Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś wyłożyli nam płytki w kuchni otwartej na salon (płytki tylko między szafkami) [ATTACH=CONFIG]223258[/ATTACH]

potem jak już będziemy zamawiać kuchnię to dołożymy 1-2 szt. pod okap

Kurcze, ale fajnie, już masz płytki. Ja wiem już które płytki, teraz czekam na wyliczenie i chciałbym zamówić, choć się trochę boje jak to cenowo wyjdzie :( No ale jak w tym roku nie kupie to ze zwrotu vat nici :(

Witajcie

kto z Was ma schody na poddasze użytkowe?? Szukam inspiracji co zastosować na ściany na klatce schodowej. mamy dwójkę małych brzdąców więc potrzebne coś na czym nie będzie widać "łapek"

ja mam trochę większe brzdące tz. 15 i 8 lat więc łapek nie zostawiają ale umyśliłam sobie duże zdjęcia moich panienek tak coś w formie naklejek właśnie na klatce schodowej idąc na piętro:yes:

Arturro może mi pomożesz, ty się tak znasz na wszystkim, a może ktoś jeszcze miał podobny problem i wspólnie coś wymyślimy

Rozpaliliśmy ten nasz piecyk (25 kw) temp. zadana 65 stopni -chodzi same podłogowe piecyk nie chce podejść do 65 stopni dzwoniłam dziś do serwisu ustawiliśmy piec tak jak kazali a tu nic lepiej nie jest w dodatku piec pożera ekogroszek.

serwis kazał mi ustawić piec 10 sekund podawania/ 70 sekund przerwy/ nadmuch na 37% oraz 40 minut podawanie w "nadzorze" z tym, że piec nie może podejść do 65 stopni wiec cały czas pracuje.

macie jakies propozycje

piec Heiz eco 3

bardzo mi się podobają takie kozy :yes: niestety w nowym domu mamy "tradycyjny " kominek czyli przy ścianie zabudowany :D

co do mebli to dobrze ,że masz chociaż wizualizację bo u mnie tego brak i przez to mam jeden wielki mętlik w głowie zwłaszcza ,że ceny są zbyt wysokie do moich upodobań więc trzeba znaleźć kompromisowe rozwiązanie i tu się robi problem

oj tak,meble to trudny orzech do zgryzienia. Często jak coś Ci się spodoba, to cena niekoniecznie :p albo taki wybór że trudno się zdecydować, albo masz już wizje, wiesz czego chcesz, chodzisz po sklepach i nic nie pasuje. Ja np lubię meble z ikea i tam przede wszystkim się zopatrujemy. Jak potrzebujemy coś kupić/dokupić/wymienić itd to właśnie do ikea zaczynamy poszukiwania. Fajne mają rozwiązania, meble od ręki i ceny przystępne. Ale kto co lubi :) w sumie to fajny etap wybieranie mebli, ale dobrze jak kasy ma się więcej, bo jak budrzet mały to bywa z tym różnie.

Co do kozy, to mąż mnie namawia na koze :D na razie kominka nie robilismy, ale w planie jest kominek zabudowany - chyba że ulegne ślubnemu i w swoim czasie ta koza u nas stanie

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
witam w nowym roku:bye:

Czy też staraliście się do końca wykorzystać odliczenie VAT-u? my dzisiaj odebraliśmy ostatnie zamówienie z fakturą zeszłoroczną niestety nie wszystko udało nam się kupić:rolleyes:

Staraliśmy się, ale oczywiście jeszcze dużo zostało do kupienia. Nam, rozpoczynającym w 2012r i tak się udało z tym VATem :)