ewa72_krakow 30.07.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Z ostatniej chwili: jak pisalam wczesniej montuja nam sufit z plyt KG, do zrobienia jeszcze byl garaz i okazalo sie, ze w skladzie sprzedali zla folie - zamiast paroszczelna to paroprzepuszczalna !!!! Wszystkie pyty byly odkrecane, wymiana folii itd. - 8 stow poszlo sie pasc + 2 dni roboty....Jezuuuu, czy na kazdym etapie trzeba kazdego sprawdzac:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 31.07.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 tynki cementowo- wapienne mieliście z worka????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 31.07.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 hm mi zaproponowano z worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.07.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 z worka znaczy, że co? jak głupio pytam, to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 31.07.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 no gotowy tynk z worka. Pełno jest tego na allegro choćby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 31.07.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 tynki cementowo- wapienne mieliście z worka????????? nie, robiony piasek jest tańszy nieworkowany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.08.2013 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Mi podoba się piasek workowany, znajomy zakupił frakcje 0,1-0,2. Koszt ok 500zł/tona. Ale robi tez tynk zewnętrzny i tam sprowadza specjalnie frakcję 0,06. Ale to już w sumie pył. Taki piasek jest prawie biały, dodając do tego biały cement mozna by uzyskac kolor biały i w ogóle odpadłoby malowanie. Są tez piaski barwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 01.08.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Mi podoba się piasek workowany, znajomy zakupił frakcje 0,1-0,2. Koszt ok 500zł/tona. Ale robi tez tynk zewnętrzny i tam sprowadza specjalnie frakcję 0,06. Ale to już w sumie pył. Taki piasek jest prawie biały, dodając do tego biały cement mozna by uzyskac kolor biały i w ogóle odpadłoby malowanie. Są tez piaski barwione. Chyba, że tak Niestety nie każdy może jeździć mercedesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruśka 03.08.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam, mam problem z fachowcami od wykańczanie wnętrz. Problem jest takiej natury, że zamiast wnętrz wykańczają mnie: 1. Pracują po 2-4 godzin dziennie. 2. Na budowie mało co robią np. grunt jednego pokoju trwa jedną dniówkę Zaznaczam, że z natury jestem osobą spokojną i staram się wszystko załatwić polubownie, ale chyba nie tędy droga. Panowie "pracują" na budowie od 5 tygodni. Do tej pory gipsowali salon, zrobili "szlichtę" w 3 pokojach, gdzie też położyli gipsówki na sufitach. Łazienka wymaga jeszcze białego montażu i brakuje 3 płytek,montaż gniazdek i grzejnika. Kuchnia - nie ma 10 płytek na ścianie. Salon i kuchnia podłoga - jest większa połowa płytek. Płytki w garderobie i wejściu na strych są. Pokoje, salon, kuchnia, garderoba i wejście na strych są zagruntowane. Nie ma płytek na dole w holu (17m2), gruntu w holu, malowanie wszystkich pomieszczeń, po malowaniu czekają ich zaprawki na ścianach i malowanie ostatnie, kładzenie paneli. Panowie robią we 3. Jeden kładzie płytki, 2 maluje , gruntuje, maluje itp. Zaznaczam, że za 2 tygodnie przychodzą meble do kuchni, garderoby, szafa wnękowa, szafka do łazienki i meble do pokoju dla dziecka. Gdy zamawiałam meble panowie mnie zapewnili, że zdążą na czas. Jestem w pierwszym trymestrze ciąży z drugim dzieckiem i zależy nam na szybkiej wprowadzce. Nie wiem co mam robić. Oboje z mężem jesteśmy przerażeni obecnym stanem rzeczy. Wczoraj z nimi rozmawiałam i stwierdzili, że potrzebują jeszcze 2-3 tygodni. Tragedia:mad: Jak mam sobie poradzić w obecnej sytuacji!!! Wiem, że nie pozostaje mi nic innego jak "cierpliwie" czekać, ale czy możliwe jest, że uda im się w 3 to skończyć???? Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.08.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Rozumiem że oczywiście umowy żadnej nie masz. Panowie zapewne pracują po godzinach więc się nie dziw. Jeśli to co robią to robią dokładnie i dobrze to w tym układzie nerwy sobie odpuść. Pozostaje ci cierpliwie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruśka 03.08.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Niestety chodzi o to, że panowie fachowcy, których zamawiałam już w październiku zeszłego roku robią u nas w trybie normalnym. W końcu czekałam na nich 9 m-cy!!! Ich głównym powodem braku czasu jest wykonywanie elewacji u ludzi, którzy podobno już mieszkają w domu i "denerwują się" tym, że moi fachowcy przebywają u nich zaledwie od 4-10 rano a następnie 14-18 popołudniu. Innymi słowy tychże panów poganiają. Moje poganianie fachowców jest nieco bardziej ostrożne. Boje się, że zrezygnują z pracy robiąc u jakiegoś upierdliwca. Właściwie to na jedno wychodzi, bo rezygnują z pracy u mnie na rzecz pracy u upierdliwców...! Nomen omen jestem w totalnej kropce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruśka 03.08.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A mebelki się robią i dzidziuś też nie chce czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.08.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dlatego jestem zwolennikiem umów i zapisywania w nich istotnych elementów jakimi niewątpliwie są terminy i ewentualne zadość uczynienia za ich niedotrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daruśka 03.08.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Właśnie wczoraj o tym myślałam. Cóż mądry Polak po szkodzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 03.08.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 O cholera, u nas od marca nie zabezpieczone... U mnie to samo... Co robicie z tym fantem ? Ja właśnie jestem na etapie wylewek. Robione miksokretem, wylewkarz mówił zeby nie otwierać okien i polać konewką lekko i przykryć folią na 2 tygodnie. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.08.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A co z tym zrobić? Czekać. U mnie też będzie mixokret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 03.08.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Co o tym myślicie ? Trzeba polać, lepiej zwiaże, zwłaszcza ze upały są. I parę dni nie wietrzyć. Taką parówkę trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 03.08.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Trzeba polać, lepiej zwiaże, zwłaszcza ze upały są. I parę dni nie wietrzyć. Taką parówkę trzeba zrobić. No właśnie, sauna za darmo Polałem tak tylko z grubsza kolewką, nie wiem czy wystarczy bo szybko wciąga wode. Może nie żałować wody ? A wracając do tej pianki montażowej... czyli dobrze rozumiem ? Poczekać już na ocieplenie elewacji ? BO widze że troszkę się pyli ta pianka jak się ją dotknie w tych miejscach od południa i zachodu. Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 03.08.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Wody nie żałować, ale bez przesady, żeby się oknami nie przelewało. Ja trzy razy podlewałem dość pożądnie z węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts