jest okazja (temp. powyżej zera ) to wietrze z tym , że dom jeszcze nieocieplony więc ciężko osiągnąć wiecej niż 5st U mnie nie wszystkie tynki przetrzymały ostatni mróz minus 12 stopni i nawet grill nie pomógł -garaż do poprawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.12.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Dlaczego wy sie boicie skorzystac z Murator Finance? Pisalem juz o nich, moje warunki (kredyt udzielony we wrzesniu) to 0 prowizji i 1.0 marza. Kredyt w DB, musialem wziasc kredytowke. Nie jest toRNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.12.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Witaj Piekar. Mam taki sam stan. Na elektryke i okna juz musialem sie posilkowac kredytem. I zaczynalem 9 lipca:) Edytowane 9 Grudnia 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 08.12.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 I dlatego nie zaleca sie tynkow na zime, chyba ze komus bardzo sie pali. Ja czekam do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 09.12.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 U mnie nie wszystkie tynki przetrzymały ostatni mróz minus 12 stopni i nawet grill nie pomógł -garaż do poprawki. Pozdrawiam a tak naprawdę zima się jeszcze nawet nie zaczęła, aż się boję co dziś u mnie zastanę grzanie już nie pomaga mróz przeszedł przez mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.12.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a tak naprawdę zima się jeszcze nawet nie zaczęła, aż się boję co dziś u mnie zastanę grzanie już nie pomaga mróz przeszedł przez mury Spokojnie u mnie garaż był robiony -zacierany już przy mrozie, a te które były robione wcześniej się trzymają i maja się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 09.12.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Nie wiem czy Wy z tymi tynkami nie przesadzacie. Mnie każdy mówił tynkój w tym roku to chałupa przeschnie i będzie lepiej wykańczać w przyszłym roku.No może jak ktoś robił tynki na dniach a teraz taki mróz przyszedł to i nie zdążą zwiążać, ala ja robiłem w wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 09.12.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Czy macie namiar na jakas dobra liste z kolejnoscia prac? Gdzies sie przewijalo cos takiego na muratorze. Ja sie zastanawiam kiedy sie wstawia stolarke wewnetrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 09.12.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Czy macie namiar na jakas dobra liste z kolejnoscia prac? Gdzies sie przewijalo cos takiego na muratorze. Ja sie zastanawiam kiedy sie wstawia stolarke wewnetrzna? Na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 09.12.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 musialem wziasc kredytowke. @ Rafus - ile kosztuje Cię kredytówka miesięcznie? Masz dodatkowe bonusy od DB? Na przykład ubezpieczenie jakiekolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 09.12.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a tak naprawdę zima się jeszcze nawet nie zaczęła, aż się boję co dziś u mnie zastanę grzanie już nie pomaga mróz przeszedł przez mury kup kozę i pal pewnie potrzebny Ci będzie urlop i ciepła kurtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.12.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Czy macie namiar na jakas dobra liste z kolejnoscia prac? Gdzies sie przewijalo cos takiego na muratorze. Ja sie zastanawiam kiedy sie wstawia stolarke wewnetrzna? Może pomoże: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?11748-Kompletny-harmonogram-prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.12.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Gdzieś kiedyś też znalazłem coś takiego, ale nie wiem gdzie i kto jest autorem, cytuję "Kolejności wykonania robót na budowie domku jednorodzinnego z mojego doświadczenia przedstawia się następująco:Przygotowanie zbrojenia ław fundamentowych, wykonanie wykopu pod ławy, ułożenie zbrojenia i zabetonowanie ław fundamentowych, wymurowanie ścian fundamentowych, ułożenie instalacji podposadzkowych, zasypka, chudy beton, konstrukcja budynku, konstrukcja dachowa, pokrycie dachu, ścianki działowe, wstawienie okien, ocieplenie elewacji bez wyprawy, instalacja elektryczna, tynki, instalacje wodna, kanalizacyjna i centralnego ogrzewania, posadzki cementowe, montaż drzwi wejściowych, wykonanie wyprawy na elewacji, wysuszenie budynku, malowanie, pozostałe roboty wykończeniowe: podłogi okładziny ścienne, montaż drzwi wewnętrznych. Można niektóre roboty wykonywać w innej kolejności ale z mojej wieloletniej praktyki wynika, że taka właśnie kolejność okazuje się optymalna."Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 09.12.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a u nas zima , trochę nas dzisiaj zasypało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqeez 09.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Gdzieś kiedyś też znalazłem coś takiego, ale nie wiem gdzie i kto jest autorem, cytuję "Kolejności wykonania robót na budowie domku jednorodzinnego z mojego doświadczenia przedstawia się następująco: Przygotowanie zbrojenia ław fundamentowych, wykonanie wykopu pod ławy, ułożenie zbrojenia i zabetonowanie ław fundamentowych, wymurowanie ścian fundamentowych, ułożenie instalacji podposadzkowych, zasypka, chudy beton, konstrukcja budynku, konstrukcja dachowa, pokrycie dachu, ścianki działowe, wstawienie okien, ocieplenie elewacji bez wyprawy, instalacja elektryczna, tynki, instalacje wodna, kanalizacyjna i centralnego ogrzewania, posadzki cementowe, montaż drzwi wejściowych, wykonanie wyprawy na elewacji, wysuszenie budynku, malowanie, pozostałe roboty wykończeniowe: podłogi okładziny ścienne, montaż drzwi wewnętrznych. Można niektóre roboty wykonywać w innej kolejności ale z mojej wieloletniej praktyki wynika, że taka właśnie kolejność okazuje się optymalna." Pozdrawiam Wyglada na bardzo sluszna koncepcje.. taka kolejnosc jak najbardziej .. ja mam natomias zapytanie odnosnie odstepstw od tej kolejnosci.. mianowicie chodzi mi o to czy bedzie glupio aby najpierw zrobic instalacje elekt... a pozniej okna.. tynki.. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Okna przed elektryką i tynkami - bo inaczej kabelki mogą pójść na spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 09.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Okna przed elektryką i tynkami - bo inaczej kabelki mogą pójść na spacer Dużo też zależy w jakiej okolicy się budujesz - ja mam budowę "pod nosem", a okolica spokojna. Teren nieogrodzony, i do tej pory nawet deska żadna nie zaginęła w akcji Tfu tfu, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqeez 09.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 no tak z tego ze.. 'ktos sie nie bal i za**ał' to zdaje sobie sprawe.. niemniej jednak innych przeciwskazan chyba nie ma? okolica raczej spokojna.. naprzeciwko mieszka ktos kto pilnuje zeby sie nikt nie walesal do tej pory nic sie nie dzialo nic nie zniknelo... poza tym otwory okienne beda 'zabite' folia.. to bym tego nie ruszal.. a na tyle widno powino byc zeby mozna bylo spokojnie pracowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 09.12.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pytanie tez, czy elektryk przy takiej temperaturze bedzie chcial robic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts