cronin 16.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 W razie czego jedną łazienkę można wykończyć w późniejszym terminie , jak się dozbiera na wymarzone luksusy A rozkład w szeregowcu faktycznie fatalny, czasem zastanawiam się kto to projektuje, chyba student I roku na obowiązkowych praktykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 kurcze a u nas bedzie tylko 1 lazienka, mamy 1 dziecko( byc moze kiedys 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Chodzi głównie o to żeby mieć łazienkę na każdej kondygnacji, resztę uzależnia się od kasy , miejsca i chęci do sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja tez mam jedną łazienkę.Jedyny problem to to że jest wspólna dla gości i domowników .Fajnie jest mieć drugą, takie małe WC przynajmniej tylko dla gości .Tak uważam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Myślę, że wielkość rodziny ma bardzo duże znaczenie przy decyzji o ilości łazienek (choć można i mieszkać w bloku z jedną łazienką mając trójkę dzieci i się z tego powodu nie umiera - wiem, bo jako dziecko tak właśnie mieszkałam), choć funkcjonalność łazienki/ łazienek jest chyba jeszcze istotniejsza (patrz nasze trzy łazienki w szeregowcu... ) No i dla gości - zgadzam się - fajnie mieć osobną łazienkę lub chociaż WC. Myślę, że to krępujące gdy odwiedzający cię ludzie oglądają twoje szczoteczki do zębów :/ Chociaż i tu ma znaczenie kwestia zagospodarowania pomieszczenia - można to przecież zrobić tak by zachować intymność "sprzętów" domowników. Edytowane 16 Lutego 2012 przez marta&robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.02.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Myślę, że wielkość rodziny ma bardzo duże znaczenie przy decyzji o ilości łazienek (choć można i mieszkać w bloku z jedną łazienką mając trójkę dzieci i się z tego powodu nie umiera - wiem, bo jako dziecko tak właśnie mieszkałam), choć funkcjonalność łazienki/ łazienek jest chyba jeszcze istotniejsza (patrz nasze trzy łazienki w szeregowcu... ) No i dla gości - zgadzam się - fajnie mieć osobną łazienkę lub chociaż WC. Myślę, że to krępujące gdy odwiedzający cię ludzie oglądają twoje szczoteczki do zębów :/ Chociaż i tu ma znaczenie kwestia zagospodarowania pomieszczenia - można to przecież zrobić tak by zachować intymność "sprzętów" domowników.Ja mam łazienke przy swojej sypialni. Kibelek na dole ze zlewem oddzielny i 2 łazienki na pietrze. Dla gości i dzieci. Taki ukłąd dla mnie jest optymalny. Gosci mamy czesto, a dzieci w łazience maja sajgon. PLus mam 2 córki syna;-) obecnie wykonczenie łazienki to juz nie jest duzy koszt, a komfort ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yureq 16.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Za to mam duży problem sensownego zagospodarowania łazienki na poddaszu, bo ściana kolankowa jest dość niska (chyba 80cm) i skos dachu duży. Łazienki to w ogóle dla nas wyzwanie i nie rozwiązaliśmy jeszcze tego problemu. To, co jest w projekcie nie zadowala nas. Mamy troje dzieci i zastanawiamy się nad zrobieniem sobie tzw. "master bedroom" - sypialni połączonej z "prywatną" łązienką i garderobą. Nie wiem jednak czy nas stać na taki luksus (hmm.. no bo jak już robić coś takiego, to by się chciało zrobić luksusowo w miarę ). Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czy to praktyczne mieć łazienkę wydzieloną z ogólnodostępnej części domu i dostępną wyłącznie dla dwóch osób? Master bedroom to moim zdaniem świetne rozwiązanie. Już abstrahując od wszelkich "niegrzecznych" zalet, to w domu miewasz też gości, którzy nie plączą ci się po twojej prywatnej strefie. No i z dziećmi nie trzeba się bić o dostęp o poranku . My mieliśmy coś takiego w projekcie oryginalnie, ale nasz architekt przy jego adaptacji tak poszalał, że nam szczęki poopadały (w pozytywnym sensie). Będziemy mieć teraz w domu w sumie 3 łazienki: - ubikację z umywalką na parterze, - sporą łazienkę*z wanną i toaletką przy naszej sypialni (toaletka bardzo fajnie wkomponowana w skosy) - dużą łazienkę ogólnodostępną z prysznicem i wanną na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yureq 16.02.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 W ostatnim muratorze jest opisane połaczenie lazienki, garderoby i sypialni. Ja czytałem ten artykuł, to mieliśmy już kupiony projekt. Szczerze mówiąc te rozwiązania, jakie są w tym artykule przestawione strasznie mi się nie podobają. Jakieś to wszystko takie klaustrofobiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja mam w planach dwie łazienki na dole bedzie spora 11m2 w planach dwie umywalki no i resztę urządzeń a na górze druga myśle ze to w zupełności wystarczy mogę zribić wc na dole pod schodami dodatkową ale chciałabym zeby schody były ozdobą holu więc nie zdecyduje się na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 jakie macie pomysły na schody bo ja chciałabym zelbetowe czy coś takiego w delikatnym łuku co o tym sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja czytałem ten artykuł, to mieliśmy już kupiony projekt. Szczerze mówiąc te rozwiązania, jakie są w tym artykule przestawione strasznie mi się nie podobają. Jakieś to wszystko takie klaustrofobiczne Ja juz nie komentuje nawet tych powierzchni które oni proponuja, ale ja jezeli chodzi o powierzchnie to nie wierze Muratorowi za grosz;-) tak samo jak nie uwierze ze pokoj 9m2 jest wygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 16.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 jakie macie pomysły na schody bo ja chciałabym zelbetowe czy coś takiego w delikatnym łuku co o tym sadzicie Na jakichś drewnianych sie u mnie skończy, też w kształcie łuku. jak policzyć koszt żelbetowych to podobnie wychodzi. Przy betonowych masz problem bo na zakręcie można iść tylko z jednej strony, są mniej wygodne, w drewnianych nie robisz podstopnia i jest inaczej, za to czasami drweniane mogą trzeszczeć, ale to już kwestia wykonawstwa. Betonowe jedynie ze spoczynkiem wtedy to może mieć sens (oczywiście według mnie), ale to nie do każdego wnętrza pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Na jakichś drewnianych sie u mnie skończy, też w kształcie łuku. jak policzyć koszt żelbetowych to podobnie wychodzi. Przy betonowych masz problem bo na zakręcie można iść tylko z jednej strony, są mniej wygodne, w drewnianych nie robisz podstopnia i jest inaczej, za to czasami drweniane mogą trzeszczeć, ale to już kwestia wykonawstwa. Betonowe jedynie ze spoczynkiem wtedy to może mieć sens (oczywiście według mnie), ale to nie do każdego wnętrza pasuje. też podobają mi się drewniane ale zelbetowe bardziej ale u mnie bok schodów bedzie biegł po ścianie wiec nie wiem czy wyjdą mi te po łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 16.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 No to chyba lepsze będą ze spoczynkiem. Przed chwilą przejrzałem prognozy pogody na najbliższe dni.Ja naprawdę lubię zimę, zawsze ją lubiłem - to mi chyba z dzieciństwa zostało.Ale w tym roku po raz pierwszy w życiu zaczyna mnie wk....wiać!!!!!Miałem w marcu budowę zaczynać, a jak na razie to nawet przyłącza tymczasowego nie mogę zrobić bo śnieg za kolana, a ziemię trzeba by kilofem kopać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 No to chyba lepsze będą ze spoczynkiem. Przed chwilą przejrzałem prognozy pogody na najbliższe dni. Ja naprawdę lubię zimę, zawsze ją lubiłem - to mi chyba z dzieciństwa zostało. Ale w tym roku po raz pierwszy w życiu zaczyna mnie wk....wiać!!!!! Miałem w marcu budowę zaczynać, a jak na razie to nawet przyłącza tymczasowego nie mogę zrobić bo śnieg za kolana, a ziemię trzeba by kilofem kopać!!!! Nie złość się zawsze może być gorzej ha ha ja śpie spokojnie mam dużo czasu do jesieni może odpuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a co to znaczy spoczynek chodzi o te schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 My musimy mieć schody pełne, niestety, bardzo podobają mi się ażurowe, kręcone i drewniane, które są ozdobą holu..... U nas to niemożliwe. Ale za to zrobiłam zmianę w projekcie, odwróciłam bieg schodów i dzięki temu zyskałam pod nimi sporo miejsca na spiżarnię dostępna z kuchni, a bardzo mi zależało by ją mieć i nie trzymać zgrzewek mleka i soku w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 My musimy mieć schody pełne, niestety, bardzo podobają mi się ażurowe, kręcone i drewniane, które są ozdobą holu..... U nas to niemożliwe. Ale za to zrobiłam zmianę w projekcie, odwróciłam bieg schodów i dzięki temu zyskałam pod nimi sporo miejsca na spiżarnię dostępna z kuchni, a bardzo mi zależało by ją mieć i nie trzymać zgrzewek mleka i soku w garażu ja w planie mam tez miejsce tz schowek ale nie wykorzystam go mam spizarnie przy kuchni myśle że wiele rzeczy wyjdzie w trakcie budowy wiele niespodzianek mam taką nadzieję ze wiecej tych miłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 16.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a co to znaczy spoczynek chodzi o te schodki To taka płaska powierzchnia na zakręcie schodów. nie wiem jak ci to wytłumaczyć. Np w bloku masz schody w jedną a potem w drugą stronę między masz płaską powierzcnię na której zmieniasz kierunek - to jest właśnie spoczynek. Mam nadzieję żęśmy się dogadali:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 16.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Coś takiegohttp://www.budnet.pl/Podstawowe_elementy_i_rodzaje_schodow,Wykonczenie_podlog,a=972.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts