autorus 03.01.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 to prawda całkiem fajnie się udało. Nie ma co marudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 05.01.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 A u mnie tymczasem gładzie. Trzeba było napalić bo nic nie schnie. No i czekam na drzwi wejściowe jak na zbawienie - juz 10 tydzień... Przez święta i nowy rok sie przedłużyło wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.01.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 a może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 06.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jasne, proszę bardzo: Zazwyczaj za często nie wrzucam bo zauważyłem że moich znajomych to za bardzo nie interesuje, co innego jak ktoś ma ten sam problem - tj. też buduje dom to wtedy jest wspólny temat i inaczej jest to odbierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 06.01.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Widze że jest ograniczenie 5 zdjęć na post. Musiałem rozłożyć tektury i folię na podłogę na parterze bo mam tam już płytki i bałem się że sie zniszczą. Mimo że na dworze plusowa temp. to trzeba było dziś rozpalić porządnie bo gładzie nie schną. Pozdrawiam wszystkich bocianków 2012 Edytowane 6 Stycznia 2014 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.01.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 teraz coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 06.01.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 No coś widać, ale zauważyłem że ciężko odzwierciedlić stan faktyczny na zdjęciach nie mając szerokątnego obiektywu - czy jak on się tam nazywa... Nawet nie robie zdjęć mniejszych pokojów bo zamiast tego wychodzi zdjęcie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 jednak jak już są sufity to dom nabiera już właściwego wyglądu:yes:nasz etap to czekanie na wolny termin w pracy mojego męża i jak tylko skończy to ruszamy dalej do przodu z naszą budową mam nadzieję ,że zaczniemy w połowie stycznia przykręcać sufity , płytki , łazienki i tak powoli do przodu , już wolę się nie pytać o termin zakończenia budowy bo życie i tak pisze swój scenariusz no cóż zostało tak nie wiele ale cały czas dalekoa to wybraliśmy na wykończenie: drzwi Porta natura line wenge model E2 drzwi zewnętrzne z firmy CAL kolekcja rycerska model Sasin z naświetlem z modelu Jurandna podłogi salon kuchnia hol wybraliśmy płytki z Paradyża Taranto Grys i Grafit do łazienki dolnej Tubądzin Braid a do górnej zastanawiamy się nad kolekcją Zienia Berlin to jest jedyne pomieszczenie nad którym się zastanawiamy w pokojach będą panele Classena Verden Brąz więc wszystko czeka tylko montowaćkuchnia zamówiona sprzęt zakupionypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 06.01.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Możesz wrzucić zdjęcie drzwi wew. które wybraliście ? Bo google mi wyszukują różne warianty. Ja właśnie rozważam zakup drzwi wew. Z tych tańszych, które wizualnie jeszcze mogę zaakceptować, a nie są zbyt drogie póki co wybrałem z DRE Plus Top 30 - skrzydło 320zł netto.http://gdansk.drzwi.pl/files/ProductGallery/k5bkpul0a9f8ti/phoca_thumb_l_drearanzacja5b_list.jpgWiadomo że do tego trzeba doliczyć futryne, gdzieś ok 250zł jesli będzie regulowana, podatek 8% VAT i montaż. W jednym ze sklepów powiedzieli mi 150zł od sztuki ale niby mają dać jakieś upusty i ma być taniej niż z nowego katalogu DRE. Także za same drzwi musze szykować ok 6.5 tys.zł i zostaną jeszcze 2 szt do garderoby ale tam myśle nad przesuwnymi, cena ok. 700zł na parterze mamy płytki Villo biege i brown 60x60, 56zł/m2http://budowlany24h.pl/54549-thickbox/villo-beige-60x60.jpghttp://www.santex.waw.pl/sklep/27900-66994-thickbox/paradyz_gres_villo_beige_60_60.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 w katalogu Porty jest to chyba 64 strona a to jest pierwsza strona która mi się podstawiła http://multiform.pl/porta-natura-line-e2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 jeszcze wrzucę linka do lamy która mi ostatnio wpadła w oko http://lampy.it/lampy-wiszace-azzardo/0aa088eb3922311f84973bab94bfa2f4.html?SID=llisnhuqhdladkl40siikiabd1 to jest dla mnie nie lada wyzwanie ceny lamp są przerażające w tej chwili jest to temat nad którym myślimy może macie ciekawe strony z lampami w przystępnych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 12.01.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ktoś płacić za gładzie może ? Ile was kasują ? U mnie za pokrycie warstwą gipsu i dwoma warstwami gotowej gładzi, - master mass, z wyczyszczeniem i gotowym pod malowanie - chcą 18zł za m2. Mam tynki maszynowe z webera. Jutro przyjedzie facet mierzyć schody... ciekawe ile wyliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.01.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 jeszcze wrzucę linka do lamy która mi ostatnio wpadła w oko http://lampy.it/lampy-wiszace-azzardo/0aa088eb3922311f84973bab94bfa2f4.html?SID=llisnhuqhdladkl40siikiabd1 to jest dla mnie nie lada wyzwanie ceny lamp są przerażające w tej chwili jest to temat nad którym myślimy może macie ciekawe strony z lampami w przystępnych cenach szczególnie pod koniec budowy jak kończą się środki zaczynają się oszczędności. Taka jest kolej losu. Docieram do tego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.01.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 szczególnie pod koniec budowy jak kończą się środki zaczynają się oszczędności. Taka jest kolej losu. Docieram do tego etapu. No wlasnie - podziwiam ludzi, ktorzy na tym etapie maja jeszcze kupe kasy do wydania...u mnie zakup lamp papierowych w ikea (lepsze to, niz "gole"zarowy), inne tez po 10 czy 15 zeta, zero nowych mebli (co bylo mozliwe zabralismy ze starego mieszkania) - pewnie kilka lat tak zostanie...Teraz wazniejsze zbieranie kasy na ocieplenie i tynki zewnetrzne, moze jeszcze w tym roku taras jeden, drugi, "obejscie" w kolo domu....Matko teraz nie dziwie sie, jak kiedys slyszalam, ze jeszcze nie skonczysz budowy-wykonczenia, a juz remont trzeba robic Pozdrawiam Wszystkich zmagajacych sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 12.01.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, jestem na etapie wybierania fachowca do układania płytek i ostatnio jedna ekipa dała mi wycenę, średnio wychodzi ponad 120zł/m2, wycena innej firmy połowę z tego. Jeszcze te terminy, chyba zmienię fach . Jak możecie to napiszcie ile u Was to kosztowało? Co do ceny za gładź 18zł/m2, trzykrotne szpachlowanie to chyba cena do zaakceptowania. Gładź robię sam Pozdrawiam Edytowane 12 Stycznia 2014 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.01.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 chwilka ile za położenie płytek? 120zł/m2? :jawdrop: bez żartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 12.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 chwilka ile za położenie płytek? 120zł/m2? :jawdrop: bez żartów. Moja reakcja była podobna, dodam, że nie ma ani jednej półeczki z kartongipsu, tylko jedna łazienka w płytkach vives mugat -trochę większy poziom trudności od tradycyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 12.01.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 No wlasnie - podziwiam ludzi, ktorzy na tym etapie maja jeszcze kupe kasy do wydania...u mnie zakup lamp papierowych w ikea (lepsze to, niz "gole"zarowy), inne tez po 10 czy 15 zeta, zero nowych mebli (co bylo mozliwe zabralismy ze starego mieszkania) - pewnie kilka lat tak zostanie...Teraz wazniejsze zbieranie kasy na ocieplenie i tynki zewnetrzne, moze jeszcze w tym roku taras jeden, drugi, "obejscie" w kolo domu....Matko teraz nie dziwie sie, jak kiedys slyszalam, ze jeszcze nie skonczysz budowy-wykonczenia, a juz remont trzeba robic Pozdrawiam Wszystkich zmagajacych sie Ja muszę wykończyć dom niestety cały i dopiero wtedy możemy się przeprowadzić, mieszkanie w którym teraz mieszkamy jest małe więc nawet nie mam co zabierać oczywiście chodzi o meble nasze środki finansowe staraliśmy się tak sprecyzować aby wystarczyło na całe wykończenie (niestety finansowane z kredytu) Maggs1 cena za płytki faktycznie wysoka w ZG ceny wahają się od 40 zł wzwyż jednak większość wylicza całkowity koszt wykonania np łazienki a nie przelicza na m2 przynajmniej ja się z takimi spotkałam.Cena gładzi jest faktycznie do zaakceptowania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 12.01.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Ja muszę wykończyć dom niestety cały i dopiero wtedy możemy się przeprowadzić, mieszkanie w którym teraz mieszkamy jest małe więc nawet nie mam co zabierać oczywiście chodzi o meble nasze środki finansowe staraliśmy się tak sprecyzować aby wystarczyło na całe wykończenie (niestety finansowane z kredytu) Maggs1 cena za płytki faktycznie wysoka w ZG ceny wahają się od 40 zł wzwyż jednak większość wylicza całkowity koszt wykonania np łazienki a nie przelicza na m2 przynajmniej ja się z takimi spotkałam.Cena gładzi jest faktycznie do zaakceptowania pozdrawiam 120zł/m2 jest to wynik mojego wyliczenia z całości kwoty podanej w wycenie, w wycenie są płytki o niskim poziomie trudności np. korytarz płytki bez cokołu, podłoga w kuchni czy płytki między meblami w kuchni i trudniejsze (bardziej czasochłonne) w łazienkach. Ewa72 uważaj bo te papierowe cudeńka z ikea potrafią się nieźle wkomponować i u nas w poprzednim mieszkaniu były przez ładnych parę lat i zostawiliśmy je sprzedając mieszkanie Pozdrawiam Edytowane 12 Stycznia 2014 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.01.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 U nas ok 40 - 50 zl. Zalezy tez od ilości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts