Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eee tam - ja slyszalem ze siatka na calym domu to zupelnie niepotrzeba rzecz - tylko tam gdzie konstrukcyjnie jest to niezbedne czyli garaz. No ale czas pokaze czy nie bede klal kiedys - tak czy siak mikrozbrojenie wloknami jest wszedzie.

Siatka czy mikrozbrojenie ma to samo zadanie, cenowo też wychodzi bardzo podobnie, ja wybrałem siatkę :)

Jestesmy w koncu po tynkach wewnetrznych - poprawiali dwa razy, a raczej "dorabiali" gore i dol, bo zrobili na styk. Byl czlowiek od wylewek i mamy roznice w podlodze nawet 5cm - jakas masakra - musimy zmniejszyc grubosc styropianu i podniesc drzwi wejsciowe (czyli wykuc i zamontowac jeszcze raz), zeby za duzego progu nie bylo przy drzwiach tarasowych...:bash:

Eee tam - ja slyszalem ze siatka na calym domu to zupelnie niepotrzeba rzecz - tylko tam gdzie konstrukcyjnie jest to niezbedne czyli garaz. No ale czas pokaze czy nie bede klal kiedys - tak czy siak mikrozbrojenie wloknami jest wszedzie.

Siatka na cały dom kosztowała 900zł. Było to 150szt siatek 1x2m z oczkami 10x10. Koszt szt 6zł. Taki koszt nawet dla świętego spokoju jest do przyjęcia :)

Pewnie jest do przyjecia - nie mowie nie nie mowie tak:)

Sluchajcie, czy moge kleic plytki na sciane 3 tygodnie po tynkach cem-wapiennych ?

Musimy polozyc pod kociol gazowy w kotlowni a czas nagli bo umowa z PGNiG mnie zobowiazuje do konca maja na odbior instalacji i podpisanie umowy handlowej - wiosna przyszla pozno:bash: I tak na szczescie tynki, podlogowka i wylewki byly zgrane szybko i bezproblemowo.

Aha - narazie polozymy tylko kawalek sciany pod kociol.

Pewnie jest do przyjecia - nie mowie nie nie mowie tak:)

Sluchajcie, czy moge kleic plytki na sciane 3 tygodnie po tynkach cem-wapiennych ?

Musimy polozyc pod kociol gazowy w kotlowni a czas nagli bo umowa z PGNiG mnie zobowiazuje do konca maja na odbior instalacji i podpisanie umowy handlowej - wiosna przyszla pozno:bash: I tak na szczescie tynki, podlogowka i wylewki byly zgrane szybko i bezproblemowo.

Aha - narazie polozymy tylko kawalek sciany pod kociol.

Nikt nie wie, ja też nie mam doświadczenia ale osobiście bym kleił tylko bez fugi.

U mnie stanęło na wkładzie Robi-Ren z Lublina.

Zdun mi go polecał. W tej chwili stoi już zamontowany ale jeszcze nie odpalony - dopiero spęliśmy kotłownię teraz musi przyjechać przedtawiciel producenta od pieca i go odpalić.

U mnie padło na wkład z płaszczem Grand Eksusive 25 KW, z gilotyną.

Wkład jest u nich na stronie ale jak chcesz to mogę cyknąc fotkę.

Generalnie to nie czuję się kompetenty w kominkach. Ale z tego co sie naczytałem to Hajduk ma nienajlepszą opinię smoli, brudna szyba itd.

Co do tego robi rena to opinie są raczej pochlebne nawet wśród fachowców z tego forum, faktem jest że wkłady te nie mają wieloletniej tradycji więc i o rzetelne opinie użytkowników trudno. Cenowo rozsądnie, wizualnie też nie mam zastrzeżeń.

Praktyka pokaże jak będzie.

U nas już okienka gotowe;) Wczoraj wstawili ale na 3 oknach są zarysowane listwy przyszybowe. Już wysłałam zdjęcia do firmy, będą wymieniać.

Mam pytanko ile płaciliście za elektryka?? u nas pewnie gdzieś ponad 100 pkt. do tego podliczniki. Rozmawialiśmy z jednym to 4500 za wszystko łącznie z odgromówką oraz z podłączeniem skrzynki itd itd. to dużo czy mało. jak to wyglądało u Was>>

Dzień dobry, mamy do sprzedania projekt domu w bergamotkach G2 (lustrzane odbicie). Projekt był zakupiony w Archonie, jest orginalny i zapieczętowany. Cena 1300 zł. Możliwość wysłania zdjęć na e-mail. Tel. 696479423 lub e-mail: [email protected]

100_5843.jpg Nasz domek z oknami już;)

wracając do plam pojawiających się na chudziaku doszliśmy do wniosku, że winne może być drzewo ułożone tuż przy zewnętrznej ścianie domu, ścianie na, którą zawsze pada deszcz. Mam nadzieję, że po przełożeniu drzewa (stemple, łaty, deski) w inne miejsce problem mokrych plam na chudziaku się skończy. Mokre plamy ciągną akurat od tej ściany. Oby to było to

[ATTACH=CONFIG]191534[/ATTACH] Nasz domek z oknami już;)

wracając do plam pojawiających się na chudziaku doszliśmy do wniosku, że winne może być drzewo ułożone tuż przy zewnętrznej ścianie domu, ścianie na, którą zawsze pada deszcz. Mam nadzieję, że po przełożeniu drzewa (stemple, łaty, deski) w inne miejsce problem mokrych plam na chudziaku się skończy. Mokre plamy ciągną akurat od tej ściany. Oby to było to

Nowe okna i już ktoś próbuje się włamać :)

Ja za elektrykę płaciłem 6000 z materiałem, ale z przyłączem (około 25m kabla w ziemi)

Panda - gratulacje osiagnietego etapu!

Ja z elektryke (ok. 180 punktow) + alarm placilem 16tys - w tym oczywiscie wszystkie materialy.

pozdrawiam

Rafal

U nas już okienka gotowe;) Wczoraj wstawili ale na 3 oknach są zarysowane listwy przyszybowe. Już wysłałam zdjęcia do firmy, będą wymieniać.

Mam pytanko ile płaciliście za elektryka?? u nas pewnie gdzieś ponad 100 pkt. do tego podliczniki. Rozmawialiśmy z jednym to 4500 za wszystko łącznie z odgromówką oraz z podłączeniem skrzynki itd itd. to dużo czy mało. jak to wyglądało u Was>>