Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

Aaa, to teraz kumam - kompletnie nie bralismy tego pod uwage....Myslisz, ze az tak bedzie sie roznic? Tak napawde, to tynki nigdy tak "rowno" nie wyjda jak gladzie, ale ogladalismy pokoje pomalowane prosto po tynkach (i to wiele lat temu, gdzie jeszcze nie bylo takich technik jak dzisiaj) i nie wygladalo to zle. Fakt, nie bralam pod uwage sufitu, ktory bedzie z plyt...

Poza tym ,wlasnie minal miesiac od wylewek - w przyszlym tygodniu zaczynaja z sufitami (160m2).

Różnić się będzie na pewno, tylko zależy jak to będzie wyglądało razem :)

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aj, dookoła kominka, czyli tam gdzie obecnie mam ściany sąsiadujące z kominkiem. Nie wiecie ile kosztują kafle wielkogabarytowa? słyszałem ze bardzo drogie ale to dla mnie nic nie znaczy. Co to znaczy drogie?

Zadzwoń do producenta np. http://www.kafle.com.pl/pl/rekonstrukcje i zapytaj, może zrobią Ci coś na zamówienie ;). Pozdrawiam

U mnie w trakcie robienia posadzek mixokretem do sufitu były przykręcone płyty, nie zabezpieczone i wszystko jest dobrze. Pozdrawiam

Nas przestrzegano, ze minimum miesiac od wylewek nie wolno plyt montowac, bo wilgoc beda ciagly...wiec czekalismy grzecznie. Dokladnie jest tak samo z wygrzewaniem wylewek: jedni w ogole tego nie robia, a my grzecznie wygrzejemy ;)

Witajcie

a my w polu:( i to szczerym:(

tynki miały być w sierpniu ale ekipa coś tam coś tam i we wrześniu:( umowy nie mieliśmy i szukamy innej

za gipsowe proponują 13 zl. bez materiału a za cem-wap. 16 zł bez materiału jak to u was się kształtowało??

czym macie zabezpieczone pianki montażowe od okien aby się nie utleniały?? jeszcze potrwa nim bedziemy robić elewacje a nie chciałabym aby pianka się utleniła

Gość Arturo72
za gipsowe proponują 13 zl.

Za gipsowe fajna cena,ja miałem za 15zł bez materiału.Jeśli gips to proponuje Knaufa Diamanta,rewelka i bez porównania do tradycyjnych gipsowych jeśli chodzi o wytrzymałość.Pokuszę się o opinię,że jest twardszy niż c-w ;)

Witajcie

a my w polu:( i to szczerym:(

tynki miały być w sierpniu ale ekipa coś tam coś tam i we wrześniu:( umowy nie mieliśmy i szukamy innej

za gipsowe proponują 13 zl. bez materiału a za cem-wap. 16 zł bez materiału jak to u was się kształtowało??

czym macie zabezpieczone pianki montażowe od okien aby się nie utleniały?? jeszcze potrwa nim bedziemy robić elewacje a nie chciałabym aby pianka się utleniła

Ja zabezpieczyłem akrylem, ogólnie zrobiłem coś takiego jak na filmie :)

tylko mi tak ładnie nie wyszło ;)

U mnie dobra ekipa bierze około 12zł za c-w, ale to Podkarpacie

Edytowane przez maggs1