Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

To taka płaska powierzchnia na zakręcie schodów. nie wiem jak ci to wytłumaczyć.

Np w bloku masz schody w jedną a potem w drugą stronę między masz płaską powierzcnię na której zmieniasz kierunek - to jest właśnie spoczynek.

Mam nadzieję żęśmy się dogadali:roll:

tak jakby :D wiem blądynka jestem

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łazienka przy sypialni rodziców - stanowcze, zdecydowane TAK. Miałam takie rozwiązanie w poprzednim domu i w tym nowo budowanym nie wyobrażam sobie inaczej. W tej chwili zajmuję mieszkanie z jedną łazienką i to jest koszmar jakiś czarny. Gdy tylko jedna osoba zniknie za drzwiami łazienki, natychmiast ktoś inny pilnie potrzebuje tam wejść. Nas jest czworo.

W moim nowym domu będą dwie łazienki na górze. Jedna przy sypialni z garderobą. W niej będzie prysznic i wanna. W łazience synów będzie tylko prysznic. Tak mieli dotychczas i świetnie się sprawdzało. Na dole też będzie pełna łazienka, tzn z prysznicem, ale nie traktuję jej jako gościnnej, tylko po prostu ogólnodostępną dla domowników no i gości również. Przecież po powrocie z ogrodu nie będę biegała zakurzona na górę, aby się wykąpać.

Ja juz nie komentuje nawet tych powierzchni które oni proponuja, ale ja jezeli chodzi o powierzchnie to nie wierze Muratorowi za grosz;-) tak samo jak nie uwierze ze pokoj 9m2 jest wygodny

Gosiu tu się z tobą nie zgodzę, mój syn miał pokój dziewięcio metrowy o doskonałych proporcjach i kształcie, był super wygodny, młody miał wtedy wtedy pięć lat, ale sprzęty meblowe, że tak powiem dorosłe.

Mój młody mimo,że od 17 lat użytkuje 9m2(3x3) i nie widzi problemu ;)

Od 20 lat mamy jedną łazienkę w M4 i jest ok.W domu będzie łazienka i WC.

Może dla tego wymysł jednej łazienki na jednego użytkownika wydaje mi się...dziwny :)

Jeśli pokój jest dobrze urządzony, przemyślany to wszystko ok wystarczy 9m2

Nikt nie mówi o jednej łazience na jednego domownika ;)

Ja się zastanawiam czy w łazience dzieci (o ile my będziemy mieć swoją) warto wstawiać wannę? W tym momencie dzieci są małe (3 i 5 lat) więc kąpią się w zasadzie tylko w wannie, ale z doświadczenia wiem, że gdy się jest dorosłym, to sie wanny nie używa... Z drugiej strony w naszej łazience chciałabym właśnie mieć wannę jako miejsce relaksu - chociaż zdaję sobie sprawę, że to nie praktyczne (jak wyżej). No ale przecież nie zrobię wanny i prysznica, choć to by było najsensowniejsze. A moze właśnie tak to "powinno być"? Masterbedroom to ma dla mnie być miejsce relaksu a nie "umywalnia" ;)

Pytanie do tych, którzy korzystają z małżeńskiej łazienki: co w niej macie? Prysznic czy wannę czy jedno i drugie i dlaczego?? Z góry dzięki ;)

Jak pozbyć się odgłosów wogóle dzwięków chodzi mi o akustyke w domu z antresolą czy da się to wyciszyć
myślę, że to zależy od architektury budynku. Jeśli góra jest otwarta to chyba odgłosów się nie pozbędziesz, a jeśli zamknięta (np. na górze korytarz i pokoje) to ich nie będzie :)

Bez przesady, można rozmawiać o wentylacji ale z umiarem ;)

U nas będzie jedna łazienka z dużą wanna i prysznicem. Na dole tylko mini wc. Bardzo bym chciała mieć własną łazienkę małżeńską ale nie ma miejsca :/

Schody będą betonowe ze spocznikiem, stopnie drewniane. Pod schodami chyba zrobię pralnię.

Marta&robert a może zastanówcie się nad dużym, głebokim brodzikiem. To "prawie" jak wanna

marta &robert Ja miałam i mieć będę w nowym domu w naszej małżeńskiej łazience wanne i prysznic, u dzieciaków tylko prysznic. Chłopaki czasami korzystali z wanny u nas, ale 99 kąpieli brali pod prysznicem. Wanna u nich, to byłoby dodatkowe sprzątanie dla mnie, bo moi chłopcy niby się nawet garną do pomocy ale ta jakość mi ni odpowiada ;-)

marta &robert Ja miałam i mieć będę w nowym domu w naszej małżeńskiej łazience wanne i prysznic, u dzieciaków tylko prysznic. Chłopaki czasami korzystali z wanny u nas, ale 99 kąpieli brali pod prysznicem. Wanna u nich, to byłoby dodatkowe sprzątanie dla mnie, bo moi chłopcy niby się nawet garną do pomocy ale ta jakość mi ni odpowiada ;-)

Tak samo. U nas wanna i prysznic. dzieci tylko prysznic, jak beda sie chcialy wykapac i polezec to jedna wanna wystarczy. Marta polecam bidet w łazience dzieci:-) Serio, serio. U mnie bardzo sie sprawdzał począwszy od mycia nóg! rak i dolnych rejonych. A za chwilę dorosną i to duze ułatwienie. Bidet dostaniesz juz za 400 zł,z aden koszt a wygoda ogromna

Witam Wszystkich ,

tak samo jak Wy zaczynamy tej wiosny budowę naszej "letniej rezydencji" :p a mianowicie SOSENKA II z MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/sosenka-2 .

Jestem pewien ,że z Wami i Waszym doświadczeniem będzie mi i żonie łatwiej.

Na razie jesteśmy na etapie wniosków o warunki przyłączy ale jesteśmy dobrej myśli , że może wczesną jesienią stukniemy się lampką szampana na naszym wymarzonym tarasie.