pan Żubr 16.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 marta&robert, nie wiem czy dobrze myślę, ale nie dali Wam ocieplenia między tymi daszkami nad oknami na parterze a ścianą... (1. zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 16.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 ...a powinni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.04.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 No nie dali - zostawi miejsce na ocieplenie, i będzie zrobione razem z całą ścianą. Inaczej się chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 16.04.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Magda i Robert jaka nazwa tej dachówki???? i jaki producent?? wygląda ślicznieMa z Was ktoś bramę garażową INTERFLEX?? chciałabym poznać opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.04.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Panda to jest Monza Plus kolor Tobago z Robena Dachówka jest dość dużych rozmiarów, więc na nieskomlikowane dachy wychodzi ekonomicznie. Mogę Ci jeszcze przesłać zdjęcie czarnej - mój brat ma taką na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 16.04.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 masz na poprzedniej stronie - Roben Monza Tobago - tylko nie wiem czy to angoba czy glazura; ale podejrzewam, że angoba, bo glazura przy takim niebie to by błyskała 100 x bardziej Monza jest b przystępna cenowo, ogólnie chwalona i popularna, u mnie też pewnie zagości edit, spóźniłem o ułamki sekund marta&robert - napisz czy to glazura czy angoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 17.04.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Nie, to nie jest angoba. A błyszczy "jak złoto" - widać to na zdjęciu z boku. Poradźcie mi proszę w sprawie drzwi wejściowych. W sprawie bramy mąż dał się przekonać na tę z Krispola. Oglądał ją z bliska, wie na co ma patrzeć - więc ok. Będziemy ją mieć za 3900zł, a Wiśniowskiego wycenili na 3500zł więc różnica jest naprawdę nikł. w cenie. Ale nie wiem co z drzwiami. Jak mi wczoraj pan z salonu okien "zasunął" ceną 5 tys za drewniane i 7 tys za auluminiowe, to się mało nie przewróciłam. Myślałam, że drzwi to za 3,5 tys można kupić dobre... Ale dobre to mam na myśli ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 słuchajcie wycenil nam Pan okna w wycenie jest U 1,1 to dużo czy mało tzn pewnie beznadzieja co????bo cena za okna wyszła 11 tyś. zł ale niestety koszta nas tak przerosły, że z dwojga złego będziemy musieli się zgodzić. A i jeszcze jedno pytanie wycenili nad dziś dachówkę Koramic Allegra 9 naturalna czerwień angoba 17 100 netto za 280 m2 dachu. Jak sądzicie brać czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 aha a czy ktoś z Was zna bądz ma okna Veka Swingline na okucia winkhaus?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 17.04.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 panda U=1,1 jest wynikiem dobrym lub złym - zależy U czego i zależy jakich wyników oczekujesz. Samo U szyby niewiele mówi, ważne jaką wartość ma współczynnik dla całego okna. Szybę U=1 można zamontować w profilu 6-komorowym, lub w najprostszym - moi rodzice mają takie w domku zbudowanym 15 lat temu, a nie stawiali na energooszczędność. A U okna (Uw) = 1,1 to wynik bardzo dobry. Pytaj o U okna, bo to jest paramter, który coś mówi. I jeśli parametry mają dla Ciebie znaczenie poproś, by Ci podali dla każdego okna, a nie przykładowy parametr okna referencyjnego.Okucia Winkhaus są podobno bardzo dobre. Montują je też w profilach schucco. A Veka - z tego co wiem - produkuje dobre profile. O tym konkretnym nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 W temacie tego U (cokolwiek to jest) 1.Typ: SW okno (s80) u.czarna, kolor: 1xorzechSłupki pionowe: 1 x 102.249.01.Typ okuć: activPilot RU, kolor okuć: 1x brązSzklenie: 4T-16-4 (Ug=1,1)2.Typ okuć: activPilot R, kolor okuć: 1x brązSzklenie: 4T-16-4 (Ug=1,1)Profile łączące 1 typu 110.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 17.04.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 [quote [email protected]Ma z Was ktoś bramę garażową INTERFLEX?? chciałabym poznać opinie.My mamy i jak na razie to mam same zalety , ciepła , cicha , rolki łożyskowane , bardo dobrze przylega do uszczelek i wygląda ładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mam do Was pytanko w związku z musem cięcia kosztów powiedzcie czy lepiej wybrać dachówkę cementową czy blachodachowkę??? niestety na ceramiczną nie możemy sobie pozwolić. Dodatkowo dajcie znać czy stosowaliście membranę czy deskowany dach i papę????? (szukamy oszczędności i zastanawiamy się czy zrezygnować z deskowania w zamian na membranę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 17.04.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Panda, raz: w ramach oszczednosci dalismy folie zamiast pelnego deskowania, dwa: tez myslelismy o dachowce cementowej, ale okazalo sie, ze nie ma zadnej roznicy w cenie za calosc za dach w stosunku do dachowki ceramicznej (blachy w ogole nie bralismy pod uwage). Dach 273m2, czterospadowy, kat 25stopni - Roben monza plus antracyt angoba - 15800 brutto (w tym folia i cala reszta). Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez ewa72_krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Panda, raz: w ramach oszczednosci dalismy folie zamiast pelnego deskowania, dwa: tez myslelismy o dachowce cementowej, ale okazalo sie, ze nie ma zadnej roznicy w cenie za calosc za dach w stosunku do dachowki ceramicznej (blachy w ogole nie bralismy pod uwage). Dach 273m2, czterospadowy, kat 25stopni - Roben monza plus antracyt angoba - 15800 brutto (w tym folia i cala reszta). Dokladnie tak,zauważyłem,ze panda68... rzuca się na drogie firmy i rozwiązania a po oczywistej drogiej wycenie chcę wchodzić w tani badziew. Deskowanie jest dla bogatych,Koramic podobnie ale czemu przez takie rzeczy trzeba rezygnować z czegoś dobrego na poczet badziewnej blachodachówki ? Są firmy oferujące dachówkę ceramiczną w dobrej cenie,z membranami i wszystkimi materiałami budowlanymi jest podobnie,są drogie firmy jak i zdecydowanie tańsze ale na pewno nie gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 ewa17 kraków no to ja już nic nie rozumiem u nas dach 280 m2 dachówka niby w promocyjnej cenie bo nawet na wszystkich ulotkach Koramic naturalna czerwień angoba i wycena dachu na 17100 netto, Koramic czarna szlachetna (czy jakaś tam- juz nie pamietam bo te nazwy wszystkie mi się mieszają) 18600 zł!!! to ja juz nie kumam gdzie wy kupujecie takie tanie pokrycie dachowe. A tą Robem Monza plus też dałam do wyceny tą czarną (czy jaką ona ma tam nazwę) to wycenili mi na ponad 19 tyś netto. W tym tylko 3 okna dachowe!! Arturo72 nie wchodzę w tani badziew gdyby tak było nie dopytywałabym Was na forum. Po prostu póki co koszta nas przerosły z dachówką i szukamy rozwiązania tańszego:( doszliśmy do wniosku, żeby dać membranę i zaoszczędzić a w zamian za to kupić dachówkę ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 17.04.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 arturo72 nam wyceniki ceramiczną na 17100 netto a cementową na 13000 także 4 tyś różnicy. wiem ze to nie duzo ale mam juz za to drzwi i brame garazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.04.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) arturo72 nam wyceniki ceramiczną na 17100 netto a cementową na 13000 także 4 tyś różnicy. wiem ze to nie duzo ale mam juz za to drzwi i brame garazową Ale masz wycenę z Koramika,która jest drogą firmą. Zbierz wyceny od innych tańszych firm,które produkują dachówkę ceramiczną i porównaj,gwarantuję,że będzie taniej. Ja ca ceramiczną angobę na ponad 230m2 dachu płaciłem coś lekko ponad 14tys.zł,firma Tondach model stodo12. Co do cen przeglądaj internet a nie pobliskie składy budowlane,w moim przypadku taniej było ściągnąć dachówkę z miejscowosci odległej o 400km niż 10km od budowy,z innymi materiałami budowlanymi było podobnie. Czemu wybraliście drogie deskowanie ? Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 18.04.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 My tez pierwsze patrzylismy na "tani" Tondach, ale po wycenach okazalo sie, ze wychodzi drozej niz Roben...bylismy w firmie, ktora specjalizuje sie tylko w dachowce (z reszta b.polecana bo porzadna i tania) i okazalo sie, ze maja ok. 3tys drozej niz "nasz" sklad budowlany, w ktorym sie zaopatrujemy (a rozmowa wyszla "ni z gruchy ni z pietruchy": ze oni tez maja dachowke ) - wiec trzeba szukac i pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 18.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 padna co do okien to wyraźnie piszą o U szyby. Spytaj o U okna. A co do rzeczy tanich i drogich, to się trochę zgadzam. Nam przwdstawiciel schucco wycenił okna z montażem trójwarstwowym taniej niż podłódzka firma na profilu Veka z normalnym montażem... Trzeba szukać. Rozbieżności w cenach są często kosmiczne. Ja mam pytanie z innej beczki: czy można coś robić w domu zanim wstawią okna? Bo do okien jeszcze dalekooooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts