gosia1719499730 13.02.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ja płace za kierownika 1500 (gm. Nieporęt pod Warszawą) dziś uzgodniłemhmm, niezle, moze to za 2 domy mi powiedział? bo az trudno mi uwierzyć ze za jeden jak sa takie stawki;-) A budowane mam 2 domy obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 13.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Bez zmiany w planach się nie da, bo mur oporowy to istotny element projektu;-) Ale pociesze Cię, schody, nawet 2 wymuszaja konkretne rozwiazania. Bez schodow masz otwarta powierzchnie, jezdzisz sobie np kanapą, fotelem, a tak masz z tyłu schody. Następna kwestia, schody trzeba wykończyć obłożenie drewnem? 1000 lekką reką, kafle? nie wiadomo jak skomponuja sie z drewniana podłogą. Masz małe dzieci? Czego się nie robi żeby było ładnie:p tutaj nie chodzi o te koszty tak sobie wymyśliłam ale nie powiedziałam odrazu więc jestem sama sobie winna projekt jest już oddany zobaczymy poszukam innego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 hmm, niezle, moze to za 2 domy mi powiedział? bo az trudno mi uwierzyć ze za jeden jak sa takie stawki;-) A budowane mam 2 domy obok siebie To jest TANIO - ale za kierbuda, nie figuranta... policz samą benzynę- ile razy musi przyjechać na budowę na prace zanikające.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Co to znaczy "czy warto" robić okno od północy. Liczysz na jakiś zwrot inwestycji ? :) Budujesz dom pasywny ? Jeśli tak t konsekwentnie - od północy garaż bez okien :) problem w tym że okno JEST od północy a ja zastanawiam się czy WARTO dodać (dodatkowo ) okno od zachodu - wtedy byłyby dwa. z parterem raczej tak zrobię, natomiast zastanawiam się nad poddaszem bo jest wysoka ścianka kolankowa i czy okno dachowe od zachodu doświetli ten pokój i czy w ogóle jest taka potrzeba ot problemy - jak ich nie widać sama je stworze Okno dachowe od zachodu pięknie doświetla pokój. Latem też jest niezła temperaturka - o ile nie stoi przed Twoim oknem wieżowiec. Prędzej zrobiłabym od zachodu niż od północy. Eeeeeeeeeee zaraz tworzysz problemy ... kombinujesz - i dobrze, bo bez tego się nie da chałupy zbudować :) Ja nie spałam 3 noce przed przyjazdem ekipy , bo "tam nie ma miejsca na barak". Ano nie było , bo jakieś krzaczory rosły. Przyjechałam tak ze 20 min po ich przybyciu. Ale nie było już ani jednego krzaczora - bo barak stawiali , nie ??? A co się nakombinowałam...Opowiedziałam im - to w ogóle nie rozumieli co do nich mówię - a jak pojęli to śmiali się ze mnie 2 dni. I takich opowiastek mam kilka - wierz mi - nie stwarzasz problemów. Ty ANALIZUJESZ :) Osobiście ? Ja bym dała okno. No bo ja lubię jak jest więcej okien niż mniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 To jest TANIO - ale za kierbuda, nie figuranta... policz samą benzynę- ile razy musi przyjechać na budowę na prace zanikające.. czekaj 3000 za dom to tanio? bo ja juz sie pogubiłam? to skad maja stawki w okolicach 1000 zł? 6 lat temu pamietam płaciłam chyba 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 13.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A co sądzicie o podniesieniu ścianek na poddaszu myślę o skosach podobają mi się bardzo ale nie wiem czy będzie wtedy pokój ustawny co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 czekaj 3000 za dom to tanio? bo ja juz sie pogubiłam? to skad maja stawki w okolicach 1000 zł? 6 lat temu pamietam płaciłam chyba 2500 1500 za dom to tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A co sądzicie o podniesieniu ścianek na poddaszu myślę o skosach podobają mi się bardzo ale nie wiem czy będzie wtedy pokój ustawny co o tym sądzicie Podnosząc ściankę powinnaś złożyć projekt zamienny - czy na pewno tego chcesz ? Zmieniasz kubaturę ...Powinnaś też przeliczyć dach i jego konstrukcję, bo bez tego może wyjść obrzydliwa bryła - których wszędzie niestety pełno.. Po trzecie - czy pokoje na górze są na tyle małe, że musisz to robić ? Jaką teraz masz ściankę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 13.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Podnosząc ściankę powinnaś złożyć projekt zamienny - czy na pewno tego chcesz ? Zmieniasz kubaturę ...Powinnaś też przeliczyć dach i jego konstrukcję, bo bez tego może wyjść obrzydliwa bryła - których wszędzie niestety pełno.. Po trzecie - czy pokoje na górze są na tyle małe, że musisz to robić ? Jaką teraz masz ściankę ?[/QUNie pamiętam a projektu nie mam przy sobie żeby sprawdzić ale pewnie jakiś standart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 13.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Podnosząc ściankę powinnaś złożyć projekt zamienny - czy na pewno tego chcesz ? Zmieniasz kubaturę ...Powinnaś też przeliczyć dach i jego konstrukcję, bo bez tego może wyjść obrzydliwa bryła - których wszędzie niestety pełno.. Po trzecie - czy pokoje na górze są na tyle małe, że musisz to robić ? Jaką teraz masz ściankę ?[/QUNie pamiętam a projektu nie mam przy sobie żeby sprawdzić ale pewnie jakiś standart Już nie będę kombinowała zostawię tak jak w projekcie jest rzeczywiście cała bryła była by wyrzsza a pokoje są duże około 14 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 13.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Sorki za blędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiattt 13.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Z góry dziękuję za dotychczasowe rady:) Zgodnie z nimi zrezygnowaliśmy z dolnego balkonu, planujemy zrobić zejście 4- 5 schodków, podsypać ziemię i zrobić tam taras(mamy spadek na działce 1,5m). Zamiast kukułek robimy okno dachowe od zachodu, a od południa w pokoiku i naszej sypialni po jednym oknie i chyba drzwi balkonowe (nie wiem czy jedne czy dwoje drzwi z każdego pokoiku dawać). Zależy jak duży balkon na górze pozwoli robić projektant, bo głównie na górnym balkonie chcę suszyć pranie. Czy warto zrobić okno narożne w kuchnii? Jak one w praktyce się sprawdzają? Problem nasz jest taki, że w kuchni brakuje doświetlenia(jest od północy). W salonie zrobimy jedno okno od zachodu, a drugie dostawiamy od południa+drzwi balkonowe(tam gdzie jest wyjście na taras) i chyba tylko tu możemy zrobić fixa. Fajnie było by zrobić od zachodu fixy, ale wtedy mycie okien od zewnątrz z drabiną Czy warto jest zrobić zadaszenie nad drzwiami do garażu w piwnicy ok 0,5m daszku? Jak myślicie, czy dałoby się zrobić zadaszenie wejścia do domu inne niż wydłużenie dachu od garażu? Bo boję się, że to co jest w projekcie nie będzie dobrze wyglądało. Nie dawałam zdjęcia poddasza, bo projektant nie wydrukował aktualnego(będzie tam od północy łazienka+pokoik, od południa 2 pokoiki, a pośrodku garderoba) p.s. Projekt domu wrzuciłam na stronie 23. Okna na projekcie garażu od północy są w projekcie luksferami. Z góry dziękuję za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Sorki za blędy Zamanieco - to nie pismo do ministra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko17 13.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ... Projekt odebrany, PnB złożone, projekt podłączenia prądu w trakcie realizacji, umowa z wykonawcą podpisana:cool: Cały czas do przodu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 14.02.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zamanieco - to nie pismo do ministra :) Tam tez mają wpadki racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.02.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 super, to ja płace kierownikowi tzn mam 3000:mad: my płacimy 1200 i nie jest to figurant w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 14.02.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Moj za tysiac tez sprawdzony. Byl kierownikiem budowy u tesciow i sa zadowoleni z jego uslug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 14.02.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jakie macie ogrzewanie w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 14.02.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ja mam gazowe, w łazience, wc, kuchni będzie dodatkowo podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 u nas planujemy pompe ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts