maggs1 14.07.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Aaa, to teraz kumam - kompletnie nie bralismy tego pod uwage....Myslisz, ze az tak bedzie sie roznic? Tak napawde, to tynki nigdy tak "rowno" nie wyjda jak gladzie, ale ogladalismy pokoje pomalowane prosto po tynkach (i to wiele lat temu, gdzie jeszcze nie bylo takich technik jak dzisiaj) i nie wygladalo to zle. Fakt, nie bralam pod uwage sufitu, ktory bedzie z plyt... Poza tym ,wlasnie minal miesiac od wylewek - w przyszlym tygodniu zaczynaja z sufitami (160m2). Różnić się będzie na pewno, tylko zależy jak to będzie wyglądało razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 14.07.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 aj, dookoła kominka, czyli tam gdzie obecnie mam ściany sąsiadujące z kominkiem. Nie wiecie ile kosztują kafle wielkogabarytowa? słyszałem ze bardzo drogie ale to dla mnie nic nie znaczy. Co to znaczy drogie? Zadzwoń do producenta np. http://www.kafle.com.pl/pl/rekonstrukcje i zapytaj, może zrobią Ci coś na zamówienie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.07.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Tak napawde, to tynki nigdy tak "rowno" nie wyjda jak gladzie, Jeśli chodzi o tynk gipsowy to dobrze położony nie potrzebuje gładzi.Ja mam gipsowy zrobiony na szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 14.07.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Sorki ale nawet najlepiej położony tynk gipsowy to nie jest gładź. Włącz halogen podświetl ścianę - znajdziesz różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 18.07.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witajcie, jakos tu ucichlo - czyzby wszyscy juz zamieszkali w swoich domkach;). U nas 5 tygodni po wylewkach - robia sie sufity (wszedzie podwieszane), czekamy na piec i pompe, zeby wygrzac wylewki przed polozeniem plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 25.07.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witajcie, jakos tu ucichlo - czyzby wszyscy juz zamieszkali w swoich domkach;). U nas 5 tygodni po wylewkach - robia sie sufity (wszedzie podwieszane), czekamy na piec i pompe, zeby wygrzac wylewki przed polozeniem plytek. Wykończeniówka jest wykańczająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 U mnie dzisiaj krok milowy - wylewki Za tydzień możemy ruszać z kartongipsami na ściany i sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 25.07.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Cronin, nie obawiasz sie, ze ci "spuchna" plyty od swiezo polozonych wylewek? My nie odwazylismy sie z podwieszanymi sufitami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 To anhydryt, szybkoschnące. Poza tym z naszą organizacją to i tak będą raczej 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.07.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 To anhydryt, szybkoschnące. Poza tym z naszą organizacją to i tak będą raczej 2 tygodnie Aha, to nie wiem jak szybko woda z takiego podloza "wychodzi". My nadal czekamy na kociol i pompe, zeby wygrzac podloge.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.07.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wg producenta chodzić można po 2 dniach, rozpocząć wygrzewanie po 4 dniach, normalnie obciążać po 5 dniach, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 26.07.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Cronin, nie obawiasz sie, ze ci "spuchna" plyty od swiezo polozonych wylewek? My nie odwazylismy sie z podwieszanymi sufitami... U mnie w trakcie robienia posadzek mixokretem do sufitu były przykręcone płyty, nie zabezpieczone i wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.07.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 U mnie w trakcie robienia posadzek mixokretem do sufitu były przykręcone płyty, nie zabezpieczone i wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Nas przestrzegano, ze minimum miesiac od wylewek nie wolno plyt montowac, bo wilgoc beda ciagly...wiec czekalismy grzecznie. Dokladnie jest tak samo z wygrzewaniem wylewek: jedni w ogole tego nie robia, a my grzecznie wygrzejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 27.07.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nas przestrzegano, ze minimum miesiac od wylewek nie wolno plyt montowac, bo wilgoc beda ciagly...wiec czekalismy grzecznie. Dokladnie jest tak samo z wygrzewaniem wylewek: jedni w ogole tego nie robia, a my grzecznie wygrzejemy Ryzyko nie zawsze popłaca : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 27.07.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Ryzyko nie zawsze popłaca : No wlasnie, a my tak duzo o tym myslelismy, ze jak teraz bysmy z tego zrezygnowali na pewno cos by sie wydarzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 29.07.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witajcie a my w polu:( i to szczerym:( tynki miały być w sierpniu ale ekipa coś tam coś tam i we wrześniu:( umowy nie mieliśmy i szukamy innej za gipsowe proponują 13 zl. bez materiału a za cem-wap. 16 zł bez materiału jak to u was się kształtowało?? czym macie zabezpieczone pianki montażowe od okien aby się nie utleniały?? jeszcze potrwa nim bedziemy robić elewacje a nie chciałabym aby pianka się utleniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.07.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 za gipsowe proponują 13 zl. Za gipsowe fajna cena,ja miałem za 15zł bez materiału.Jeśli gips to proponuje Knaufa Diamanta,rewelka i bez porównania do tradycyjnych gipsowych jeśli chodzi o wytrzymałość.Pokuszę się o opinię,że jest twardszy niż c-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.07.2013 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 U mnie jest szansa , że będzie zalewanie stropu pod koniec tego tygodnia albo na początku następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 30.07.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) Witajcie a my w polu:( i to szczerym:( tynki miały być w sierpniu ale ekipa coś tam coś tam i we wrześniu:( umowy nie mieliśmy i szukamy innej za gipsowe proponują 13 zl. bez materiału a za cem-wap. 16 zł bez materiału jak to u was się kształtowało?? czym macie zabezpieczone pianki montażowe od okien aby się nie utleniały?? jeszcze potrwa nim bedziemy robić elewacje a nie chciałabym aby pianka się utleniła Ja zabezpieczyłem akrylem, ogólnie zrobiłem coś takiego jak na filmie tylko mi tak ładnie nie wyszło U mnie dobra ekipa bierze około 12zł za c-w, ale to Podkarpacie Edytowane 30 Lipca 2013 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 30.07.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witajcie czym macie zabezpieczone pianki montażowe od okien aby się nie utleniały?? jeszcze potrwa nim bedziemy robić elewacje a nie chciałabym aby pianka się utleniła O cholera, u nas od marca nie zabezpieczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts