autorus 03.08.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Konewka to za mało, tez będę lał z węża, juz we wtorek. Ale strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 03.08.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Wody nie żałować, ale bez przesady, żeby się oknami nie przelewało. Ja trzy razy podlewałem dość pożądnie z węża No właśnie bez przesady, żeby styropian nie podniósł posadzki pod sufit he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 03.08.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 U nas po zrobieniu wylewek, po dwoch dniach, przyjechal chlopak z ekipy, polal konkretnie woda i przykryl folia, po tygodniu zrobilismy powtorke. W nastepnym tygodniu tez. Folia byla przykryta przez miesiac, przez miesiac nie byly otwierane okna, od strony poludniowej nawet rolety zamkniete, przykazane bylo tez, zeby nie robic przeciagow (wiec nawet po wejsciu do domu, drzwi byly zamykane)...ale byla sauna. Co do pianki - bedzie robiona elewacja, bedzie uzupelniana pianka. Czytalam, ze ludzie zabezpieczaja tasmami, farbami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 03.08.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Taki piasek jest prawie biały, dodając do tego biały cement mozna by uzyskac kolor biały i w ogóle odpadłoby malowanie. Są tez piaski barwione. Nie zaglebialam sie dokladnie w temat, ale wiem, ze jak barwiony w masie tynk, to potem wystarczy jedna warstwe pomalowac. Poza tym, farbe na tynk kladzie sie chyba dla "ochrony" elewacji, a nie tylko dla koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 03.08.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Daruska, niech najpierw robia te pomieszczenia czy sciany, gdzie beda meble, a potem reszta - i tak ich nie wyrzucisz, bo generalnie koncowka, a predzej pewnie i tak nie znajdziesz nikogo w zastepstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 04.08.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 u nas od jutra wchodzą tynkarze, tynki cementowo-wapienne cena wynegocjowana 19 zł. z materiałem. Mam nadzieję, że zrobią dobrze, no a jak "spaskudzą" to chociaż byli najtańsi więc.... trudno. Cała ta budowa to taka loteria w tych ekipach które się zatrudnia. Montażysta drzwi juz 3 raz przyjedzie bo póki co ciągle poprawia drzwi zewnętrzne bo po jakimś czasie ciągle ocierają albo sie nie zamykają w ogole:( masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 04.08.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 mnie za tynki diamanta z materiałem powiedzieli 26zl. Wiec może czasem lepiej nie wybierać najtańszych bo cena nie powinna być kryterium wyboru a jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 05.08.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 ja juz po tynkach i wylewkachhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=204259&d=1375532586http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=204260&d=1375532598http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=204261&d=1375532609 Skoro mówicie że polanie konewką to za mało w te upały to jade dziś jeszcze raz polać delikatnie. Też nie wietrze, nie otwieram okien i folie juz rozłożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 05.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Tynkarze zaczynają działać dziś oklejali okna i wkładali narożniki. Teraz jednak problem znowu z drzwiami, Znowu się nie zamykają trą o futrynę, co więcej chodzą na zawiasach nie są sztywne tylko się unoszą góra dół. Dziś lewo zamknęli drzwi. Już nie wiem czy to wina ekipy montującej czy to wina drzwi. nic nie idzie tak jak powinno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 06.08.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witajcie czy w waszych tynkach cementowo-wapiennych także po przetarciu ich ręką opadał delikatnie piasuszek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 06.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witajcie czy w waszych tynkach cementowo-wapiennych także po przetarciu ich ręką opadał delikatnie piasuszek??? u mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 07.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Witajcie czy w waszych tynkach cementowo-wapiennych także po przetarciu ich ręką opadał delikatnie piasuszek??? U mnie w niektórych miejscach bardziej niż delikatnie opadał, ale po zastosowaniu ceresitu ct17 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 07.08.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 no właśnie u nas też w niektórych miejscach jest jakby "wiecej" tego piaskua co to ten ceresit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 07.08.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) no właśnie u nas też w niektórych miejscach jest jakby "wiecej" tego piasku a co to ten ceresit?? Ceresit ct17 jest to grunt i moim zdaniem bardzo dobry, ale jest droższy od popularnych gruntów. Ale nawet po rozcieńczeniu pół na pół jest lepszy od większości - to jest tylko moje zdanie ps. nie jestem dystrybutorem, tylko użytkownikiem;) Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 07.08.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Ceresit ct17 jest to grunt i moim zdaniem bardzo dobry, ale jest droższy od popularnych gruntów. Ale nawet po rozcieńczeniu pół na pół jest lepszy od większości - to jest tylko moje zdanie ps. nie jestem dystrybutorem, tylko użytkownikiem;) No tak, wiadomo grunt pod farbe, ale wczesniej chyba takie sciany trzeba szlifowac, zeby pozbyc sie tego "piasku"...jestem jeszcze przed tym etapem i w ogole nie interesowalam sie tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 08.08.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) No tak, wiadomo grunt pod farbe, ale wczesniej chyba takie sciany trzeba szlifowac, zeby pozbyc sie tego "piasku"...jestem jeszcze przed tym etapem i w ogole nie interesowalam sie tym tematem. Ja zagruntowałem ściany przed szpachlowaniem. Przy gruntowaniu pędzlem luźny piasek spada a reszta zostaje i po zagruntowaniu już prawie się nie sypie Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 08.08.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja zagruntowałem ściany przed szpachlowaniem. Przy gruntowaniu pędzlem luźny piasek spada a reszta zostaje i po zagruntowaniu już prawie się nie sypie Dzieki za podpowiedz, bede wiedziec na przyszlosc, jakby ktos chcial przed gruntowaniem szlifowac czy cus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 09.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Macie już drzwi wejściowe załozone ? Po wylewkach i tynkach to chyba już można ? Ja sie przymierzam do drzwi bo trzeba na nie czekać 4 tygodnie. Niestety za takie fajniejsze , (spodobały mi sie JUWENT) o wymiarze 90+50 trzeba dać od 4 do 5 tys. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.08.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja myślę nad CAL, cena taka sama. Niestety jakość kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 09.08.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 My niestety poszlismy po "taniosci" i kupilismy hermana lightdoor za 2600 - najwyzej za kilka lat sie wymieni, a te da do kotlowni (bo tam mamy za 450). Tak to jest jak sie kredytem nie podpiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts