autorus 05.01.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Sama robocizna w sumie 16 czujek + 3 zalaniowe. Napisz jak ciągnąłeś pod kamerki? No nie wiem w sumie to będzie chyba 10 albo 11 czujek, na zewnątrz sygnalizator i okablowanie do stacji na 4 kamery (tak na przyszłość), no i sieć do internetu po całym domu, i kable do kina domowego, na razie za robociznę facet policzył sobie 800 zł, fakt że sprzęt też on zamawiał i u niego kupowałem, nie wnikałem czy i jaką marżę sobie naliczył. W sumie jak narazie ok. 4000 zł mnie to kosztowało, w tym są 4 czyjki na razie zamontowane. Fak że bez faktury. Facet robi to po okolicy, nawet na zlecenie miesjcowej agencji ochrony. Ale te 3.500 zł to z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Sama robocizna w sumie 16 czujek + 3 zalaniowe. Napisz jak ciągnąłeś pod kamerki? Pod kamerki są cztery wyprowadzenia, jestam po kilka kabli, ale nie pytaj mnie dlaczego, chyba zasilanie, i kabel do centrali, wszystkie kable schodzą się tam gdzie centrala od alarmu, jest tam swoiste centrum dowodzenia, w takim zakamarku że nikt tego nie widzi Ta instalacja jest jak już pisałem trochę na wszelki wypadek, bo nie wiem czy się ostatecznie na nią zdecyduję, chciaż po ostatniej próbie włamania to jestem na razie na tak, pytanie czy mi przejdzie. Te kable to oczywiście w tej cenie co wyżej pisałem, jeden to chyba jakiś od światłowodu bo gruby cholernie, żeśmy tak sobie luźno rozmawiali że są dwie opcje albo więcej kamer takich stacjonarnych, albo dwie obrotowe, wszystko się załącza i obraca na czujkę ruchu. Przy centrali od alarmu trzeba by dopiąć twardy dysk, w sumie to stację od komputera i albo monitor z klawiaturą na stałe, albo co jakiś czas z laptopem tam trzeba latać żeby zobaczyć co i jak, zrobić kopie lub skasować. W sumie to by mnie to jeszcze kosztowało około 6 tys (kamerki, komputer i reszta tego ustrojstwa z robocizną), więc się na razie wstrzymałem, bo są pilniejsze wydatki, najwyżej zobaczymy na końcu, jak z kasą wyjdzie. Generalnie okablowanie jest a te gadżety zawsze można dokupić i podpiąć. A to wszystko oczywiście na podczerwień , czy jakoś tak że w nocy widać co i jak, jak by się ktoś spacerować zaczął pod chałupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 05.01.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 no a np. nad takim zestawem do monitoringu się nie zastanawialiście?http:// http://allegro.pl/tani-zestaw-monitoring-sklepu-domu-biura-firm-z392-i2923999804.htmlu mnie alarm z 16 czujkami w tyn 2 jakies specjalne nie reagujące na ciepło z kominka , 2 klawiatury , pilot , syrena, centrala z mozliwoscia sterowania przez sms z montażem i uruchmieniem 4000brutto jedynie kable sam sobie położyłem przy okazji wykonywania elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Wolałbym się jednak dopytać kogoś z branży. Najlepiej zamówiłbym projekt , bo jednak trzeba wiedzieć gdzie te kamerki umieścić aby było optymalnie. Staram się unikać prowizorki jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.01.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ten monitoring jak już będzie to ma być taki że jak się coś stanie to żeby było widać, bo taki sprzęt że po nagraniu widać tylko mgłę lub jakieś mazaje, ... to nie dziękuję.Nie chcę mieć monitoringu tylko po to żeby go mieć, ma on spełniać swoje funkcje.Dobra kamera obrotowa o rozsądnej rozdzielczości to 2 - 2,5 tys kosztuje niestety.Ja akurat trochę mam już ten temat obgadany.Do autorus - u mnie jest wszystko na bazie SATELA, może ten Twój magik daje jakiś jeszcze lepszy sprzęt, dlatego ta cena, trzeba by to ustalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Do tego trzeba policzyć koszt abonamentu. U mnie w PLAY 19 zł. miesięcznie bo do instalacji karta sim jest potrzebna. Ale za to dostajesz sms jak ktoś wchodzi, wychodzi, załącza się alarm. z tym monitoringiem to też jest coś że przyhodzi na komórkę ale w to jeszcze dokładnie nie wnikałem.Jak miałem włamnai to za 5 min. byłem na budowie a agencja ochrony jeszcze wcześniej Edytowane 6 Stycznia 2013 przez kupiecjudex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Do autorus - u mnie jest wszystko na bazie SATELA, może ten Twój magik daje jakiś jeszcze lepszy sprzęt, dlatego ta cena, trzeba by to ustalić. tez satel. Tzn ja daje satel, a robocizna to 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 05.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Poradzcie mi - mam ciemną piwnice-kotłownie bez okna. Otwór drzwiowy zrobiony na 1.50m Chce mieć szeroko zeby móc łatwo piec wnieść a nie wiem jeszcze jaki on będzie... I teraz z czego zrobić tanio drzwi aby dawały troche światła ?Metalowe czy PCV ? A moze z alu i szyby ? Pojezdziłem dziś troche i popytałem i w końcu sam już nie wiem co zrobić. Metalowe drzwi - samo skrzydło to nawet sie kupi za 1000zł ale juz z doświetleniem to wychodzi 3tys. Szybki już robią cene.Z aluminium też podobnie, jeśli damy duzo przeszklenia bo wypełnienie profilem jeszcze droższe.PCV mozna by chyba tanio zrobić do 2000zł ale to będą drzwi coś jak balkonowe tylko z szybą mniejszą. - Coś jak wejście do sklepu.Troche mi sie to nie widzi. Chyba najprosciej dowiedzieć sie ile potrzebuje miejsca żeby mi ten nieszczęsny piec wszedł - może wystarczą drzwi z jednym skrzydłem. A piec potrzebuje na eko-groszek, do ogrzania powierzchni ok 250m2.Bo ceny dwuskrzydłowych to jakiś obłęd. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 06.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Słuchajcie jakie lepsze drzwi PCV czy Stalowe??? Na drewno to nie mozemy sobie pozwolić, jakie polecacie więc?? Ma ktoś jakieś foteczki Waszych drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.01.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 tak na chłopski rozum to ja bym wybrał stalowe. PCV to moim zdaniem mogą być ale okna. Ale to jest wyłącznie moje zdanie. Ważne chyba, żeby ci je porządnie wstawili, bez mostków ciepła tid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.01.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Słuchajcie jakie lepsze drzwi PCV czy Stalowe??? Na drewno to nie mozemy sobie pozwolić, jakie polecacie więc?? Ma ktoś jakieś foteczki Waszych drzwi?? Dobre drzwi PCV będą w cenie drewnianych jak nie droższe,przynajmniej z tego co ja się orientowałem. Ja zamówiłem drewniane za 4tys.zł a z PCV o prawie podobnym wzorze były o 500zł droższe. Stalowe sobie odpuściłem z uwagi na "słabe" wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 06.01.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 eh ale ja potrzebuję 2 szt.- bo do dwóch mieszkanek w domku oraz do kotłowni wiec jedne za 4 tyś to masakra:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ja myślałem nad drzwiami wewnętrznymi hormann, oczywiście metalowymi. Konkretnie do kotłownio pralni Koszt ok 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.01.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Zewnętrzne będe miał drewniane. Od kotłowni i schowka za kotłownią będą drzwi z jakiejś blachy NOVOFERM SuprePlus po nie całe 500 zł sztuka,. dzwi w przejściu między garażem a domem NOVOFERM MZ1, za nie spełna 1000 zł, one są z jakąś wkładką termiczną, czy pianką co by strat ciepła nie było zbyt dużych. Ceny z montarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 my wstawiliśmy zewnętrzne od kotłowni stalowe cena około 1600 zł komplet http://i49.tinypic.com/24mugy0.jpg http://i47.tinypic.com/11lmqes.jpg tak to wygląda u nas:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 fotka sie nie pojawiła m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 06.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Aksuda a jakiej firmy te drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 firma KMT , drzwi kmt plus pełne tłoczenie X autorus wstawiłam dwie fotki , nie wiem co może być problemem ja je widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 06.01.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 i zadowolenie jesteście z drzwi KMT bo zastanawiam się nad wzięciem drzwi wejściowych tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 na tą chwilę tak nie są to drzwi wejściowe ale od trzech miesięcy za takie służą i codziennie tędy wchodzimy do domu poza tym mąż przeanalizował wszystkie opcje i uznał je za dobre ale to kwestia indywidualnego podejścia:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts