Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Autorus zagapiłam się bo aksuda ma gipsowe, a moje będą cementowo-wapienne czyli tradycyjne. Nie mniej jednak z Knaufa. 21 zł za m2 materiał z robocizną.

Hm, to bardzo, bardzo, bardzo dobra cena. Że tak powiem marzenie. U mnie jak pisałem jest faktycznie ok 500m2 po kopule, ale ok 800m2 proste ściany i też cementowo wapienne. I na razie nic nie załatwiłem jeszcze :(

Jutro montaż cześci okien.

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz już kogoś? Wiem, że kolega z forum teka poleca kogoś sprawdzonego. To ten mistrz od wylewek. Popytaj u niego. Bardzo miły i komunikatywny gość.

zapraszam wszystkie bocianki 2012 na Winobranie do Zielonej Góry:lol2: Właśnie się zaczął tydzień zabawy i nie wiem co wybrać imprezy czy budowa :( Chyba zostanę przy budowię:yes:

Z postępów na naszej budowie to powoli do przodu. Opóźnienie mamy i to spore ale przestałam już się tym stresować , no cóż tak to jest jak większość już robimy sami. powoli przygotowujemy się do wylewek.Kończymy rozprowadzać wszelkie instalacje (ogrzewanie , odkurzacz klima itp.) :D

zapraszam wszystkie bocianki 2012 na Winobranie do Zielonej Góry:lol2: Właśnie się zaczął tydzień zabawy i nie wiem co wybrać imprezy czy budowa :( Chyba zostanę przy budowię:yes:

Z postępów na naszej budowie to powoli do przodu. Opóźnienie mamy i to spore ale przestałam już się tym stresować , no cóż tak to jest jak większość już robimy sami. powoli przygotowujemy się do wylewek.Kończymy rozprowadzać wszelkie instalacje (ogrzewanie , odkurzacz klima itp.) :D

Dzięki za zaproszenie, ale ja chyba też zostanę przy budowie :)

U nas dzisiaj był Pan tym razem już sam pomierzył kuchnię ( do wstępnego projektu my podawaliśmy wymiary ) i ruszamy z projektem tak aby kuchnia była zrobiona i zamontowana przed świętami . Na razie cały czas mimo poślizgu liczę ,że uda mam się wprowadzić na Boże Narodzenie:yes: dlatego też okres wykończeniówki nabiera rozpędu , trzeba zacząć zamawiać płytki , drzwi czy meble oj trudne decyzje przed nami i wielki czas kompromisów:p
to super:) , teraz przed Tobą dużo myślenia nad rozplanowaniem wszystkich włączników i kontaktów, dla mnie to była masakra :bash: a mąż cisnął , na koniec chodziliśmy po domu i sprawdzaliśmy w którym miejscu jest najlepiej zrobić taki wyłącznik aby człowiek się jak najmniej nachodził :)
a ja juz wstepnie podpisalem umowy z tynkarzem z naszego forum tj anatak oraz elektrykiem :) przy najmnie teraz wiem co robie dalej.....

Zastanawiam się jak sprawdzisz tynkarzy po robocie, bo chyba nie poziomicą :)

Napisz jak sobie z tym poradziłeś;)

odnośnie tynkarzy to jestem o nich bardzo dobrego zdania, byłem nawet wczoraj na jednej ich budowie i takiej równej ściany w życiu nie widziałem.

Jesteśmy umówieni na listopad. Byle pogoda była.

Ogólnie na budowie w ciągu nastepnego miesiąca prace maja iśc z postępem geometrycznym. Czyli piankowanie jako największa i najdroższa operacja, w trakcie elektryka i kończenie okien. Ukoronowaniem ale to dopiero w listopadzie ( dopiero, przecież to lada moment) będą tynki.

Po dwudniowym boju okienka załatwione.

[ATTACH=CONFIG]213416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]213417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]213418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]213419[/ATTACH]

No okienka się prezentują super i ta precyzja montażu, tylko gratulować :)

u mnie we wtorek zalewanie stropu w drugiej kopule. Do dokończenia surówki został o jeszcze wieniec świetlika i ściany działowe na pietrze.i koniec.

76.jpg

no i czekam na kopułkę świetlikowa dokładnie tą ze zdjęcia. Tak samo po mojej będzie można chodzić, tyle, że ja nie będę próbował. :)

Z ciekawych rzeczy dowiedziałem się ze kopuła nie jest wytłaczana tylko dmuchana. Ma to skutkować tym ze jest idealnie przeźroczysta jak szkło.