Gość Arturo72 11.03.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 U mnie Finlandia dopiero drzwi wstawia. Światowy człowiek jesteś jak z Finlandii drzwi wstawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.04.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, ściana ze schodami wyłożona kamieniem, komin na piętrze też / tam będzie bio-kominek/ i schodki do domu też. Pozdrawiam, o ile jeszcze jest ktoś na placu boju. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez ziuta62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.04.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Jest i to nie jeden. Fotki może trochę większe bo na tych to tylko widać że są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.04.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Nie mogłam wstawić bo były za duże. Wyczytałam na forum, że mogą mieć max. 150 pikseli i tak pomniejszyłam. Nie znam się na tym. A ty przy czym się tak grzebiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.04.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 ........A ty przy czym się tak grzebiesz? Kurcze okulary co prawda mam ale gotówki nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.04.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) No to cię rozumiem. Ja to przynajmniej na pocieszenie kupuję sobie od czasu do czasu gadżet domowy. Dzisiaj przyszła lampa do kuchni i od razu mi się lepiej zrobiło. Tm bardziej, że w promocji. Prawdziwe światło w tunelu. Ty nie baba to nie masz takich pocieszaczy. Też mam okulary i efekty takie same. Może czas zmienić okulistę? Mam nowe fotki, ale nie potrafię zlikwidować tamtych. Doszedł płot. Brama się robi Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez ziuta62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.05.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 za namową ziuty62 zajrzałam tu, choć byłam przekonana, że nikogo już tu nie ma. tzn, wiedziałam, że autorus swoją kpułę wykańczasz, bo czasem zaglądam do Ciebie, podpatrzeć postępy.u nas mieszaknie w dalszym ciągu nie sprzedane. więc dłubiemy dalej.w tym roku zrobiliśmy elektrykę (siłami męża), bardzo prostą, bez żadnych bajerów niestety i tynki (rękami ekipy). w związku z tym, w domowje kasie znowu pusto. chyba zdecydujemy się na jakiś kredyt na tą końcówkę, bo ile można ciągnąć. naprawdę emerytura nas zastanie. no ale na razie jeszcze decyzja nie podjęta. trzeba najpierw policzyć ile, na ile i za ile.pozdrawiam wszystkie budujące jeszcze bocianki 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 23.05.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam, w końcu jest nas więcej. Będzie z 6 bocianków 2012 na placu boju .Nie jest żle. Policz ile spłacisz bankowi odsetek i czy nie lepiej zejść z ceny mieszkania w takim układzie. Poczekaj jeszcze. Już możecie wykańczać nawet zimą. Pogoda was nie trzyma. Pozdrawiam i trzymam kciuki za sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.05.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 nad kredytem na razie myślimy, ale nie podejmujemy póki co, żadnych konkretnych kroków. też bym wolała tego uniknąć. ale z drugiej strony chciałabym juz mieszkać. męczy mnie to krążenie z jednego miejsca w drugie (chociaż mamy blisko). myślę, że kredyt i tak spłacilibyśmy szybciej po sprzedazy mieszkania. albo inna opcja jest taka, ze jak mieszkanie się sprzeda to kupimy za to inne w miescie, jako inwestycję na przyszłość dla dzieciaków. Ziuta dopiero się dopatrzyłam, jakie Ty masz piękne widoki za oknem!!! góry to moja miłość wielka i niestety trochę niespełniona, bo tak daleko od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 26.05.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Melduje sie i ja Zerknelam, kiedy pisalam tutaj ostatnio, rok juz minal Co zrobilismy przez ten rok? Strych skonczony, mamy polozony kolor na domku, zamontowane lampy zewnetrzne, plytki w garazu, kotlowni, pralni, salonie, lazience i malym wc. Czekamy na dostawe plytek do kuchni i holi. W pazdzierniku odpalilismy pompe ciepla, wiec w zime mielismy juz fajnie cieplutko Rachunki za prad mile nas zaskoczyly:yes: Od pazdziernika do maja razem okolo 1300zl. Za miesiac i troche mamy urlop i do tego czasu chce skonczyc lazienke. Mam juz grzejnik, brodzik i wc, zostalo juz mi TYLKO kupic bidet, kabine prysznicowa i szafke z umywalka Plan mam taki, ze w lipcu dymam materac i spimy w domu chociaz jedna noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.05.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 W pazdzierniku odpalilismy pompe ciepla, wiec w zime mielismy juz fajnie cieplutko Rachunki za prad mile nas zaskoczyly:yes: Od pazdziernika do maja razem okolo 1300zl. I to pewnie w taryfie budowlanej lub w najlepszym wypadku G11 Węglem byłoby taniej Ale nie wiernym Tomaszem warto być żeby potem być mile zaskoczonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 26.05.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 I to pewnie w taryfie budowlanej lub w najlepszym wypadku G11 Węglem byłoby taniej Ale nie wiernym Tomaszem warto być żeby potem być mile zaskoczonym To, ze nie podoba mi sie (a wrecz czasami drazni:rolleyes:) Twoj sposob "nawracania" i "uswiadamiania", nie znaczy, ze popieram i pochwalam palenie weglem. O kosztach nigdy sie nie wypowiadalam, bo nie mam o tym pojecia Zaskoczenie bylo przy pierwszym rachunku, myslalam, ze bedzie ze 200zl wiecej. Majac ozc wiedzialam, czego sie moge spodziewac, ale gdy dom jest niezamieszkany, bez drzwi wewnetrznych, tylko czesciowo zasloniety wylaz na strych, pierwszy sezon...itd. to nie wiadomo czego sie spodziewac. Poza tym, przez pierwszy miesiac pompa chodzila, jak chciala, niekoniecznie w taniej taryfie Taryfy budowlanej nie mialam nigdy, a po montazu pompy zmienilam na G12 1300 to kwota za caly prad, troche z tego zuzyli panowie przy pracach wykonczeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 26.05.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 tereska jaki masz dom (metraż, czy z poddaszem czy bez, z jakich materiałów) i jaką pompę ciepła? jesteśmy przed budową i rozważamy różne sposoby ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 27.05.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 tereska jaki masz dom (metraż, czy z poddaszem czy bez, z jakich materiałów) i jaką pompę ciepła? jesteśmy przed budową i rozważamy różne sposoby ogrzewania Parterowka, niecale 160m2 (w tym garaz i kotlownia) http://projekty.muratordom.pl/projekt_dom-vis-a-vis-wariant-ii,1949,0,0.htm Sciany z BK, a pompa gruntowa Ekontech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.05.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 a pompa gruntowa Ekontech Drogo i nie opłacalnie ale to moje zdanie i chyba mam prawo tereska co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 12.10.2016 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 hop hop!!! Czy jestem jedynym bociankiem z 2012 roku, który jeszcze nie uwił swojego gniazdka do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.10.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Spokojnie jeszcze ja zostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 15.10.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Sylwia $ nie stresuj sie, nie jestes sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.10.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Pomyśl sobie tak. Buduje tak długo bo robię to dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.10.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Od razu mi lepiej, że sama nie jestem w tej nie równej grze:D A w ogóle to się może przywitam... Sylwia jestem buduje u boku męża mego MENA SUPERMENA:D DOM W JEŻYNACH 2. Ciasny ale własny:). Dziennika swego nie posiadam i tak się tułam to tu to tam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts