lilly20 23.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Podobają mi się te panele blaszane Jak będziecie mieli je już na dachu to proszę o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajusia 23.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam, my też startujemy na wiosnę. Póki co mamy ekipę i kierownika budowy. Teraz czekamy na kredyt, a jak go dostaniemy to zaczynamy tournee po składach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aloni 23.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 WitajcieI my zaczynamy budowę na wiosnę, konkretnie marzec/kwiecień. Czekamy na pozwolenie na budowę, na razie czekamy na pismo, żeby nanieść poprawki w dokumentacji. Mam nadzieję, że ta papierologia za bardzo się nie przedłuży.Też nic nie mamy kupione. Dopiero jak dostaniemy pozwolenie to zacznę myśleć o materiałach.Budujemy w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 24.01.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witajcie. wczesną wiosną także zaczynamy budowę TK12, zaczynamy już interesować sie cenami mat budowlanych. Jeszcze nie jest źle, zobaczymy jakie bedą w marcu-kwietniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 24.01.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witajcie! My też startujemy wiosną. Będziemy budować dom Jaspis z pracowni MTM Styl. Jeśli pogoda dopisze to już w marcu chcemy mieć zrobiony stan zero.Ale zobaczymy, bo plany planami, a pogoda płata figle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 24.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Właśnie... pogoda nam mieli już kończyć stan zero a tu śniegu nasypało i robota stoi. Ale od wiosny wszyscy będziemy się piąć w górę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie. wczesną wiosną także zaczynamy budowę TK12, zaczynamy już interesować sie cenami mat budowlanych. Jeszcze nie jest źle, zobaczymy jakie bedą w marcu-kwietniu.... wiola ja licze ze bedziecie do nas zagladac i ze tez zalorzycie dziennik pomijam juz fakt ze cos nie udaje nam sie na gg skontaktowac i napewno bylo by warto, w koncu budujemy taka sama chalupke no w zamysle taka sama, szczegoly beda sie roznily. masz moze jakies rzuty po zmianach ? Lilly, zanim my zaczniemy piac sie w gore musze wykonac stan zero... i cos tak czuje ze my bedziemy ciut odstawac z tym pieciem sie do gory... bo budowal bede sam (zona obiecala cos tam pomagac czasem ) Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 25.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Będzie dobrze, dacie radę Podziwiam ludzi (oczywiście pozytywnie), którzy budują sami. Życzę powodzenia i trzymam kciuki a żonka napewno dużo pomoże, nie ma to jak wspólnie budować swoje gniazdko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 25.01.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam wszystkich ,może parę słów o sobie jak zapewne szybko można się zorientować jestem tutaj nowa i nieśmiała .Jeśli chodzi o budowę ... działka jest chęci też plany są dokumentacja w trakcie ale najwarzniejsze Ekipa musimy czekać do września .Na wiosnę zaczynamy od przygotowania działki pod budowę ogrodzenie i kilka innych prac z tym związanych mam taką nadzieje że pomożecie mi prawda ))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Będzie dobrze, dacie radę Podziwiam ludzi (oczywiście pozytywnie), którzy budują sami. Życzę powodzenia i trzymam kciuki a żonka napewno dużo pomoże, nie ma to jak wspólnie budować swoje gniazdko! pewnie ze damy rade... tylko tempem prac mozemy nieco odstawac od budow gdzie buduje profesjonalne ekipy ale damy rade napewno Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 25.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Oczywiście proszę o pomoc merytoryczną no ale jeśli są chętni to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 26.01.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jak się zacznie sezon - mam na myśli wiosnę - to ekipy też maja poślizgi, bo wiadomo biorą mnóstwo prac a później się wyrobić nie mogą. W trakcie wykonywania fundamentów to i po 6 osób u nas pracowało, robota szła, że aż miło Jak zaczną murować parter to założę dziennik budowy, będziecie mogli ''śledzić'' naszą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 witam wszystkie Bociany 2012 - jeszcze nie tak dawno sam byłem nim i wiem jakie to trudne ile człowiek ma pytań i wątpliwości ze swojego doświadczenia mogę podpowiedzieć kilka rzeczy przed budową domu dobrze jest wykonać analizę OZC - czyli przyszłego zapotrzebowania domu na energie (na ciepło) by później nie wróżyć z fusów i zastanawiać się ile dać styropianu czy wełny - można dokładnie wyliczyć koszt inwestycji w izolacje do ewentualnych korzyści w przyszłościpolecam w tej sprawie kontakt z forumowym ekspertem od OZC asolt'em - jest też odpowiedni wątek >>>> na FM jest wiele wątków tematycznych w których znajdziecie wielu ekspertów i fachowców w swoich dziedzinach takich jak jareko , findlandia i inni na wątku z oknami czy Adam i Piczman od wentylacji i GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 26.01.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 My stajemy przed wyborem ogrodzenia od tego zaczynamy na wiosnę , a pożniej budowa domku i budynku gospodarczego. Działka jest bardzo duża ma ponad 1ha i myślimy nad przęsłami,choć był pomysł na ogrodzenie tz płotek ale nie będzie pasował do naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 26.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witajcie wszyscy:) Jestem tu kompletnie nowa, także wybaczcie, jeśli coś źle wpiszę Jestem Kasia,mieszkam w Szczecinie, i już w kwietniu startuję z Naszą budową W związku z powyższym mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc i ciekawe porady - pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 26.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam wszystkich ,może parę słów o sobie jak zapewne szybko można się zorientować jestem tutaj nowa i nieśmiała .Jeśli chodzi o budowę ... działka jest chęci też plany są dokumentacja w trakcie ale najwarzniejsze Ekipa musimy czekać do września .Na wiosnę zaczynamy od przygotowania działki pod budowę ogrodzenie i kilka innych prac z tym związanych mam taką nadzieje że pomożecie mi prawda ))))))) Taka sama nieśmiała jak ja - i na dodatek to wszystko to czarna magia dla mnie...Ale co tam, damy rade, no nie:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 witaj Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 27.01.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 U nas dzisiaj wielki dzień... mamy prąd na budowie po baaaardzooooo długich oczekiwaniach panowie montują skrzynkę, już nie będzie problemów z pożyczaniem od sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 27.01.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 U mnie z prądem to było odwrotnie. Jeszcze budowy nie zaczęłam, a już mam prąd ze stałym przyłączem. I obecnie od grudnia z nimi toczę walkę. Bo chcą mi naliczyć odsetki karne za to, że mój elektryk nie zrobił tablicy rozdzielczej w domu, bo oni chcą zrobić odbiór. A przecież nie mam nawet fundamentów, PnB załatwiłam późną jesienią. Ale zacznę od początku. Po zakupieniu działki latem wysłałam wniosek o stałe przyłącze (można ominąć tymczasowei nie trzeba płacić dwa razy- rada pani z działu obsługi klienta).No więc po już 4 dniach przychodzi umowa do podpisania! Podpisałam... i za 8 dni dzwoni telefon,że mam dziś podjechać na budowę, bo prąd mi zakładają. Ucieszona podpisałam protokół. Potem otrzymałam fakturkę do zapłaty. Zadowolona, że tak ekspresowo mam prąd, zapłaciłam za fakturę. W tym czasie załatwiam PnB, mija kilka miesięcy i nagle...otrzymuję list z energetyki, że według paragrafu tego i tego nie wywiązałam się z umowy, bo miałam zgłosić odbiór tablicy z domu. Związku z powyższym zostaną naliczone karne odsetki. Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 27.01.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Masakra, ciekawe co u nas wymyślą... myśmy ponad rok czekali, no i wody oczywiście też nie mamy... w czasie trwania prac napełniamy baniaki a w styczniu to średnia przyjemność babrać się z wodą. Mamy nadzieję, że i wiosną nam podłączą wodę. Mimo przeszkód budowa fundamentów szła bardzo dobrze a ekipa wyrozumiała. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts