ewastudio1 15.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 przy cytowaniu regularnie zjadasz "]" zawias zamykający cytat a co do tego co napisałaś .... Ugotowani.pl ....w TVN właśnie jest .......nie rozumiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Hej śpicie wszyscy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 ja szukam czegos .... specjalnie dla Ciebie ... tylko jakos znalesc nie moge ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=bIjEDu2x4uc Edytowane 15 Lutego 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 niewiem co napisać :pco o tym myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a rzadko nie mam nic do powiedzenia nie wiem co chciałes przez ten filmik mi przekazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.02.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to tylko takie sympatyczne nawiazanie to Twojego AVATARA w kontekcie kobiety budującej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krissss 15.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Budowę domu mam nadzieję rozpocząć w czerwcu. Projekt który bardzo wpadł mi oko to Olgierd z pracowni Domowe Klimaty (http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2785). Niestety nie znalazłem nikogo kto ten dom zbudował aby poznać jego ewentualne wady . Projekt spełnia większość moich wymagań, jednak chciałbym poznać fachowe i bezstronne opinie o tym projekcie. Bardzo liczę na państwa pomoc Pozdrawiam, Krzysiek Edytowane 15 Lutego 2012 przez krissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to małe przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 15.02.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to tylko takie sympatyczne nawiazanie to Twojego AVATARA w kontekcie kobiety budującej Ok już sie nie gniewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 15.02.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Co do okien w łazience, to być może nie odkrywam Ameryki i juz to widzieliście, dla mnie jednak to była nowinka - mam na myśli żaluzje pionowe wewnętrzne montowane na dole, a nie na górze okna. Fajny pomysł do łazienki. Można regulować stopień zasłonięcia/ odsłonięcia okna, i mieć jednocześnie górę okna odsłoniętą. Czyli słonko jest w łązience, a sąsiadom na pochybel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.02.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Co prawda temat wentylacji miał zostać ostatecznie zamknięty na tym wątku, ale nie było mnie ty kilka dni i dopiero poczytałam, co się działo i jak gorąco było w tym zakresie. Niech każdy z nas buduje po swojemu i nie przekonuje innych do swoich rozwiązań, tak będzie najzdrowiej dla nas wszystkich. W sprawie żaluzji, o których pisze Marta i Robert, to fajna sprawa, nie tylko w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.02.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Co do okien w łazience, to być może nie odkrywam Ameryki i juz to widzieliście, dla mnie jednak to była nowinka - mam na myśli żaluzje pionowe wewnętrzne montowane na dole, a nie na górze okna. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.02.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 chodzi o żaluzje/roletki podciągane z dołu do góry a nie opuszczane z góry na dół? takie jakbyplisowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.02.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 to chyba poziome a nie pionowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 pliski w poziomie a podciągane pionowo do góry - jeśli to o takie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 chodzi o żaluzje/roletki podciągane z dołu do góry a nie opuszczane z góry na dół? takie jakby plisowane? pliski w poziomie a podciągane pionowo do góry - jeśli to o takie chodzi Tak, dzięki Cronin, o takie właśnie chodzi Fajnie to wygląda i przede wszystkim jest bardzo praktyczne. Ja osobiście będę miała łazienkę na poddaszu i cieszę się, że mnie nie dotyczy ten problem Wydaje mi się, że to zawsze kłopotliwe - nawet jeśli sąsiedzi są daleko to zawsze domownik może przechodzić przez ogródek za oknem (jeśli mowa o oknie na parterze). Za to mam duży problem sensownego zagospodarowania łazienki na poddaszu, bo ściana kolankowa jest dość niska (chyba 80cm) i skos dachu duży. Łazienki to w ogóle dla nas wyzwanie i nie rozwiązaliśmy jeszcze tego problemu. To, co jest w projekcie nie zadowala nas. Mamy troje dzieci i zastanawiamy się nad zrobieniem sobie tzw. "master bedroom" - sypialni połączonej z "prywatną" łązienką i garderobą. Nie wiem jednak czy nas stać na taki luksus (hmm.. no bo jak już robić coś takiego, to by się chciało zrobić luksusowo w miarę ). Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czy to praktyczne mieć łazienkę wydzieloną z ogólnodostępnej części domu i dostępną wyłącznie dla dwóch osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Oczywiście że to luksus, tylko pamiętaj że im więcej łazienek, tym więcej sprzątania dla ciebie (chyba że sprzątacie na zmianę). Tak naprawdę zależy to od finansów, łazienki w ogóle są dość kosztowne. Choć przy trójce dzieci to aż się prosi o 1 dla rodziców 1 dla dzieci i oddzielny wc dla gości. Ja przy dwójce mam górną główną z wanną i dolną małą z prysznicem, też myślałam nad trzecią dla nas (bo miejsce mamy) ale nie cierpię sprzątać łazienek więc się ograniczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak, dzięki Cronin, o takie właśnie chodzi Fajnie to wygląda i przede wszystkim jest bardzo praktyczne. Ja osobiście będę miała łazienkę na poddaszu i cieszę się, że mnie nie dotyczy ten problem Wydaje mi się, że to zawsze kłopotliwe - nawet jeśli sąsiedzi są daleko to zawsze domownik może przechodzić przez ogródek za oknem (jeśli mowa o oknie na parterze). Za to mam duży problem sensownego zagospodarowania łazienki na poddaszu, bo ściana kolankowa jest dość niska (chyba 80cm) i skos dachu duży. Łazienki to w ogóle dla nas wyzwanie i nie rozwiązaliśmy jeszcze tego problemu. To, co jest w projekcie nie zadowala nas. Mamy troje dzieci i zastanawiamy się nad zrobieniem sobie tzw. "master bedroom" - sypialni połączonej z "prywatną" łązienką i garderobą. Nie wiem jednak czy nas stać na taki luksus (hmm.. no bo jak już robić coś takiego, to by się chciało zrobić luksusowo w miarę ). Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czy to praktyczne mieć łazienkę wydzieloną z ogólnodostępnej części domu i dostępną wyłącznie dla dwóch osób?Ja miałam i bardzo sobie chwaliłam:-) teraz tez tak mam, przesle Ci fotę. Sama mam 3 dzieci i nie wyobrazam sobie domu bez 3 łazienek:-) W starym domu w ogole miałam wanne w sypialni;-) a za drzwiami bidet, ubikacje i prysznic. W ostatnim muratorze jest opisane połaczenie lazienki, garderoby i sypialni. A łazienki sprzataja swoje u mnie dzieci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) My też mamy w projekcie trzy łazienki i również z myślą o tym wybieraliśmy projekt. Na dole - tak jak Ty, cronin mamy zaplanowane WC z prysznicem dla gości, a na górze dwie łazienki. Za sprzątaniem w ogóle nie przepadam, natomiast łazienki jakoś szczególnie mnie nie przerażają Za to widzę teraz jaka to mordęga mieć nieprzemyślany rozkład łazienek w domu - mieszkamy w szeregowcu. Na dole (między garażem a wyjściem na ogród:eek:) jest wielka łazienka z trójkątną wanną. Za to trzy kondygnacje wyżej, obok trzech sypialni mega klitka, w której dwie osoby nie mogą sie minąć. A, zapomniałam, że obok salonu kąpielowego na dole jest przez ścianę (!!) WC z prysznicem. No obłęd po prostu! Kąpiel dzieci wiąże się z noszeniem przez wszystkie piętra piżam, szlafroków i kapci - a wszystko x3 A przede wszystkim dół jest nieogrzewany... Rozumiecie, nie? gosia@ wiem o artykule w Muratorze prześledziłam temat uważnie, stąd moja wzmianka o luksusie Akurat wanny w sypialni bym nie chciała, ale łazienkę za szklanymi drzwiami to owszem... Edytowane 16 Lutego 2012 przez marta&robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts