panda68wp.pl 13.10.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witajcie mam do was zapytanie jak rozwiązaliście sprawę "mostkow termicznych" pod drzwiami wejściowymi i tarasowymi?? mamy drzwi tarasowe jak gdyby na bloczku betonowym (z zewnątrz bloczka 10 cm styrop) drzwi niestety bez listwy przedłużającej (na poddaszu przy balkonach mamy a na tarasie nie mamy- człowiek dopiero potem jak się zastanowi to już po ptakach) drzwi tarasowe póki co objechane są tylko pianką od spodu no i jak pada w stronę okien to podlewa tak, że bloczek betonowy jest mokry. dodam, że posadzka jest póki co wynala do bloczka betonowego na wysokość około 1 cm wyżej niżeli bloczek. a że robimy ocieplenie z zewnątrz to zastanawiamy się jak to rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.10.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 ja pod każdymi drzwiami zastosowałem isomur+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 23.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 cisza spokój wszyscy ciężko pracują u nas wiele prac na raz się dzieje zaczęliśmy robić ocieplenie zewnętrzne , kończymy ogrodzenie a jutro wpinamy się do wodociągów , dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na zajęcie pasa drogowego więc od poniedziałku będziemy mieli wodę w domu , wylewki powoli wysychają i od listopada ruszamy pełną parą z wykończeniówką może na Boże Narodzenie 2013 uda nam się wprowadzić pozdrawiam wszystkich jeszcze działających na swoich budowach:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.10.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 cisza, dzis naciągałem plandekę na kopułę. 20x20m. Operacja się nie udała, tylko się zmordowałem. Trochę odpocznę, lepiej się przygotuje i w piątek walczę znów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 23.10.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 cisza, dzis naciągałem plandekę na kopułę. 20x20m. Operacja się nie udała, tylko się zmordowałem. Trochę odpocznę, lepiej się przygotuje i w piątek walczę znów. Uważaj bo w moich stronach dzisiaj trochę wiało, żebyś nie oglądał okolicy z lotu ptaka -razem ze swoją plandeką , życzę powodzenia i najlepiej kogoś do pomocy. Ja męczę się z ociepleniem, dobrze, że pogoda dopisuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 23.10.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 autorus również trzymam kciuki za udaną akcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 23.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) U mnie jest lekki postęp, pogoda dopisuje a ja martwiłem się czy to będzie wogóle możliwe jeszcze przed zimą... Drogi jest grunt ? Robił ktoś ostatnio ? Ja bede potrzebował tak na 200m2 W sumie to waham się czy gruntować czy tylko siatke na kleju dać... Bo na wiosne od razu grunt i tynk by sie robiło więc może nie trzeba teraz gruntować ? Jak sądzicie ? Edytowane 23 Października 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 01.11.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 (edytowane) Ocieplenie zakończone, czekamy na zimę Teraz czeka nas pierwsze odpalenie podłogówki. EDIT: Widać cisza w temacie, każdy chyba dłubie po cichu już środku . Edytowane 2 Listopada 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 02.11.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]221970[/ATTACH] Ocieplenie zakończone, czekamy na zimę Teraz czeka nas pierwsze odpalenie podłogówki. EDIT: Widać cisza w temacie, każdy chyba dłubie po cichu już środku . Nie tak szybko z tą zimą, bo jeszcze się męczę z ociepleniem , ale tak to jest jak się robi samemu i to jeszcze bez wolnego. Muszę jeszcze położyć siatkę, mam nadzieje, że zdążę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 ja tez bym prosił aby listopad do końca miał sensowne temperatury, tynki chciałbym pchnąć. Na tą chwilę postępy wyglądają tak: Zdjęcia robione z tego samego miejsca tj z dachu drewutniu http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/121.JPG http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/122.JPG Oraz obecnie http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/251.JPG http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/252.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 02.11.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 zajebiście to wygląda. Masz stary fantazję i cierpliwość. Chyba Wszyscy kibicujemy Ci dalej !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 02.11.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 my też czekamy na ciepły listopad, ocieplenie właśnie zaczynamy, mam nadzieję ,że zdążymy:yes: w między czasie wygrzewamy wylewki , zrobiliśmy 3/4 ogrodzenia , garaż i pomieszczenie gospodarcze czeka jeszcze na położenie płytek podłogowych i będą skończone cały czas coś się dzieje , kuchnia zamówiona , na drzwi również czekamy większość rzeczy dojedzie do nas na początku grudnia ale te święta chyba jednak jeszcze nie na nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 02.11.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 A u mnie SSZ zakończył się gdzieś miesiąc temu a w międzyczasie powstały węgarki a dziś rozpoczęli pracę elektrycy. Jutro postaram się wrzucić kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.11.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 elektrycy to ciekawy temat U mnie już zaczęli prace, ale potem mieli przerwę. No i mają zacząć znowu w poniedziałek. Robisz jakąś specjalna instalację czy standardową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.11.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Teoretycznie standardową. Tyle że na osobnej skrzynce oraz osobnym zasilaniu wraz z pod licznikiem wszystko co jest związane z ogrzewaniem, reku i cwu. Dodatkowo będą kładzione kable pod TV, internet i alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.11.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 03.11.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ja zrbiłem jeszcze jedną wydaje mi się fajną rzecz. Zasilanie kotłowni na oddzielnym obwodzie który można przełączyć na agregat prądotwórczy.za się w rozdzielni i wszystkie gniazda z agregatu się zasilają. Wejście agregau wtyką w kotłowni. Jak nie będzie prądu, wszystkie pompki i piec będą chodzić normalnie. Jeszcze jedno gnizadko zrobiłem z tego w salonie do automatyki kominka z PW i żeby jakieś światlo minimalne było zawsze jakąś lampkę będzie można włączyć.Jak sobie wspomnę kilka lat w stecz gdy kilka dni prądu nie było to mi sie zimno od razu robi.Kiedyś planuję dokupić sobie agregat zasilany na gaz z butli i stać to będzie sobie w kotłowni na czarną godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.11.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 . Zasilanie kotłowni na oddzielnym obwodzie który można przełączyć na agregat prądotwórczy.za się w rozdzielni i wszystkie gniazda z agregatu się zasilają. Wejście agregau wtyką w kotłowni. Jak nie będzie prądu, wszystkie pompki i piec będą chodzić normalnie. Jeszcze jedno gnizadko zrobiłem z tego w salonie do automatyki kominka z PW i żeby jakieś światlo minimalne było zawsze jakąś lampkę będzie można włączyć. Dokładnie to samo będzie u mnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.11.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Obiecałem to wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 08.11.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Dziś wyłożyli nam płytki w kuchni otwartej na salon (płytki tylko między szafkami) potem jak już będziemy zamawiać kuchnię to dołożymy 1-2 szt. pod okap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts