Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Julo gratulacje

My mamy ten sam problem czy jedziemy na budowę czy do domu. Od czwartku mamy oficjalnie zakończoną budowę a mieszkamy od miesiąca i też mamy jeszcze sporo do zrobienia.

Widok na kuchnię

http://i58.tinypic.com/35ceb9l.jpg

i salon

http://i57.tinypic.com/2gwdx95.jpg

http://i57.tinypic.com/2gwdx95.jpg

i łazienka dolna

http://i57.tinypic.com/2l6te9.jpg

http://i61.tinypic.com/zlyz5w.jpg

http://i59.tinypic.com/52j0ox.jpg

Super gratuluję, mamy chyba taki sam piekarnik i mikrofalę :)

My już mieszkamy od 2 tygodni ale jest jeszcze sporo do zrobienia lub poprawienia. Jakby ktoś mi tak dał 100tys. to by moje problemy od reki znikneły

[ATTACH=CONFIG]269648[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]269649[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]269650[/ATTACH]

tylko się nie śmiać ze zdjęć bo jeszcze sporo do ogarnięcia jest.

A schody z tą poręczą jakby ktoś pytał to jest taki ostatni krzyk mody i tak ma być. Zresztą mało kto tak ma. Moja robota :D a stolarz przyjdzie za rok bo takie ma terminy...

DSCN6656.jpg

• 2 weeks później...

@maggs1, tak to ten sam sprzęt z amiki.

Ja się przymierzam do podbitki. Dokonałem pomiarów wstępnych. jest tego ok. 80mb, lub 65m2.

Troche sporo. Chyba zdecyduje się na PCV. ciekawe jakie koszty ? Materiał chyba wyjdzie w granicach 2000zł tak mi wyliczył jakiś tam kalkulator budowalny.

A wczoraj wykonałem taki troche chamski chodnik, co poradzić jak już funduszy brak :p

Za to całkowicie samodzielnie, a to cieszy podwójnie.

20140729_123444.jpg20140729_123454.jpg20140729_161609.jpg

@maggs1, tak to ten sam sprzęt z amiki.

Ja się przymierzam do podbitki. Dokonałem pomiarów wstępnych. jest tego ok. 80mb, lub 65m2.

Troche sporo. Chyba zdecyduje się na PCV. ciekawe jakie koszty ? Materiał chyba wyjdzie w granicach 2000zł tak mi wyliczył jakiś tam kalkulator budowalny.

A wczoraj wykonałem taki troche chamski chodnik, co poradzić jak już funduszy brak :p

Za to całkowicie samodzielnie, a to cieszy podwójnie.

[ATTACH=CONFIG]272505[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272506[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272507[/ATTACH]

Chodniczek pierwsza klasa, widzę, że mamy więcej wspólnych rzeczy

-u mnie podbitki będzie około 100m2 i będzie drewniana

-mamy ten sam rodzaj trawnika (mieszanka traw łąkowych, kępkowych z przewagą chwastów :)

dodatkowo mam jeszcze na działce budynki do rozbiórki . . . .

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam w klubie perfekcyjnych trawników. U nas elewacja prawie skończona. Układa się kamień na ścianach piwnicy. Wielkie dzięki dla fighter1983 i ekipy Zbyszka Hołdy. Bardzo polecam jeśli ktoś szuka super ekspertów od elewacji i nie tylko. Zdjęć nie potrafię wstawić. Ponoć są za duże. Niezmiennie jednak pozdrawiam szczęśliwców z 2012.

• 1 month później...

nita 83, wiesz, tak na prawde nigdy się nie skończyła. Parter nigdy nie byl urządzony do końca, raczej tymczasowo (stare meble, brak kominka, brak oświetlenia docelowego, salon robił za sypialnie naszą, biuro za pokój dzieci itd). W sumie to teraz będzie nas czekał jego remont o czym juz ktoś też wspominał, że "zanim się dom wykończy, to już trzeba robić jego remont". Np częśc ścian trzeba już koniecznie odświezyć, ale to dopiero jak uporamy sie z poddaszem

i znalazłam kilka stron wcześniej wpis julo23

Widziałem ostatnio, sąsiedzi ładnie sobie pomalowali, jedną ściane w kolor Dekoralu - "fantastyczny fiolet:" reszta w "bitą śmietanę" i na niej 3 pasy pionowe z tego fioletu. A na tej ścianie całej fioletowej takie białe drzewo namalowane szablonem. Super to wyszło.'

.

a ja w jednym z pokojów na poddaszu pomalowałam 2 ściany na dekoral batystowy fiolet, 2 ściany na nobiles lato miodowe, też mam paski na ścianach i... drzewo :D ale namalowane ręcznie oczywiście przeze mnie w okolicach godziny 24:00. A co! jak szaleć, to szaleć :)

Nie wiem jak wyszło, mam nadzieję, że dobrze. Maluję ja, prace z tynkiem, z obsadzaniem ościeżnic, parapetów itd robi mąż. Nie jest idealnie, ale my to amatorzy, to nie ma się co dziwić, no i pare złotówek zawsze w kieszeni zostanie

pchelka_2014_10_08.jpg

pchelka_2014_10_14_a.jpg

pchelka_2014_10_14_b.jpg

PS. pisał ktoś o papierowym oświetleniu z IKEA - że tymczasowo itd :D taka papierowa kula wisi u nas przez 2 lata w pokoju na parterze i dwa kwadratowe abazury w salonie :) mi się tam podobaja, ale pewnie z czasem zmienimy, bo w planach jest w przyszłości m.in. podwieszany sufit i takie szmery-bajery różne

Edytowane przez Danonki

no ale jaka chałupkę będziesz miał! nasze 'zwyczajne' domki mogą się schować przy takim oryginalnym projekcie. Fakt, że trochę długo się schodzi, ale na pewno jest warto poczekać :)

Jak wy wnuki będziecie bawili to ja płytki dopiero położę na podłogę ;)

autorus, hahaha, no nie ma to jak być optymistą :p

i gdziesz czytałam, że w ten weekend jeseś w Kuklówce? Czyżby rzut beretem od mojego Grodziska? :) nie doczytałam jednak, co to za zlot ma tam być?

nita83, odnośnie pokoju żółto-fioletowego to pokoj dzieci (jeden z dwoch) - drugi jest zielony. Nasza sypialniao czerwono-szara. My lubimy wyrazne kolory :)

@Danonki , bardzo ciekawie Wam wyszedł ten żółty kolor z fioletowym.

Odważna decyzja ale sie opłacała.

Ja tymczasem zrobiłem podbitkę i oświetlenie.

20141002_181124.jpg20141002_181139.jpg20141002_181243.jpg20141017_181527.jpg

Pierwsze 3 zdjęcia w trakcie prac.

Ostatnie już - jak było skończone razem z górą.

Prawa facjatka z dużym oknem bez oświetlenia pozostała, bo żona się uparła że nie będziemy robić "kapliczki" . hheheeh

Troche się najeżdziłem żeby kupić LEDY 1,2W. bo zazwyczaj są 2W najmniejsze.

Razem 20 światełek.

Edytowane przez julo23