Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy Piotr na forum.

Podbitka: u nas glownie sie stosuje PVC badz drewno.

Ta robocizna na dach to i tak tanio, ja placilem 100zl/m2 na gotowo: wiezba, deskowanie, polozenie dachowki - za material na dach troche sporo - no ale jest Creaton, ja poszedlem w Koramic.

Okna - tez mam Vetrex V90 Alphaline - mysle ze dobry wybor.

Ciekawy pomysl z garazem oddzielnie, mysle ze bardzo dobry dla portfela. Ja mam dwustanowiskowy w bryle domu - wydatki na ogrzewanie beda wieksze.

powodzenia!

rafus

Do mnie wlasnie przywiezli troche cegiel, bo jutro beda "zawezac" otwor pod brame garazowa, zeby mogli przyjechac tynkowac garaz, zanim brame garazowa wstawia...bo podobno w odwrotnej kolejnosci to problem (chyba nie namieszalam;)).

Poza tym, na ta chwile nadal droga jest nieprzejezdna dla transportu okien, wiec pewnie jeszcze chwile zejdzie :(

Kominow tez nam jeszcze nie dokoncza, bo za zimno...ale juz niedlugo, gora daje 2 tygodnie i robota zacznie wrec :yes:

Gość Arturo72
Ile płacicie za tynki i wylewki?

Czy ceny 27zł za tynki cem-wap i 34zł za wylewki są w normie?

Ceny netto.

Drogo,ja tynki gipsowe miałem robociznę za 15zł/m2+tynk sam kupiłem,w sumie wyszło 22,5zł/m2 brutto z mozliwością odliczenia VAT-u z tynku.

Wylewki miałem robociznę po 13zł/m2 do tego na 140m2 2t cementu i 18t podsypki czyli w sumie jakieś 24zł/m2.