ewa72_krakow 02.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 A nam ostatnio szczeki opadly, jak krzykneli 50k za hydraulike i ogrzewanie podlogowe z pelnym wyposazeniem kotlowni...dokladna wycene dostaniemy na poczatku tygodnia, ale i tak to ceny nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 przedstaw dokładnie co ile kosztuje. Na pierwszy rzut oka jest sporo ale nie wiem co wchodzi w skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 02.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 ja dostałem taka wycenę na 46 tys. ale sam piec 10tys do tego pompa ciepła podłogówka instacja wod-kan co do wody stacja uzdatniania wody aquahome kaloryfery itp. Także wszytko zależy co wchodzi w skład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 02.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 przedstaw dokładnie co ile kosztuje. Na pierwszy rzut oka jest sporo ale nie wiem co wchodzi w skład. Tak jak pisalam, dokladna wycene mam miec w przyszlym tygodniu - wiec wtedy wrzuce wiecej info. Wiem, cena calosciowa moze zabic , ale jak to podzielic na hydraulike, ogrzewanie, wyposazenie kotlowni to niestety tyle to wynosi - podstawowe pytanie to czy warto oszczedzac na tym tzn, na jakosci materialow. Moze wazne - podlogowka po calosci - 140m2 powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) ale sam piec 10tys do tego pompa ciepła Nie czaję tego zestawu ? ja dostałem taka wycenę na 46 tys. ale sam piec 10tys do tego pompa ciepła podłogówka instacja wod-kan co do wody stacja uzdatniania wody aquahome kaloryfery itp. Także wszytko zależy co wchodzi w skład Poza tym masz tak skomplikowaną instalację grzewczą,że aż nie możliwe i to w takim domu gdzie jest prosty jak budowa cepa System grzewczy pownien kosztować w takim domu od 10-20tys.zł,z pompą ciepła do c.o i cwu max.30tys.zł. Edytowane 2 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 02.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 piec Vitodens 200-W i do tego pompa Vitocal 160-A do podgrzania wody ponoć ma przynieść oszczędność bo dom mam zasilany mieć gazem płynnym (butla na własność). A proponujesz coś innego narazie zbieram wyceny i opinie a nie znam sie na tym az nadto a z tego co piszesz to wyjdzie ze mogą mnie naciągnąć na kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 02.02.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 piec Vitodens 200-W i do tego pompa Vitocal 160-A do podgrzania wody ponoć ma przynieść oszczędność bo dom mam zasilany mieć gazem płynnym (butla na własność). A proponujesz coś innego narazie zbieram wyceny i opinie a nie znam sie na tym az nadto a z tego co piszesz to wyjdzie ze mogą mnie naciągnąć na kaskę Nie chcę Cię do niczego namawiać ale nie lepiej dać jedną pompę do jednego i drugiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 02.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 ogólnie pompę ciepła dać koszt jej może mnie przerazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 02.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 nie świeżo murowane- już stoi od października i czeka na lepszą pogodę niestety jakoś nie chce przyjść a mam nadzieję, że nast Boże Narodzenie będzie juz na nowym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Nie chcę Cię do niczego namawiać ale nie lepiej dać jedną pompę do jednego i drugiego? Zdecydowanie Albo jedno lub drugie a nie jedno i drugie. Typowy marketing zdecydowany na naciąganie klienta na dodatkową kasę,"ponoć" bardzo drogo kosztuje A proponujesz coś innego narazie zbieram wyceny i opinie a nie znam sie na tym az nadto a z tego co piszesz to wyjdzie ze mogą mnie naciągnąć na kaskę Jak wyżej,albo jedno albo drugie,chociaż gaz ziemny uważam za bardzo drogi i polecałbym pompę ciepła powietrzną,podobnie ma się rzecz z firmą Viessmann,gdzie płaci się tylko i wyłącznie za naklejkę,zresztą wg mnie bardzo mało wartą Zależy od zapotrzebowania domu na ciepło ale jeśli uparłeś się na pompę ciepła to do takiego domu całość z podłogówką powinna zamknąć się w ok.35tys.zl przy maksymalnym zapotrzebowaniu,jeśli będziesz miał niskie straty ciepła to sądzę,że w 30tys.zł powinieneś się zamknać przy pompie powietrznej,przy COP1 zmieścisz się w 15tys.zł z podłogówką. Edytowane 2 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 02.02.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 ale ta pompa ma grzać tylko wodę użytkową i to jest ponoć alternatywa dla solarów a do ogrzania domu ma działac piec kondensacyjny na gaz płynny. Zobaczymy co mi przedstawia inni instalatorzy i wtedy będzie większy tego obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.02.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) ale ta pompa ma grzać tylko wodę użytkową i to jest ponoć alternatywa dla solarów a do ogrzania domu ma działac piec kondensacyjny na gaz płynny. Zobaczymy co mi przedstawia inni instalatorzy i wtedy będzie większy tego obraz. Ło żesz Ty Ktoś Ci chce wyrządzić wielką krzywdę za wielką kasę Cóż,Ty budujesz,wiesz co bududujesz,wiesz jak budujesz i wiesz,że Ty płacisz "Ponoć" bardzo drogo kosztuje Solary też paranoja cenowa... Edytowane 2 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 03.02.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) To ja przedstawie moja wycene hydrauliki - dom ma 154m2 p.u. - ale umowa juz podpisana - wiec nic juz nie zmienie. Poza tym mialem dwie alternatywne oferty - obie opiewaly na podobna kwote. Robota + materialyWykonanie instalcji ogrzewania podlogowego 18000Wykonanie instalacji sanitarnych wod-kan wewnatrz budynku 6100Kotlowania gazowa(piec Wolf) 15500Instalacja gazu od skrzynki glownej do kotlowni 4300Wykonanie instalacji cieplego powietrza z kominka 3000Nagrzewnica kanalowa do ukladu wentylacji mechanicznej 2800Wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej(Selen 500) 15500 Edytowane 3 Lutego 2013 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.02.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 To ja przedstawie moja wycene hydrauliki - dom ma 154m2 p.u. - ale umowa juz podpisana - wiec nic juz nie zmienie. Wykonanie instalcji ogrzewania podlogowego 18000 Wykonanie instalacji sanitarnych wod-kan wewnatrz budynku 6100 Kotlowania gazowa 15500 Instalacja gazu od skrzynki glownej do kotlowni 4300 Wykonanie instalacji cieplego powietrza z kominka 3000 Nagrzewnica kanalowa do ukladu wentylacji mechanicznej 2800 Wykoanie instalacji wentylacji mechanicznej 15500 Dla mnie masakra cenowa...zwłaszcza jeśli chodzi o podłogówkę,gaz,WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.02.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 rafus12 - czy podłogówka będzie w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 03.02.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dla mnie masakra cenowa...zwłaszcza jeśli chodzi o podłogówkę,gaz,WM. Potwierdzam. Ceny na dom 2x taki a i to jeszcze zawyżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.02.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Odniosę się tylko do wod-kan, bo tu już mam wiążącą wycenę. U mnie 1700 zł materiały plus robocizna (ale bez białego montażu) dom 170 m2, 2 łazienki, umywalka i odpływ w podłodze w kotłowni. Wycenę WM też miałam na tym poziomie, ale to najdroższa firma więc będzie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 03.02.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tak podlogowka bedzie w calym domu.Zalamaliscie mnie komentarzami. Nie wiem jak to jest ze wszystkie wyceny mialem z kosmosu - w okolicy Gdanska drozej niz pod Warszawa:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.02.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tak może być, podobno okolice Szczecin też są kosmiczne. Weź pod uwagę że Warszawa i okolice przyciągają tańsze ekipy z całej Polski, to obniża stawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.02.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ale ta pompa ma grzać tylko wodę użytkową i to jest ponoć alternatywa dla solarów a do ogrzania domu ma działac piec kondensacyjny na gaz płynny. Zobaczymy co mi przedstawia inni instalatorzy i wtedy będzie większy tego obraz. O matko niezłe przegięcie. Poczytaj forum, na prawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts