ewastudio1 16.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To taka płaska powierzchnia na zakręcie schodów. nie wiem jak ci to wytłumaczyć. Np w bloku masz schody w jedną a potem w drugą stronę między masz płaską powierzcnię na której zmieniasz kierunek - to jest właśnie spoczynek. Mam nadzieję żęśmy się dogadali:roll: tak jakby wiem blądynka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.02.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Łazienka przy sypialni rodziców - stanowcze, zdecydowane TAK. Miałam takie rozwiązanie w poprzednim domu i w tym nowo budowanym nie wyobrażam sobie inaczej. W tej chwili zajmuję mieszkanie z jedną łazienką i to jest koszmar jakiś czarny. Gdy tylko jedna osoba zniknie za drzwiami łazienki, natychmiast ktoś inny pilnie potrzebuje tam wejść. Nas jest czworo. W moim nowym domu będą dwie łazienki na górze. Jedna przy sypialni z garderobą. W niej będzie prysznic i wanna. W łazience synów będzie tylko prysznic. Tak mieli dotychczas i świetnie się sprawdzało. Na dole też będzie pełna łazienka, tzn z prysznicem, ale nie traktuję jej jako gościnnej, tylko po prostu ogólnodostępną dla domowników no i gości również. Przecież po powrocie z ogrodu nie będę biegała zakurzona na górę, aby się wykąpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ewastudio, bo to jest spocznik a nie spoczynek. Ten drugi z czym innym mi się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja juz nie komentuje nawet tych powierzchni które oni proponuja, ale ja jezeli chodzi o powierzchnie to nie wierze Muratorowi za grosz;-) tak samo jak nie uwierze ze pokoj 9m2 jest wygodny Gosiu tu się z tobą nie zgodzę, mój syn miał pokój dziewięcio metrowy o doskonałych proporcjach i kształcie, był super wygodny, młody miał wtedy wtedy pięć lat, ale sprzęty meblowe, że tak powiem dorosłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Coś takiego http://www.budnet.pl/Podstawowe_elementy_i_rodzaje_schodow,Wykonczenie_podlog,a=972.html to mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ewastudio, bo to jest spocznik a nie spoczynek. Ten drugi z czym innym mi się kojarzy kupiecjudex tak napisał a ja nie wiedziałam o co chodzi ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Mój młody mimo,że od 17 lat użytkuje 9m2(3x3) i nie widzi problemu Od 20 lat mamy jedną łazienkę w M4 i jest ok.W domu będzie łazienka i WC. Może dla tego wymysł jednej łazienki na jednego użytkownika wydaje mi się...dziwny Jeśli pokój jest dobrze urządzony, przemyślany to wszystko ok wystarczy 9m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 16.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Jak pozbyć się odgłosów wogóle dzwięków chodzi mi o akustyke w domu z antresolą czy da się to wyciszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nikt nie mówi o jednej łazience na jednego domownika Ja się zastanawiam czy w łazience dzieci (o ile my będziemy mieć swoją) warto wstawiać wannę? W tym momencie dzieci są małe (3 i 5 lat) więc kąpią się w zasadzie tylko w wannie, ale z doświadczenia wiem, że gdy się jest dorosłym, to sie wanny nie używa... Z drugiej strony w naszej łazience chciałabym właśnie mieć wannę jako miejsce relaksu - chociaż zdaję sobie sprawę, że to nie praktyczne (jak wyżej). No ale przecież nie zrobię wanny i prysznica, choć to by było najsensowniejsze. A moze właśnie tak to "powinno być"? Masterbedroom to ma dla mnie być miejsce relaksu a nie "umywalnia" Pytanie do tych, którzy korzystają z małżeńskiej łazienki: co w niej macie? Prysznic czy wannę czy jedno i drugie i dlaczego?? Z góry dzięki Jak pozbyć się odgłosów wogóle dzwięków chodzi mi o akustyke w domu z antresolą czy da się to wyciszyć myślę, że to zależy od architektury budynku. Jeśli góra jest otwarta to chyba odgłosów się nie pozbędziesz, a jeśli zamknięta (np. na górze korytarz i pokoje) to ich nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 16.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Bez przesady, można rozmawiać o wentylacji ale z umiarem U nas będzie jedna łazienka z dużą wanna i prysznicem. Na dole tylko mini wc. Bardzo bym chciała mieć własną łazienkę małżeńską ale nie ma miejsca :/ Schody będą betonowe ze spocznikiem, stopnie drewniane. Pod schodami chyba zrobię pralnię. Marta&robert a może zastanówcie się nad dużym, głebokim brodzikiem. To "prawie" jak wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 16.02.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Marta&robert a może zastanówcie się nad dużym, głebokim brodzikiem. To "prawie" jak wanna Ale mówisz o brodziku dla dzieci czy dla mnie do relaksu? A tak poważnie - jest to niby jakieś wyjście, ale wtedy musiałabym kapać dzieciaki po kolei, a tak to "wrzucamy" wszystkich na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 17.02.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 a ja w domu będę mieć wanne, teraz mam kabinę i bardzo mi brakuje czasem wziąć długą, relaksującą kąpiel. w poprzednim mieszkaniu miałam wannę i wiem, że łatwiej jest wziąć sam prysznic w wannie, niż się położyć w brodziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 17.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 marta &robert Ja miałam i mieć będę w nowym domu w naszej małżeńskiej łazience wanne i prysznic, u dzieciaków tylko prysznic. Chłopaki czasami korzystali z wanny u nas, ale 99 kąpieli brali pod prysznicem. Wanna u nich, to byłoby dodatkowe sprzątanie dla mnie, bo moi chłopcy niby się nawet garną do pomocy ale ta jakość mi ni odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 marta &robert Ja miałam i mieć będę w nowym domu w naszej małżeńskiej łazience wanne i prysznic, u dzieciaków tylko prysznic. Chłopaki czasami korzystali z wanny u nas, ale 99 kąpieli brali pod prysznicem. Wanna u nich, to byłoby dodatkowe sprzątanie dla mnie, bo moi chłopcy niby się nawet garną do pomocy ale ta jakość mi ni odpowiada Tak samo. U nas wanna i prysznic. dzieci tylko prysznic, jak beda sie chcialy wykapac i polezec to jedna wanna wystarczy. Marta polecam bidet w łazience dzieci:-) Serio, serio. U mnie bardzo sie sprawdzał począwszy od mycia nóg! rak i dolnych rejonych. A za chwilę dorosną i to duze ułatwienie. Bidet dostaniesz juz za 400 zł,z aden koszt a wygoda ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Najlepszym materiałem dźwiękochłonnym z uwagi na dużą masę własną są silikaty Lepsza ma keramzyt, albo taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 17.02.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Chodziło mi o brodzik dla dzieci. Dla dorosłych oczywiście wanna (najlepiej dwuosobowa ) i prysznic. Ja jestem od zawsze "wannowa" i prysznica mi często brakuje. Albo faktycznie może sama wanna ale z kotarą? Są też takie fajne szklane drzwiczki do wanny (jakkolwiek się nazywają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Najlepszym materiałem dźwiękochłonnym z uwagi na dużą masę własną są silikaty Ale już postanowione i raczej nie pszekonam mojego męża do silikatów bedzie cegła max a nie mogę wyciszyć stropu i wogóle ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ale już postanowione i raczej nie pszekonam mojego męża do silikatów bedzie cegła max a nie mogę wyciszyć stropu i wogóle ścian Ewa, a dlaczego nie przekonasz? silka chyba tansza do tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ewa, a dlaczego nie przekonasz? silka chyba tansza do tego jest to napiszcie mi co jest lepsze i dlaczego to moze będe miała jakieś argumenty za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chinczyk 17.02.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam Wszystkich , tak samo jak Wy zaczynamy tej wiosny budowę naszej "letniej rezydencji" a mianowicie SOSENKA II z MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/sosenka-2 . Jestem pewien ,że z Wami i Waszym doświadczeniem będzie mi i żonie łatwiej. Na razie jesteśmy na etapie wniosków o warunki przyłączy ale jesteśmy dobrej myśli , że może wczesną jesienią stukniemy się lampką szampana na naszym wymarzonym tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts