Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

Ja robię taki prysznic, prawdopodobnie na płytkach. Tylko zastanawiam się czy szyba z jednej, dwóch czy trzech stron :cool: A ile się nagadałam przy tym (mąż chciał kabinę typu wanna, jacuzzi, prysznic i nie wiem co jeszcze:jawdrop:), pomogły argumenty odnośnie sprzątania i wizyta w castoramie;)

Co do nóżek-jak dla mnie muszą być, po pierwsze sprzątanie pod nim, po drugie jestem wysoka więc czym łóżko niżej tym dla mnie mniej wygodnie ;)

Fajny pomysł z tym prysznicem sama pomyśle o tym w łazience

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o tym pisał Paweł stronę wcześniej w poście #816

OK, zrozumiałam wcześniej gdy pisałeś, że przedstawicie koszty użytkowania za jakiś czas, jak już trochę popracuje. Trochę się pogubiłam już w tym. Wjęc Paweł opisał Twoją centralę?

Atlanta, Ewa naprawdę Wam się podoba? Nie wygląda może zbyt okazale (w stosunku do kabin z hydromasażem) ale rzeczywiście praktyczne... a wczoraj znalazłam też złotą wannę!:jawdrop: Totalny odlot, ale fajnie wygląda. Prawdę mówiąc prócz niej żadna wanna mnie nie zachwyciła. Może widziałyście coś fajnego czym sie możecie podzielić? Dużo fajniejsze widziałam prysznice niż wanny. A wydawało mi się, że będzie na odwrót i łatwo będzie znaleźć elegancką wannę do masterbedroom.

Co do nóżek-jak dla mnie muszą być, po pierwsze sprzątanie pod nim, po drugie jestem wysoka więc czym łóżko niżej tym dla mnie mniej wygodnie ;)

Ale przecież gdy nie ma nóżek, to nie trzeba pod nim sprzątać, bo się tam nie brudzi! ;) Ja - przeciwnie - nie jestem wysoka, więc to dla mnie nie ma znaczenia. Tym bardziej, że sypialnia będzie na poddaszu i pod skosem. Hmm, nie pomyślałam o tym, że niskie łóżko w tym przypadku to może być zaleta... Ale czy rzeczywiście jest taka różnica w wysokości łózek? Niektóre przecież stoją na bardzo wysokich nóżkach, inne bez... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...

Ale przecież gdy nie ma nóżek, to nie trzeba pod nim sprzątać, bo się tam nie brudzi! ;) Ja - przeciwnie - nie jestem wysoka, więc to dla mnie nie ma znaczenia. Tym bardziej, że sypialnia będzie na poddaszu i pod skosem. Hmm, nie pomyślałam o tym, że niskie łóżko w tym przypadku to może być zaleta... Ale czy rzeczywiście jest taka różnica w wysokości łózek? Niektóre przecież stoją na bardzo wysokich nóżkach, inne bez... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...

Ale kurz też się zbiera i aby go wyciągnąć, trzeba odsuwać łóżko.

Gosia@ zaczynam, jak tylko pogoda pozwoli, jestem gotowa w każdej chwili, ekipa też.

Ale kurz też się zbiera i aby go wyciągnąć, trzeba odsuwać łóżko.

Gosia@ zaczynam, jak tylko pogoda pozwoli, jestem gotowa w każdej chwili, ekipa też.

Zazdroszcze i trzymam kciuki, u mnie archi kolejny dał du...Przy okazji, nie ma chyba bardziej niesłownej grupy zawodowej niz architekci. Ew, ja mam pecha wyjatkowego

Witam,

z mężem planujemy pobudować naszą wymarzoną, małą Pchełkę pod Warszawą w Grodzisku Maz. Projekt to Pchełka z garażem, odbicie lustrzane z MGProjekt. (...)

Oczywiście pozdrawiam wszystkich budujących w 2012 i trzymam kciuki aby nam wszystkim się udało zrealizować nasze plany :)!

witamy :welcome:

Arturo, myślę, że to jednak nie to samo ;)

Wrzucam zdjęcie. Ładne? Brzydkie? Praktyczne czy nie?http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/50/96/29/2150962966

ładne, szyba mnie sie nie podoba. Ja bede miała klasyczna, czysta bez wzorków. Ew w ogole bede miała sama szybę, bez ciezkiej zabudowy jak tutaj

Witam! Chcę Wam coś pokazać, co widziałam w czoraj na Targach w Gliwicach http://www.youtube.com/watch?v=MPp0-e_FrR4&feature=related Uważamy z mężem, że jest to fajna sprawa - ocieplenia natryskowe :) ( może już ktoś widział, słyszał albo zastosował ) Chcemy zastosować u nas na poddaszu :) . Pogoda się poprawia i czekamy na budowlańców, prąd już prawie podłączony, elementy ogrodzenia prowizorycznego czekają na montaż, cały materiał oprócz dachówki ( zostanie zakupiona w przyszłym tygodniu) zapłacony. Zostało utwardzenie wjazdu i do boju :) Pozdrawiam

mam pytanie (może ktoś się orientuje).

Mamy bloczki fundamentowe i pustaki keramzytowe, ale stoją już z 6lat na dworze i pada na nie deszcz, śnieg itd - czy to coś im szkodzi?

Czy mogę śmiało budować z tego dom czy powinnam zaopatrzyć się raczej w nowy materiał?

Keramzyt nie chłonie wody i w hurtowniach rowniez stoi na zewnatrz:-) ale ja bym sie zapytała kierownika budowy co uwaza na ten temat. Duzo tego masz?

dużo - foto z zeszlego roku:

(sorka za bałagan, ale z biegiem czasu troche sie tam nielad zrobil)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=44770&d=1298497729

dzięki za odp - mam nadzieję, ze faktycznie mozna z nich budowac, szkoda by bylo kupowac nowe

Edytowane przez Danonki

OK, zrozumiałam wcześniej gdy pisałeś, że przedstawicie koszty użytkowania za jakiś czas, jak już trochę popracuje. Trochę się pogubiłam już w tym. Wjęc Paweł opisał Twoją centralę?

wiele osób ma jeszcze dużo czasu do momentu wyboru centrali - o ile ktoś wie że chce mieć WM, jeśli ktoś się waha ... to ma czas do wylania stropu (chyba ze nie bedzie budować komina i zostawi na wszelki wypadek przepusty , wtedy decyzje można odwlec do krycia dachu)

ja przeprowadzam się najprawdopodobniej końcem czerwca - czyli za 4 miesiące , dom będę miał opomiarowany - więc wszelkie dane z pewnością pojawiać się będą na bierząco w moim dzienniku

wiele osób ma jeszcze dużo czasu do momentu wyboru centrali - o ile ktoś wie że chce mieć WM, jeśli ktoś się waha ... to ma czas do wylania stropu (chyba ze nie bedzie budować komina i zostawi na wszelki wypadek przepusty , wtedy decyzje można odwlec do krycia dachu)

ja przeprowadzam się najprawdopodobniej końcem czerwca - czyli za 4 miesiące , dom będę miał opomiarowany - więc wszelkie dane z pewnością pojawiać się będą na bierząco w moim dzienniku

ech, ja juz sie prawie przekonalam, ale mam nastepna schize odnośnie wykonawcy. Obawiam sie ze w zachodniopomorskim nie znajdę.:rolleyes: no nic kolejna rzecz do przerobienia

....

niewierze!!!!

....

nie uwierzę jak nie zobaczę ;)

:p

hmm, to bylo do mnie;-)? argument kosztow w wysokosci 300 zł padł, otwieranego okna też i szumu też. Tylko krowa zdania nie zmienia;-) Pozostała mi kwestia wykonawcy, bo zle zrobiona WM może byc koszmarem, tak to widzę

hmm, to bylo do mnie;-)? argument kosztow w wysokosci 300 zł padł, otwieranego okna też i szumu też. Tylko krowa zdania nie zmienia;-) Pozostała mi kwestia wykonawcy, bo zle zrobiona WM może byc koszmarem, tak to widzę

E tam zaraz źle zrobiona.

Wystarczy że naszpikowana przepustnicami i tłumikami bez których żadna firma na rynku Ci tego nie zrobi ,,,

:D

Witam, my rowniez chcemy ruszac z budowa jak tylko sie ociepli, tzn piwnica juz jest (powstala jesienia) i teraz chcemy ruszac z reszta. Nasi wykonawcy stwierdzili, ze w miesiac postawia sciany i przykryja dach. Caly material (procz betonu) juz mamy, okna zamowione, wiec tylko czekac tej upragnionej wiosny:) Mam pytanie z innej beczki, zastanawialiscie sie juz nad ubezpieczalnia? Wiem z doswiadczenia rodziny, ze warto ubezpieczyc dom nawet w SSZ, tylko ktora ubezpieczalnie wybrac?