nita83 17.01.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 julo piękne drzwi bardzo duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 18.01.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 U nas gipsowe tylko na sufitach, sciany cementowo-wapienne. Zastanawialismy sie czy robic gladzie, bo tynki gladkie, ale tez wykonawca nas przekonal, zeby robic:p OOOO .... nie pomyślałem faktycznie sufit można było gipsowy. Ile to się jeszcze człowiek uczy po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Na tynk gipsowy bym się niezdecydował, zbyt wiele negatywnych opinii się naczytałem i na słuchałem. A to że miękki i każde puknięcie od razu widać, a to że "puchnie", nie oddycha i takie tam. Generalnie tynkowi gipsowemu powiedziałem stanowcze NIE!!! Nie wiem skąd te opinie,mam tynk gipsowy w całym domu,twardy jak kamień,rzekłbym twardszy niż c-w,tynk to Diamant Knaufa zrobiony na lustro,od oddychania jest poprawna wentylacja a nie tynk czy ściany,u mnie w domu wilgotność w granicach 43-52% także nie mam potrzeby jakiegoś dziwnego "oddychania" ścianami. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 18.01.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 I nie trzeba gładzi robić ? Też miałem robić knaufa ale później jakoś tak szybko sie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.01.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 I nie trzeba gładzi robić ? Też miałem robić knaufa ale później jakoś tak szybko sie działo... Gladzi nie trzeba robić,tynk został specjalnie obrobiony pod malowanie także jest gładki jak szkło. Obróbka nazywa się jakoś mleczkowanie czy podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 18.01.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ciekawe jak wychodzą koszta jakby porównać tynk maszynowy cem. -wap. i później gładzie a twój sposób tym Knaufem i to mleczkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ciekawe jak wychodzą koszta jakby porównać tynk maszynowy cem. -wap. i później gładzie a twój sposób tym Knaufem i to mleczkowanie. Robocizna kosztowała mnie 15zł/m2,tynk kupowałem na własną rękę,koszt to 20,9zł/worek,całościowy koszt tynkowania ścian wyszedł 22,5zł/m2 +zwrot VAT za tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 23.01.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 U nas gipsowe tylko na sufitach, sciany cementowo-wapienne. Zastanawialismy sie czy robic gladzie, bo tynki gladkie, ale tez wykonawca nas przekonal, zeby robic:p my sufity robimy podwieszane w ten sposób chcemy wydzielić poszczególne strefy (kuchnia, jadalnia, salon, czy hol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 zamówiliśmy już część opraw do sufitów podwieszanych ceny powalają masakra:mad: a to jeszcze nie koniec a gdzie jeszcze lampy główne do pokoi, lampki nocne, żarówki koszmar to wykańczanie domu to chyba bardziej wykańcza nashttp://swiatlamp.com.pl/product_info.php/info/p27411_3160_Lampa-BPM--kolor-oprawy--bia-y.html/XTCsid/922f91e19ccc9cdf60505ec06595f0b2 to jedna z kilku jakie wybraliśmy ale wszystkie w podobnym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 24.01.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Aksuda super wygląda, ale cena faktycznie powalająca, wstaw fotkę jak to wygląda na żywo u Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Tez juz mam troche lamp. Na szczescie moje są tansze zalezy które oczywiście. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Aksuda super wygląda, ale cena faktycznie powalająca, wstaw fotkę jak to wygląda na żywo u Ciebie. Pozdrawiam na to jeszcze chwilkę trzeba poczekać ale jak tylko je zamontujemy to wrzucę fotkę czekamy na realizację zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 24.01.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 na to jeszcze chwilkę trzeba poczekać ale jak tylko je zamontujemy to wrzucę fotkę czekamy na realizację zamówienia Poczekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.01.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) I drabinkę odstawiłem do lamusa. Konstrukcja się trzyma, po tymczasowych dechach można śmigać. Schodki docelowe już po wylewkach, płytkach oraz ostatecznym malowaniu czyli za rok może dwa. Edytowane 2 Lutego 2014 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 02.02.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 malował ktoś z bocianków 2012 juz ściany ?warto na 1 warstwe rozcieńczyć farbę z wodą lub unigruntem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 02.02.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 malował ktoś z bocianków 2012 juz ściany ? warto na 1 warstwe rozcieńczyć farbę z wodą lub unigruntem ? Dokładnie nad tym samym się zastanawiam Na razie planuję jakąś białą farbę rozcieńczyć z wodą i z gruntem (chyba ceresit ct17). 1)Wybieram też farbę i rozważam beckersa -tylko drogi, a może nobiles, stosował ktoś, jakieś opinie? 2) Fuga ceresit czy jakaś inna? Może ktoś mi coś doradzi, pozdrawiam. Plusfoto super schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.02.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ja maluję, pierwsza warstwa śnieżka grunt (ja mam płyty kg), druga i trzecia flugger dekso 5 (kuchnia, łazienka, wiatrołap), kabe prolatex (też zmywalna) i beckers do pokojów. Zdecydowanie trzeba gruntować bo pierwsza warstwa strasznie się wchłania i farba jest tu za gęsta, dotyczy to zarówno tynków jak i płyt. Bez gruntu trzebaby malować przynajmniej 3 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 02.02.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 U mnie najpierw grunt, potem faba rozcieńczona grunterm (nie znam proporcji, ale mogę spytać majstra), następnie farba 2x.Malujemy fluggerem, grunt też fluggera.Jak się kupuje na majstra, który od nich bierze farbę to całkiem przyjemnie cenowo to wychodzi, bo mają duże rabaty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.02.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Nawet bardzo duże, ale nie większe niż robocizna jaką trzeba zapłacić malarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 03.02.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Malarze ile biorą bo m2 ? 5 zł albo pewnie z 8zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts