aksuda 12.01.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 maggs1 to chyba ktoś chce lekko przesadził z tymi cenami zwłaszcza ,że ceny kształtują się podobnie w różnych rejonach z tego co tu piszemy autorus podaje podobne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 ascuda podałaś cenę robocizny czy z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 12.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 12.01.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dla jasności u mnie też sama robocizna, dodam, że to podkarpackie =ceny przeważnie dużo niższe niż w bogatszych rejonach kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.01.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 robocizny sory - miało być pytanie skierowane do magss1 ale widzę że już odpowiedziała. Normalnie też szczęka mi wypadła z zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.01.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 120zł/m2 jest to wynik mojego wyliczenia z całości kwoty podanej w wycenie, w wycenie są płytki o niskim poziomie trudności np. korytarz płytki bez cokołu, podłoga w kuchni czy płytki między meblami w kuchni i trudniejsze (bardziej czasochłonne) w łazienkach. Ewa72 uważaj bo te papierowe cudeńka z ikea potrafią się nieźle wkomponować i u nas w poprzednim mieszkaniu były przez ładnych parę lat i zostawiliśmy je sprzedając mieszkanie Pozdrawiam Maggs, u mnie polozenie plytek na podlogach bylo wyceniane od metra, czyli 45zl za metr (plytki 15x60cm), ale juz lazienka byla policzona od calosci-koszt 3500 i to bez bajerow, wnek czy polek-nie spotkalam sie, zeby lazienke liczono od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 13.01.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Maggs, u mnie polozenie plytek na podlogach bylo wyceniane od metra, czyli 45zl za metr (plytki 15x60cm), ale juz lazienka byla policzona od calosci-koszt 3500 i to bez bajerow, wnek czy polek-nie spotkalam sie, zeby lazienke liczono od metra. U nie też nikt nie podawał ceny za m2 tylko za całość np. łazienka większa to 3500zł jest tam około 23m2 płytek na ścianach i podłodze, wymiary ściana 30x60, podłoga 45x45 i około 1,5m2 mozaiki na wannie, szlifowanych narożników jest max 3mb. Po prostu są dla mnie za "dobrzy" - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 14.01.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Też płaciłem 18zł za gładź, tj. warstwa gipsu, i na to 2 warstwy gotowej gładzi master mass, no i czyszczenie. Teraz pełno pyłu - Is everywhere. A powiedzcie jak liczą wam podwieszane sufity ? Bo mi sie wydaje że zrobili na tym interes życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.01.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 tez mnie to interesuje.Ta "przyjemność" ciągle przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 15.01.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Ja się zgodziłem z majstrem za cały dom, niby było tam jakieś wstępne ustalanie kosztów za poszczegolne rzeczy, ale ostatecznie cena została ustalona za całość powiedzmy do na tip top, z malowaniem panelami listwami i innymi pierdołami. W zakres prac wchodzila elewacja, ocieplenie budynku, poddasza wykonanie ogrodzenia, kostki. Jak czytam te rożne ceny z forum, to wydaje mi się iż najlepiej jest zgodzić sie za całość z ekipą wówczas wychodzi najtaniej, ekipa ma robotę na dłuższy czas, w jednym miejscu to i koszty inne. No i nie ma zwalania jeden na drugiego "Panie to nie my to oni", "gdyby tamci zrobili równo to nam by dobrze wyszło, a tak to musi tak zostać". Wkurwiają mnie takie gatki, ale udało mi się tego uniknąc przez konsolidację prac. Pięciu ludzi działa sobie od wiosny i jest ok.Za gładzie z malowaniem mam cenę 26 zł. gładzie i malowanie po trzy razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Po co robicie te gładzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 16.01.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Jak ktoś lubi gładko to co zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.01.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 no wiem, ale nie lepiej od razu załatwić to tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 16.01.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 my mamy tynk gipsowy i myślałam ,że nie będziemy już kładli gładzi bo jest równo jednak jak się spojrzy na ścianę to widać nie tyle nierówności co dziurki pewnie jak by człowiek je zamalował to nic by nie było widać ale jak napisał kupiecjudex jak ktoś lubi gładko to na gipsowy też położy gładź tak jak w naszym przypadku ,no cóż ja czasami uważam ,że coś jest zbędne ale mój mąż ma inne zdanie ale skoro to on wykonuję tą pracę to przecież nie będę się sprzeciwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 17.01.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 ceny lamp są przerażające Ja no co nie spojrze to min.400 kosztuje:lol2: Ogolnie wszystko co mi sie podoba, to ma niefajne ceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.01.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam w klubie. Mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 17.01.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Niestety ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 17.01.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 no wiem, ale nie lepiej od razu załatwić to tynkiem? Ja dałem tynki cementowo wapienne ostatnia warstwa była kładziona z goldbandem (czy jakoś tak) - to jest jakiś gips. Myślałem że wystarczy to pomalować, na dotyk tynki naprawdę gładkie. Ale majster mnie wyprowadził z błędu, i gładzią trzeba było przeciągnąć. Były jakieś ciemne przebarwienia, nie wiadomo jak to by bylo z kryciem farbą, poszło by więcej farby, po budowie zawsze gdzieś trafiły sie jakieś rysy (zadrapania) mechaniczne. Na tynk gipsowy bym się niezdecydował, zbyt wiele negatywnych opinii się naczytałem i na słuchałem. A to że miękki i każde puknięcie od razu widać, a to że "puchnie", nie oddycha i takie tam. Generalnie tynkowi gipsowemu powiedziałem stanowcze NIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 17.01.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Po długich bojach - mam drzwi Zaraz sie wypłytkuje wreszcie korytarzyk bo tylko te drzwi nas blokowały i będzie cały dół wypłytkowany już. I trzeba brać sie za malowanie góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 17.01.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja dałem tynki cementowo wapienne ostatnia warstwa była kładziona z goldbandem (czy jakoś tak) - to jest jakiś gips. Myślałem że wystarczy to pomalować, na dotyk tynki naprawdę gładkie. Ale majster mnie wyprowadził z błędu, i gładzią trzeba było przeciągnąć. Były jakieś ciemne przebarwienia, nie wiadomo jak to by bylo z kryciem farbą, poszło by więcej farby, po budowie zawsze gdzieś trafiły sie jakieś rysy (zadrapania) mechaniczne. Na tynk gipsowy bym się niezdecydował, zbyt wiele negatywnych opinii się naczytałem i na słuchałem. A to że miękki i każde puknięcie od razu widać, a to że "puchnie", nie oddycha i takie tam. Generalnie tynkowi gipsowemu powiedziałem stanowcze NIE!!! U nas gipsowe tylko na sufitach, sciany cementowo-wapienne. Zastanawialismy sie czy robic gladzie, bo tynki gladkie, ale tez wykonawca nas przekonal, zeby robic:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts