rafus12 16.05.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 No ja tez mam taras odsloniety - pewnie bedzie porazka. Ciekaw czy to kwesti dobrego polozenia plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 16.05.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Eee tam - ja slyszalem ze siatka na calym domu to zupelnie niepotrzeba rzecz - tylko tam gdzie konstrukcyjnie jest to niezbedne czyli garaz. No ale czas pokaze czy nie bede klal kiedys - tak czy siak mikrozbrojenie wloknami jest wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 17.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Eee tam - ja slyszalem ze siatka na calym domu to zupelnie niepotrzeba rzecz - tylko tam gdzie konstrukcyjnie jest to niezbedne czyli garaz. No ale czas pokaze czy nie bede klal kiedys - tak czy siak mikrozbrojenie wloknami jest wszedzie. Siatka czy mikrozbrojenie ma to samo zadanie, cenowo też wychodzi bardzo podobnie, ja wybrałem siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 17.05.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jestesmy w koncu po tynkach wewnetrznych - poprawiali dwa razy, a raczej "dorabiali" gore i dol, bo zrobili na styk. Byl czlowiek od wylewek i mamy roznice w podlodze nawet 5cm - jakas masakra - musimy zmniejszyc grubosc styropianu i podniesc drzwi wejsciowe (czyli wykuc i zamontowac jeszcze raz), zeby za duzego progu nie bylo przy drzwiach tarasowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.05.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Eee tam - ja slyszalem ze siatka na calym domu to zupelnie niepotrzeba rzecz - tylko tam gdzie konstrukcyjnie jest to niezbedne czyli garaz. No ale czas pokaze czy nie bede klal kiedys - tak czy siak mikrozbrojenie wloknami jest wszedzie. Siatka na cały dom kosztowała 900zł. Było to 150szt siatek 1x2m z oczkami 10x10. Koszt szt 6zł. Taki koszt nawet dla świętego spokoju jest do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 18.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Pewnie jest do przyjecia - nie mowie nie nie mowie tak:)Sluchajcie, czy moge kleic plytki na sciane 3 tygodnie po tynkach cem-wapiennych ?Musimy polozyc pod kociol gazowy w kotlowni a czas nagli bo umowa z PGNiG mnie zobowiazuje do konca maja na odbior instalacji i podpisanie umowy handlowej - wiosna przyszla pozno:bash: I tak na szczescie tynki, podlogowka i wylewki byly zgrane szybko i bezproblemowo.Aha - narazie polozymy tylko kawalek sciany pod kociol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 20.05.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Pewnie jest do przyjecia - nie mowie nie nie mowie tak:) Sluchajcie, czy moge kleic plytki na sciane 3 tygodnie po tynkach cem-wapiennych ? Musimy polozyc pod kociol gazowy w kotlowni a czas nagli bo umowa z PGNiG mnie zobowiazuje do konca maja na odbior instalacji i podpisanie umowy handlowej - wiosna przyszla pozno:bash: I tak na szczescie tynki, podlogowka i wylewki byly zgrane szybko i bezproblemowo. Aha - narazie polozymy tylko kawalek sciany pod kociol. Nikt nie wie, ja też nie mam doświadczenia ale osobiście bym kleił tylko bez fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 21.05.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Dzieki Maggs1 - wlasnie zamierzamy kleic.Czy ktos z was wybral juz wklad kominkowy? Pochwalcie sie - nie wiem co wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.05.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 U mnie stanęło na wkładzie Robi-Ren z Lublina.Zdun mi go polecał. W tej chwili stoi już zamontowany ale jeszcze nie odpalony - dopiero spęliśmy kotłownię teraz musi przyjechać przedtawiciel producenta od pieca i go odpalić.U mnie padło na wkład z płaszczem Grand Eksusive 25 KW, z gilotyną.Wkład jest u nich na stronie ale jak chcesz to mogę cyknąc fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 22.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dzieki za info KupiecJudex. A jak to sie rozni od Hadjuka - ta sama polka? cenowo chyba tak, jakosciowo nie wiem. Pytam bo hajduk w trojmiescie chyba bardziej dostepny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.05.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Generalnie to nie czuję się kompetenty w kominkach. Ale z tego co sie naczytałem to Hajduk ma nienajlepszą opinię smoli, brudna szyba itd.Co do tego robi rena to opinie są raczej pochlebne nawet wśród fachowców z tego forum, faktem jest że wkłady te nie mają wieloletniej tradycji więc i o rzetelne opinie użytkowników trudno. Cenowo rozsądnie, wizualnie też nie mam zastrzeżeń.Praktyka pokaże jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 22.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 na oko to taki sobie wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 23.05.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 U nas już okienka gotowe;) Wczoraj wstawili ale na 3 oknach są zarysowane listwy przyszybowe. Już wysłałam zdjęcia do firmy, będą wymieniać. Mam pytanko ile płaciliście za elektryka?? u nas pewnie gdzieś ponad 100 pkt. do tego podliczniki. Rozmawialiśmy z jednym to 4500 za wszystko łącznie z odgromówką oraz z podłączeniem skrzynki itd itd. to dużo czy mało. jak to wyglądało u Was>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.05.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A u mnie dziś przez 9 godz. zmontowali więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.05.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 gratulacje! dom z dachem nabiera kształtów ostatecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Józek 24.05.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzień dobry, mamy do sprzedania projekt domu w bergamotkach G2 (lustrzane odbicie). Projekt był zakupiony w Archonie, jest orginalny i zapieczętowany. Cena 1300 zł. Możliwość wysłania zdjęć na e-mail. Tel. 696479423 lub e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 24.05.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nasz domek z oknami już wracając do plam pojawiających się na chudziaku doszliśmy do wniosku, że winne może być drzewo ułożone tuż przy zewnętrznej ścianie domu, ścianie na, którą zawsze pada deszcz. Mam nadzieję, że po przełożeniu drzewa (stemple, łaty, deski) w inne miejsce problem mokrych plam na chudziaku się skończy. Mokre plamy ciągną akurat od tej ściany. Oby to było to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 24.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 [ATTACH=CONFIG]191534[/ATTACH] Nasz domek z oknami już wracając do plam pojawiających się na chudziaku doszliśmy do wniosku, że winne może być drzewo ułożone tuż przy zewnętrznej ścianie domu, ścianie na, którą zawsze pada deszcz. Mam nadzieję, że po przełożeniu drzewa (stemple, łaty, deski) w inne miejsce problem mokrych plam na chudziaku się skończy. Mokre plamy ciągną akurat od tej ściany. Oby to było to Nowe okna i już ktoś próbuje się włamać Ja za elektrykę płaciłem 6000 z materiałem, ale z przyłączem (około 25m kabla w ziemi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.05.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 gratulacje panda, pamietam jak się martwiłaś czy w ogóle zaczniecie, a tutaj juz okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 27.05.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Panda - gratulacje osiagnietego etapu! Ja z elektryke (ok. 180 punktow) + alarm placilem 16tys - w tym oczywiscie wszystkie materialy. pozdrawiam Rafal U nas już okienka gotowe;) Wczoraj wstawili ale na 3 oknach są zarysowane listwy przyszybowe. Już wysłałam zdjęcia do firmy, będą wymieniać. Mam pytanko ile płaciliście za elektryka?? u nas pewnie gdzieś ponad 100 pkt. do tego podliczniki. Rozmawialiśmy z jednym to 4500 za wszystko łącznie z odgromówką oraz z podłączeniem skrzynki itd itd. to dużo czy mało. jak to wyglądało u Was>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts