nita83 11.06.2013 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 wow rufus ale pędzicie, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 11.06.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Bocianki 2012 powiedzcie mi , czy papę pod ścianki działowe przecinaliście na pół ( tzn. rolka 100cm na pół ) ? Chodzi mi o to czy 50 cm pod ścianką 12 cm wystarczy do wygodnego połączenia z papą z chudziaka? ( po obu stronach zostanie po 19 cm) a podłogę mam 29 cm wyżej ( 20 cm styropian, 7cm wylewka 2 cm płytki) Moim zdaniem wystarczy, ja dawałem folię i wystawała tylko trochę -może ktoś napisze, kto dawał papę. http://remontowezmagania.pl/remontowezmagania/5,127700,12123204,Budowa_scianki_dzialowej___krok_po_kroku.html?i=0 Edytowane 11 Czerwca 2013 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 11.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 wiecie co......pękł nam w salonie chudziak,od okna do słupa:( gdzieś tak na 1 mm się rozeszło, chudziak suchy i zastanawiamy się od czego, chudziak ma z 8-10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.06.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 wiecie co......pękł nam w salonie chudziak,od okna do słupa:( gdzieś tak na 1 mm się rozeszło, chudziak suchy i zastanawiamy się od czego, chudziak ma z 8-10 cm. Są dwie opcje: 1. Słup ma słabe podparcie w fundamencie - mało prawdopodobne ale możliwe. 2. Słabe zagęszczenie pod chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 11.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 hmmm nie mam zielonego pojęcia pod słupem wiem, że jest wylany fundament i zbrojenie więc wydaje mi się, że jest dobrze....a zagęszczenie hmmm to by wszędzie pękało a to tylko w jednym miejscu:( bądź co bądź nigdzie chudziak nie opada ani nic wiec nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 12.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 tak dziś przyjrzeliśmy się tym pęknięciom i stwierdziliśmy, że to idzie w miejscu zacierania tego chudziaku, co prawda całość była wylewana tego samego dnia ale widać ze pęknięcie idzie równo z zatarciem. inne pytanko to co kładliście na chudziak?? tzn jakie kolejne warstwy?? bo zastanawiamy się między papą a folią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.06.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Wlasnie wylewki nam skonczyli, zalecenia: jutro polac woda, zakryc folia, zamkniete okna i drzwi - minimum przez miesiac nic nie robic...tez ktos tak mial? Panda, u nas na chudziaku folia budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.06.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 trzymam kciuki za wasze wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.06.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 trzymam kciuki za wasze wylewki Dzieki Autorus, tym bardziej, ze musieli wyrownac 5cm roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 13.06.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ewa72_krakow u nas wylewki za niedługi czas ale już mnie mąż uprzedzał ,że będzie przerwa około miesiąca tak samo jak u Was więc czas ten chcemy poświęcić na pracę przed domem zrobić ogrodzenie na części działki i pomału ją zagospodarowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.06.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 to ja się pochwalę, u mnie dach będzie skończony jutro. Konkretnie dach pomiędzy kopułami, płaski. Tylko jak szacowałem materiał i to z niezłym ogonkiem wychodziło, że dachu będzie 100m2, a okazało się, ze jest prawie 150m2. Małe boisko. Robię taras i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 13.06.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 to całkiem fajne imprezy zapowiadają się na Twoim dachu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 13.06.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 No ja tez polalem woda i przykrylem na tydzien. Teraz dosuszyc nie mozna. Nie za dlugo z ta folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 13.06.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Panda - u nas folia ale taka z atestem 0.5 mm - droga bo za 150m2 zaplacilem 300zl ale moze warto. Z tym ze oczywiscie wykonawca nie chcial kleic tylko ulozyc z zakladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 13.06.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) wow rufus ale pędzicie, super No wiec nie jest tak slodko. Uwazajcie na styropian grafitowy. U mnie kleili na klej Weber 111 i na drugi dzien odpadlo. Nastepnie kleili na Weber 121 i tez odpladlo. Teraz wykonawca wydlubuje klej z gazobetonu i bedzie kleil na Webera 125 - pierunsko drogi. Jak to nie pomoze to nie wiem Grafit jest bardzo wymagajacy - przynajmniej nasz Arbet. Porady sa takie zeby go tarkowac oraz zaslaniac elewacje chroniac przed przegrzaniem. Akurat ten drugi warunek trudny do spelnienia. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 13.06.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Rafus12 - dlatego ludzie z forum + spece, mowili, ze ocieplenie+tynki zewnetrzne trzeba robic wczesna wiosna albo pozna jesienia. Dlatego my z tym czekamy, poza tym zawsze wiecej wilgoci "wyjdzie" z domu, jak nie bedzie jeszcze ocieplone z zewnatrz. Co do klejenia styropianu - na fundamenty styropian klejony byl na pianke i na sciany dokladnie tez tak zrobimy Poza tym kiedy miales wylewki robione? I ile trzymales folie? U nas dzisiaj polali woda, przykryli folia i kazali jeszcze rolety opuscic, zeby slonce nie wchodzilo do srodka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.06.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ja mam grafitową termoorganikę, klejoną na klej też termoorg, w 30stp. upał , na gazobeton, nic mi nie odpadło, tynk juz położony Acha klej do styropianu i warstwy zbrojącej, do grafitu używa się kleju do siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 No wiec nie jest tak slodko. Uwazajcie na styropian grafitowy. U mnie kleili na klej Weber 111 i na drugi dzien odpadlo. Nastepnie kleili na Weber 121 i tez odpladlo. Teraz wykonawca wydlubuje klej z gazobetonu i bedzie kleil na Webera 125 - pierunsko drogi. Jak to nie pomoze to nie wiem Grafit jest bardzo wymagajacy - przynajmniej nasz Arbet. Ja mój grafit potraktowałem Tytanem EOS,własnoręcznie,za pierwszym razem i nie odpadło,już prawie rok Oczywiście przed klejeniem ścianę dokładnie wyczyściłem szczotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.06.2013 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 jak masz nałożony tynk to nic się już z tym nie zrobi. Ale jakbyś zostawił na słońcu mogłyby być niezłe hece, płyta zwiększa rozmiar o 0,5cm. Napisz o termoorganice, jak z jakością tych płyt? Mój budowlaniec kiepsko się o nich wypowiadał. Ze nierówne, nie trzymają wymiarów i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 15.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dziś zamietliśmy "nasz domek" iiii pęka chudziak:( pełno kreseczek:( szerokość może z 0,5 mm:( nie wiem co dalej, kierownik budowy twierdzi, żeby się nie przejmować bo i tak przyjdzie siatka zbrojeniowa po całości, ale mnie jakoś to nie przekonuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts