rafus12 06.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 0.2 mm to zwykle cienkie czarne scierwo. To co ja kupilem to 0.5mm z atestem - tak z 4 razy drozsze. Pewnie to przesada ale coz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 06.05.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pytanko czym macie obrobiony komin?? i jaki koszt Was wyniósł Wlasnie jestesmy po: kominy szt. 2 wykonczone tynkiem mozaikowym, materialy - 1400pln, robocizna 4tys (ale to od podstaw, za calosc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.05.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja też mam tynk mozaikowy na kominie,koszt z taśmami,pierdołami właśnie coś koło 700zł,mam jeden komin do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 07.05.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 0.2 mm to zwykle cienkie czarne scierwo. To co ja kupilem to 0.5mm z atestem - tak z 4 razy drozsze. Pewnie to przesada ale coz. i tak nie jesteś w stanie dokładnie uszczelnić miejsc przy rurach przejściach narożnikach zewn.łączeniach itp proponuję przed położeniem folii przesmarować posadzkę jakimś środkiem do izolacji typu dysperbit a najlepiej ze dwa razy i wtopić w to flizelinę wtedy nawet folia 0,2 mm do radę bo nie będzie ostrych krawędzi betonu a wcześniej wymienione miejsca świetnie zostaną zaizolowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.05.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 u mnie za dwa kominy, tynk mozaikowy 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 07.05.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nasz komin obmurowany jest cegłą klinkierową pełną (!).Koszt klinkieru zależny będzie od wysokości komina - u nas około 1200 zł, robocizna była ujęta w cenie całego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 07.05.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ale dysperbit wchodzi w reakcje z styro i jest niezdrowy dla ludzi Zaraz zejdziemy do perlitu - jest na forum ogrooooomny watek o tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.05.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ja też mam tynk mozaikowy na kominie,koszt z taśmami,pierdołami właśnie coś koło 700zł,mam jeden komin do kominka Dobrze ze doczytałem do końca bo już się zacząłem zastanawiać o co chodzi ? U mnie też planowany tylko jeden komin do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 08.05.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ale dysperbit wchodzi w reakcje z styro i jest niezdrowy dla ludzi Zaraz zejdziemy do perlitu - jest na forum ogrooooomny watek o tym:) mylisz ze środkami na bazie asfaltu tu możesz trochę doczytać nie jest to oczywiście jedyny tego typu srodek sa jeszcze izochany, emulbity i inne ..bity http://www.hanpolbudowlane.pl/kartytechniczne/dysperbit.pdf o perlicie czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.05.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 U nas też na komin tynk żywiczny ze względu na "taniość" teraz kolejne pytanie z serii "co tu zrobić" Czy podłogówka w całym domu czy do tego jeszcze kaloryfery w razie gdyby nie dogrzewało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 teraz kolejne pytanie z serii "co tu zrobić" Czy podłogówka w całym domu czy do tego jeszcze kaloryfery w razie gdyby nie dogrzewało?? Dobrze zaprojektować i zrobić podłogówkę. Przy dobrze zaprojektowanej i wykonanej podłogówce nie ma prawa nie dogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.05.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 arturo co rozumiesz pod "zaplanować"?? wykonać no to.... tata będzie robić więc jemu ufam, że zrobi to najlepiej jak potrafi (30 lat w fachu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.05.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 (edytowane) arturo co rozumiesz pod "zaplanować"?? wykonać no to.... tata będzie robić więc jemu ufam, że zrobi to najlepiej jak potrafi (30 lat w fachu) Zaprojektować nie zaplanować... Czy Twój Tato wylicza rozstaw rurek zaleznie od strat ciepła danego pomieszczenia ? Jeśli tak to ok,jesli nie a boje się,że nie(30 lat fachu) to standartowe "co 15cm" może nie być poprawnie wykonaną podłogówką w dzisiejszych ciepłych i szczelnych domach jakich nie budowało się 30 lat temu... Podłogówkę czyli rozstaw rur "wylicza się" dla każdego pomieszczenia osobno a rozstaw rur jest uzależniony od temperatury zasilania i strat ciepła danego pomieszczenia. Edytowane 8 Maja 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.05.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 arturo coś tam tata wylicza ale dokładniej ci nie powiem, nie pytam go, bo i tak nijak się na tym znam. Tylko ja dalabym samą podłogówkę a on jakoś nie jest do tego przekonany, mówi, że owszem to "jest fajne" ale w swojej pracy spotyka wielu ludzi którzy nie do końca są tam z jakiś przyczyn zadowoleni i w związku z tym mowi ze lepiej mieć obie rzeczy i np korzystać tylko czasem..... chociaz tak naprawdę nie wiem co jest dobrze...... Taka loteria oby tyllko niczego nie ząłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.05.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 my robimy podłogówke po całości, ale wyjścia na kaloryfery w sypialniach są w razie w, mam nadzieję, że nigdy nie wykorzystamypo prostu wolę tak niż w najgorszym przypadku kuć podłogę pod rury do grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.05.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 arturo coś tam tata wylicza ale dokładniej ci nie powiem, nie pytam go, bo i tak nijak się na tym znam. Tylko ja dalabym samą podłogówkę a on jakoś nie jest do tego przekonany, mówi, że owszem to "jest fajne" ale w swojej pracy spotyka wielu ludzi którzy nie do końca są tam z jakiś przyczyn zadowoleni i w związku z tym mowi ze lepiej mieć obie rzeczy i np korzystać tylko czasem..... chociaz tak naprawdę nie wiem co jest dobrze...... Taka loteria oby tyllko niczego nie ząłować Niezadowoleni to mogą być ci co położyli podłogówkę na oko bez projektu lub ci co mieli projekt ale już na koniec zmienili decyzję i np. zamiast tak jak w projekcie położyć płytki to położyli dechy i jeszcze przykryli to grubym dywanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 09.05.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Boję się po prostu, że jak nie zrobimy podejść do grzejników to potem będę żałować. więc już rozmawialiśmy w domu o rozwiązaniu, które opisuje nita83 a w sypialniach nie planuję kłaść kafli, jedynie w salonie łazienki, kuchnie, korytarze Czy to co opisujecie znaczy, że przez panele podłogowe ciężej przenika "ciepło z podlogówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Czy to co opisujecie znaczy, że przez panele podłogowe ciężej przenika "ciepło z podlogówki" Po prostu inaczej trzeba zaplanować podłogówkę i nic więcej. Jeśli przy kaflach wystarczy co 30 cm to np. przy panelach może zaistnieć potrzeba rozłożenia jej co 20. Dlatego tak ważny jest jej projekt oraz oraz dobrze zrobione OZC z którego wiadomo będzie jakie jest zapotrzebowanie na ciepło każdego z pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 U nas też na komin tynk żywiczny ze względu na "taniość" teraz kolejne pytanie z serii "co tu zrobić" Czy podłogówka w całym domu czy do tego jeszcze kaloryfery w razie gdyby nie dogrzewało?? Robię podłogówkę w całym domu (poza kotłownią i garażem), ale rozprowadzenia pod grzejniki też zrobiłem, w Twoim przypadku jeśli robi to tato, to pewnie koszt dodatkowej robocizny nie będzie wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruśka 10.05.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Widzę, że chyba nikt nie miał do czynienia z firmą Ceramstic. Szkoda. Nie jest łatwo podjąć nam decyzje. Zastanawiamy się nad gresem szkliwionym Arena tej firmy. Podobno gres polerowany jest lepszej jakości ze względu na technologię produkcji, ale szkliwiony ma lepszy wygląd. Pytanie czy płytki tej firmy nie będą za miękkie i łatwo się będą rysać, czy nie ma to większego znaczenia...? To naprawdę jest niełatwa decyzja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts