kupiecjudex 17.02.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Z tym materiałem na ściany jest tak jak z męskimi gustami. Jeden woli blondynki drugi szatynki, a trzeci złotowłose jeden szczupłe, drugi trochę mniej szczupłe Ale czy to znaczy że jedne są lepsze od drugich z tego powodu. Z tym materialem naściany jest tak samo każdy bierze to co lubi, albo jak czuje, najwyżej potem się okarze że wdepnął w niezłe gówno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mamy Pnb:wave: u nas bedzie ceramika plecewice Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Z tym materiałem na ściany jest tak jak z męskimi gustami. Jeden woli blondynki drugi szatynki, a trzeci złotowłose jeden szczupłe, drugi trochę mniej szczupłe Ale czy to znaczy że jedne są lepsze od drugich z tego powodu. Z tym materialem naściany jest tak samo każdy bierze to co lubi, albo jak czuje, najwyżej potem się okarze że wdepnął w niezłe gówno;) czasem warto się zastanowić 10 razy niż całe życie załować w jednym jak i w drugim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko17 17.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mamy Pnb:wave: u nas bedzie ceramika plecewice Gratulacje! Po jakim czasie dostaliście? My dalej czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 17.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam Wszystkich , tak samo jak Wy zaczynamy tej wiosny budowę naszej "letniej rezydencji" a mianowicie SOSENKA II z MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/sosenka-2 . Jestem pewien ,że z Wami i Waszym doświadczeniem będzie mi i żonie łatwiej. Na razie jesteśmy na etapie wniosków o warunki przyłączy ale jesteśmy dobrej myśli , że może wczesną jesienią stukniemy się lampką szampana na naszym wymarzonym tarasie. :jawdrop:SERIO?! w ogóle witaj na forum! Ja okropnie bym chciała wprowadzić się na święta, ale coraz mniej w to wierzę. Juz w sumie chyba wcale Moja mama ostatnio stwierdziła, że i tak się nie wprowadzimy zanim Julka skończy szkołę (a zaczyna we wrześniu...). Trochę mnie zeźliła Ale miałam już wcześniej rzucić ten temat: kiedy zamierzacie się wprowadzić, innymi słowy na jaki okres czasu planujecie budowę? Wracając do wanny i prysznica - cóż, chyba dobrze, że mam jeszcze sporo czasu na decyzję Nie wiem co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 :jawdrop:SERIO?! w ogóle witaj na forum! Ja okropnie bym chciała wprowadzić się na święta, ale coraz mniej w to wierzę. Juz w sumie chyba wcale Moja mama ostatnio stwierdziła, że i tak się nie wprowadzimy zanim Julka skończy szkołę (a zaczyna we wrześniu...). Trochę mnie zeźliła Ale miałam już wcześniej rzucić ten temat: kiedy zamierzacie się wprowadzić, innymi słowy na jaki okres czasu planujecie budowę? Wracając do wanny i prysznica - cóż, chyba dobrze, że mam jeszcze sporo czasu na decyzję Nie wiem co lepsze.Pierwszy dom, budowa i wykonczenie 8 miesiecy do wprowadzenia. Teraz tez tak planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko17 17.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Pierwszy dom, budowa i wykonczenie 8 miesiecy do wprowadzenia. Teraz tez tak planuję Oj ale to musi byc tempo:p No i wiadomo wszystkie decyzje szybkie i oby właściwe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Oj ale to musi byc tempo:p No i wiadomo wszystkie decyzje szybkie i oby właściwe;)Powiem tak, nie było presji;-) wszystko miałam poukładane i tyle. Prace szły swoim tempem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 17.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Najchętniej wprowadziłabym się w dniu wbicia pierwszej łopaty bo już się nie mogę doczekać, a tu nawet nie ma PNB:rolleyes:... ale tak poważnie to my w tym roku planujemy zrobić SSO /moze SSZ w zależności od czasu i oczywiście funduszy. Póki co będziemy budować bez kredytu, a co dalej będziemy zastanawiać się jak już domek w stanie surowym stanie. Generalnie na pewno nie będziemy należeć do pierwszych wprowadzających się Bocianków, i nasza budowa pewnie 'troche' potrwa, ale poki co mamy gdzie mieszkać w nienajgorszych warunkach i nie ponosimy z tego tytułu szczególnych kosztów (nie ma jak u mamy:P i taty) a dodatkowo jeszcze całkiem młodzi jesteśmy:cool:... choć wiadomo że chciałoby się już na swoim i w dodatku w tym wymarzonym ale czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Pierwszy dom, budowa i wykonczenie 8 miesiecy do wprowadzenia. Teraz tez tak planuję A to nie jest tak ze dom musi postac przeciesz on pracuje wszystko musi sie odstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 17.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Pierwszy dom, budowa i wykonczenie 8 miesiecy do wprowadzenia. Teraz tez tak planuję No to się pochwal: jaki duży dom i jak to zrobiłaś??? Podejrzewam, że kasa nie stanowiła problemu, no i pewnie wszystko było super zaplanowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No to się pochwal: jaki duży dom i jak to zrobiłaś??? Podejrzewam, że kasa nie stanowiła problemu, no i pewnie wszystko było super zaplanowane? dom 200m2, tak miałam zaplanowane ekipy z wyprzedzeniem:-) Dom nie musi stać, to bajki;-) Mieszkalam 6 lat, nic nie popekało. Budowałam jedynie na klej, nie na zaprawę żeby niższa wilgotnosc byla. Zadna filozofia:-) Musisz tylko pamietac, ze na kafle, mozesz czekac i 6 tygodni. Biała ceramike to samo. Okna zamawiamy wczesniej, wiezbe to samo itd, itd. Meble do kuchni, piekarnik i lodówke tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 dom 200m2, tak miałam zaplanowane ekipy z wyprzedzeniem:-) Dom nie musi stać, to bajki;-) Mieszkalam 6 lat, nic nie popekało. Budowałam jedynie na klej, nie na zaprawę żeby niższa wilgotnosc byla. Zadna filozofia:-) Musisz tylko pamietac, ze na kafle, mozesz czekac i 6 tygodni. Biała ceramike to samo. Okna zamawiamy wczesniej, wiezbe to samo itd, itd. Meble do kuchni, piekarnik i lodówke tez Mogę sobie tylko wyobrazić że jak sie zacznie budowe to chce sie szybko wprowadzić do nowego domku ale my będziemy czekali nie będziemy nic robić w zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha_2015 17.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam jetem nowa tez planujemy budowe małego domku http://www.z500.pl/projekt/z30,Dom-z-zadaszona-weranda-i-balkonem-Dach-dwuspadowy-Wersja-drewniana-i-murowana.html z tym że murowany.Jeteśmy jeszcze w polu działka wybrana projekt wybrany teraz bedzie bieganie po urzedach i takie tam. Myśle że damy rade zacząć jeszcze w tym roku. Może ktoś budowal taki domek i jest w stanie podzielic sie doświadczeniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mogę sobie tylko wyobrazić że jak sie zacznie budowe to chce sie szybko wprowadzić do nowego domku ale my będziemy czekali nie będziemy nic robić w zimew zimie mozesz robic wykonczeniowke, co stoi na przeszkodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 17.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Na pnb czekałam miesiąc i nic, kiedy poszłam czegoś się dowiedzieć leżały sobie papiery na dnie sterty. Pani powiedziała że to jeszcze potrwa a tu tyle wniosków przed nią. Nic nie ruszyła. Wkuuurzyłam się, odnowiłam znajomości z koleżanką która kiedyś pracowała w pokoju obok i miałam w 3 dni My chcielibyśmy się wprowadzić jak najszybciej bo siedzimy w jednym pokoju w 3 osoby Myślimy realnie o przeprowadzce w ciągu roku od wbicia pierwszej łopaty, ale super jakby było wcześniej. Marta&robert mi też wszyscy powtarzają że to będzie trwało i trwało, o ile wogóle zaczniemy. Wierzą w Nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 17.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 w zimie mozesz robic wykonczeniowke, co stoi na przeszkodzie? zaczynamy na jesieni planowany wrzesień w planach mamy go przykryć papą a na wiosne dach i pozostałe prace na wiosne raczej okien nie wstawie w zime a jak już zaczniemy to bedziemy dążyć do tego żeby go wykończyć na spokojnie i wszystko po kolei łacznie z elewacją jak równiez ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 18.02.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 ja bym chciala przeprowadzic sie na BN ale raczej to niemozliwe, dpbrze bedzie jak na wielkanoc bedziemy juz u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 18.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Też chcielibyśmy wprowadzić się możliwie szybko, ale ten rok jest mało prawdopodobny, raczej wiosna lato 2013. PnB będziemy mieli w poniedziałek:p. Firma od SSO już czeka, jak tylko aura pozwoli to zaczynamy. Do zimy chcemy mieć okna, instalacje, tynki, wylewki, a zimą można będzie prowadzić dalsze prace, na wiosnę podłogi i elewacja a później przeprowadzka. Tak zakłada wersja optymistyczna, a jak będzie... wersji pesymistycznej nie rozważam ale też i nie wykluczam. Życie bywa nieprzewidywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 18.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 czasem warto się zastanowić 10 razy niż całe życie załować w jednym jak i w drugim przypadku Ja tam jestem zadowolony ze swoich wyborów , tylko tak mnie natknęlo na takie porównanie w kontekście tego co lepsze na te ściany, dyskuja jest jalowa, było wiele bicia piany na tym forum w tym zakresie i chyba nikt nikogo nie przekonał. Wszystko .... wszystko ma swoje wady i zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts