ewastudio1 15.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Może troszkę z innej beczki myśleliście już o wnetrzach co sądzicie o projektowaniu wnętrz to dobry czy zły pomysł i jak to wygląda cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Może troszkę z innej beczki myśleliście już o wnetrzach co sądzicie o projektowaniu wnętrz to dobry czy zły pomysł i jak to wygląda cenowoTak, ja mam juz kupione 2 lampy;-) i zamówiony stół do jadalni. Architekt wnetrz imo zalezy od kasy jaka dysponujesz i Twoich uzdolnien w tym kierunku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) to moze ja zmienie temat: w lazience mam okno- czy zamawiac szybe mleczna czy zwykla( tylko jak zaslonic okno?) mam ten sam problem - ale szybe wstawiłem zwykłą - okno mam 120x60 zamocowane wyżej więc na 90% raczej nie będę go niczym zasłaniał Jeśli mogę się wtrącić ja mam grzybka prawie w każdym rogu znaczy w kuchni i nie mogę się tego świnstwa pozbyć więc przy budowie nowego domu wolę posłuchać się osób które mają coś do powiedzenia na ten temat i zrobić raz a porządnie niż potem żałowac napewno będę się radziła i w tej kwesti czyli mamy już 1 osobę która potwierdza to o czym pisałem, a nie jest to odosobniony przypadek Zaraz posypią się na Twoją głowę dane taktyczno-techniczne n/t czasu życia wentylatorów bliskiego nieskończoności itd. dlatego tego argumentu nawet nie przytaczałem. Sprzęt to również bieżąca obsługa. Filtry trzeba wymieniać, czyli jeszcze jedna czynność do wykonania. Dla jednego to żaden problem, dla innego upierdliwa konieczność. Filtr kosztuje. Dla jednych to niezauważalne grosze, dla tych, którzy z kredytem poszli na całość może oznaczać mniej bułek na śniadanko. ja buduję na kredyt - w przedostatnim poście o tym pisałem więc nie będę powtarzał całości - kilkaset złoty to oszczędność na braku straty ciepła które ucieka przez kominy wentylacyjne , filtry to znikomy koszt nie wpływający na finalny koszt utrzymania urządzenia Dzieki, czyli do czytania trzeba ruszyć o pianie wiec może kilka przydatnych linków dla wszystkich którzy - izolacja poddasza pianą >> link - nie zrobili OZC a chcieli by, lub dla tych którzy nie wiedzą co to - oto link do wątku tematycznego - Gruntowe wymienniki ciepła >> link - grzejący prądem tanio i efektywnie >> link - ocieplenie poddasza wełna czy styropian >> link - montaż okien w warstwie ocieplenia >> link Może troszkę z innej beczki myśleliście już o wnetrzach co sądzicie o projektowaniu wnętrz to dobry czy zły pomysł i jak to wygląda cenowo średnio 100 zł za 1m2 lub cena umowna za pomieszczenie zazwyczaj kilkaset zł za kuchnie/ łazienkę 2-3 tys za salon - wg mnie można za taką kasę kupić jakiś sprzet do domu Edytowane 15 Lutego 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to moze ja zmienie temat: w lazience mam okno- czy zamawiac szybe mleczna czy zwykla( tylko jak zaslonic okno?) Ja będę decydowała się na normalne mleczne szyby nie podobaja mi się osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ale dachowe? sa piekne zaluzje i to niedrogie. Ja tak miałam i sobie bardzo chwaliłam nie ,zwykle pionowe okno, jest no przy wejsciu do domu wiec nie bardzo może zostać nizasloniete a jakos nie widzi mi sie firanka czy roleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 mam ten sam problem - ale szybe wstawiłem zwykłą - okno mam 120x60 zamocowane wyżej więc na 90% raczej nie będę go niczym zasłaniał czyli mamy już 1 osobę która potwierdza to o czym pisałem, a nie jest to odosobniony przypadek ja buduję na kredyt - w przedostatnim poście o tym pisałem więc nie będę powtarzał całości - kilkaset złoty to oszczędność na braku straty ciepła które ucieka przez kominy wentylacyjne , filtry to znikomy koszt nie wpływający na finalny koszt utrzymania urządzenia wiec może kilka przydatnych linków dla wszystkich którzy - izolacja poddasza pianą >> link - nie zrobili OZC a chcieli by, lub dla tych którzy nie wiedzą co to - oto link do wątku tematycznego - Gruntowe wymienniki ciepła >> link - grzejący prądem tanio i efektywnie >> link - ocieplenie poddasza wełna czy styropian >> link - montaż okien w warstwie ocieplenia >> link [/QUOT Przekonałeś mnie ha ha jestem na tak i napewno jeszcze będę sie Ciebie radziła w wielu kwestiach niema to jak ktoś na kim można polegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 nie ,zwykle pionowe okno, jest no przy wejsciu do domu wiec nie bardzo może zostać nizasloniete a jakos nie widzi mi sie firanka czy roleta i fajne sa panele w dzien moga być podniesione a wieczorem opuszczasz tylko trzeba pamietać o zasłanianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 o wlasnie a o tym nie zawsze sie pamieta lub mozna nie zdążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nie zapomniałem Buduję dom pod grzanie...bezpośrednio prądem Zresztą R&K podobnie Dziwne nie Wiem,że dla niektórych grzanie prądem jest drogie ale to podobny mit do tego,że WM jest droga Grzanie pradem dziwne? dlaczego?rozumiem sens i idee. Ja mam dom 250m2, dlatego nawet nie mysle o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 i fajne sa panele w dzien moga być podniesione a wieczorem opuszczasz tylko trzeba pamietać o zasłanianiu nie trzeba - wystarczy zrobic elektryczne i zastosowac czujnik zmierzchu - fajne nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Tak, ja mam juz kupione 2 lampy;-) i zamówiony stół do jadalni. Architekt wnetrz imo zalezy od kasy jaka dysponujesz i Twoich uzdolnien w tym kierunku;-) Troszkę pojęcia mam nie chwaląc się ale dobrze byłoby nawet skonsultować i poradzić najbardziej obawiałabym się że coś poszłoby nie tak znaczy nie po mojej myśli bałabym sie zaufać choć wiem ze wczesniej jest projekt i ze go akceptuje lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 nie trzeba - wystarczy zrobic elektryczne i zastosowac czujnik zmierzchu - fajne nie ?? a mogłabym Cię zatrudnić u siebie ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to identycznie jak z budową TANIO, SZYBKO i (nie)DOKŁADNIE nigdy te 3 na raz nie występują - zawsze parami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 o wlasnie a o tym nie zawsze sie pamieta lub mozna nie zdążyć wtedy sąsiad sie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a mogłabym Cię zatrudnić u siebie ha ha a co miałbym robić bo nie jestem związany z branża budowlaną ale jak pisał OnOFF "braki w wiedzy i doświadczeniu można nadrobić mając odpowiednio duże chęci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.02.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Troszkę pojęcia mam nie chwaląc się ale dobrze byłoby nawet skonsultować i poradzić najbardziej obawiałabym się że coś poszłoby nie tak znaczy nie po mojej myśli bałabym sie zaufać choć wiem ze wczesniej jest projekt i ze go akceptuje lub nie Ja mam przyjaciółke architekta, tak że nie mam problemu z dogadaniem, ale...z architektem jak z meżem;-) musisz dobrze wybrać, bo.. 1. musisz nadawac na tych samych falach, komunikacja bardzo wazna rzecz. Musisz mieć komfort na tyle duzy, ze bez krępacji powiesz o szafce nocnej z miejscem na prezerwatywy:D muszą pasować Ci realizacje danej osoby, patrz portfolio itd, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a co miałbym robić bo nie jestem związany z branża budowlaną ale jak pisał OnOFF "braki w wiedzy i doświadczeniu można nadrobić mając odpowiednio duże chęci"[/quote zawsze coś się znajdzie zaczynajac od wentylacji a kończac na ........... :rotfl:wnętrzach ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja mam przyjaciółke architekta, tak że nie mam problemu z dogadaniem, ale...z architektem jak z meżem;-) musisz dobrze wybrać, bo.. 1. musisz nadawac na tych samych falach, komunikacja bardzo wazna rzecz. Musisz mieć komfort na tyle duzy, ze bez krępacji powiesz o szafce nocnej z miejscem na prezerwatywy:D muszą pasować Ci realizacje danej osoby, patrz portfolio itd, itd Ogladając niektóre domy widać taką spójność wszystko do siebie pasuje jest to super efekt ale niechcący można coś popsuć i tego się boje chodzi np. o kolor drzwi okien scian i wielu innych rzeczach które tworza całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ogladając niektóre domy widać taką spójność wszystko do siebie pasuje jest to super efekt ale niechcący można coś popsuć i tego się boje chodzi np. o kolor drzwi okien scian i wielu innych rzeczach które tworza całość Jest mnostwo blogow o wnetrzach, jest watek na FM tez, ogladaj i szukaj inspiracji:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 zawsze coś się znajdzie zaczynajac od wentylacji a kończac na ........... :rotfl:wnętrzach ha ha przy cytowaniu regularnie zjadasz "]" zawias zamykający cytat a co do tego co napisałaś .... Ugotowani.pl ....w TVN właśnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts