ewastudio1 28.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ewa nie jesteś sama, ja się zdziwiłam że poprzednicy już zakupy poczynili, jestem daleko w tyle. O tyle dobrze ze można zadzwonić i szybko wszystko zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 28.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 To już lepiej zrób tylko przód - z siatki - musisz zagrodzić budowę, bo takie są przepisy. A o tym pędzie to Ci jeszcze przypomnę :) Troszkę się tego boję bo pracuje ale u siebie ha ha więc mogę sobie wygospodarować jakiś czas w ciągu dnia na załatwienie spraw dotycząących budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 28.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 O tyle dobrze ze można zadzwonić i szybko wszystko zamówić znaczy podstawowy materiał do budowy jak np. cegłe :bash:a gdzie jeszcze reszta ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 28.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Damy rade Zobaczymy czy będę tak pozytywnie nastawiona za parę miesięcy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 28.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Damy rade Zobaczymy czy będę tak pozytywnie nastawiona za parę miesięcy:D przeczytaj listę podana przez Nefer ale co damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.01.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 damy rade, w kupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 29.01.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 widze, że humory dopisują Szczerze to nie wiem co myslec o Waszych wpisach, jesli chodzi o termin zaczynania robótLKoniec stycznia, luty, marzec...Nie bedzie jeszcze za zimno? nie przeraża was wizja padającego sniegu w maju? ja mieszkam co prawda na przedgórzu, gdzie temperatura jest niższa i zima dłużej trzyma, ale sadziłam, że odpowiedni termin w naszym kraju do rozpoczynania robot to kwiecień-maj. Czy ci, co już się wybudowali mogliby się na ten temat wypowiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 my zapewne zaczniemy w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Mam takie pytanie ... Co powinno się miescic w umowie z ekipa wiem ze cena napewno termin wykonywania pracy i jej warunki czy cos jeszcze o czym nie wiem lub mi umkneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 29.01.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ewa nie mam pojęcia ale w tym tygodniu mamy podjechać i podpisać. Małżonek będzie pisać więc Ci podpowiem. My zaczynamy w marcu ale pogoda jest bardziej sprzyjająca niż w innych miejscach Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ewa nie mam pojęcia ale w tym tygodniu mamy podjechać i podpisać. Małżonek będzie pisać więc Ci podpowiem. My zaczynamy w marcu ale pogoda jest bardziej sprzyjająca niż w innych miejscach Polski. A my jedziemy dziś i jeśli się dogadamy to podpiszemy tylko nie chciałabym popelnic żadnego bledu znaczy czy czegos nie pomine a potem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 29.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Męża nie ma będzie dopiero wieczorem więc nie pomogę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Męża nie ma będzie dopiero wieczorem więc nie pomogę :/ ok może jeszcze gdzies poszperam i coś znajde, są gotowe umowu ale nie wiem czy się wszystko w nich mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 29.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A może pochwalcie się projektami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 29.01.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A my jedziemy dziś i jeśli się dogadamy to podpiszemy tylko nie chciałabym popelnic żadnego bledu znaczy czy czegos nie pomine a potem:bash: Poza tym co wymieniłaś umowa powinna zawierać: 1. dokładny opis prac zgodnie z projektem; 2. termin rozpoczęcia i zakończenia prac; 3. kto odpowiada za materiał pozostawiony na budowie; 4. że po wykonanych pracach powinni po sobie posprzątać a nie burdel zostawić; 5. jeżeli płatność ma nastąpić transzami to określić to w zależności od postępów na budowie, np. zakończenie fundamentów 30%, do stropu 30 % itd. 6. kary umowne za nieterminowe prace, ma to znaczenie jeśli później będzie musiała wejść kolejna ekipa a nie będzie mogła bo ta przed nią będzie w zwłoce; ja kary określiłem procentowo od wartości za każdy dzień zwłoki czyli za poracę dłużej niż termin określony w umowie - nikt potem nie każe Ci ich egzekwować ale to bardzo dyscyplinuje obje strony; 7. gwarancja na wykonane prace, jaka długa i od kiedy biegnie; 8. wszelkie zmiany aneksuj potem do umowy żeby w trakcie nie wyszło że umowa nijak się ma do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Poza tym co wymieniłaś umowa powinna zawierać: 1. dokładny opis prac zgodnie z projektem; 2. termin rozpoczęcia i zakończenia prac; 3. kto odpowiada za materiał pozostawiony na budowie; 4. że po wykonanych pracach powinni po sobie posprzątać a nie burdel zostawić; 5. jeżeli płatność ma nastąpić transzami to określić to w zależności od postępów na budowie, np. zakończenie fundamentów 30%, do stropu 30 % itd. 6. kary umowne za nieterminowe prace, ma to znaczenie jeśli później będzie musiała wejść kolejna ekipa a nie będzie mogła bo ta przed nią będzie w zwłoce; ja kary określiłem procentowo od wartości za każdy dzień zwłoki czyli za poracę dłużej niż termin określony w umowie - nikt potem nie każe Ci ich egzekwować ale to bardzo dyscyplinuje obje strony; 7. gwarancja na wykonane prace, jaka długa i od kiedy biegnie; 8. wszelkie zmiany aneksuj potem do umowy żeby w trakcie nie wyszło że umowa nijak się ma do rzeczywistości. Bardzo dziękuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Co myślicie na temat antresoli, mam ją w swoim projekcie ale troche sie obawiam bo oglądając dziennik Nefer ona pomyslała o wszystkim znaczy o doswietleniu dodatkowym oknem( pomijając to że ma CUDNIE ) a ja tak myślę ze będe miała ciemno jak w ........norze ha ha ale ma być na niej gabinet dodam. Więc jeśli mam juz projekt gotowy to nie mogę zrobić choćby malutkiego okienka na świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 29.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam. Zaczynamy budowę w tym roku. Po długim zastanawianiu się nad projektem (Wspaniały, Konkursowy, Pojednanie?) zmuszeni zmienioną lokalizacją wjazdu na naszą powiedzmy trójkątną działkę ostatecznie mamy projekt indywidualny. Nazwaliśmy go GOMA. Domek z użytkowym poddaszem, całkowicie podpiwniczony, budowany na szkodach górniczych. Mamy już pozwolenie na budowę i ekipę budowlaną. Materiałów jeszcze nie kupowaliśmy. Na razie czekamy na kredyt.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam. Zaczynamy budowę w tym roku. Po długim zastanawianiu się nad projektem (Wspaniały, Konkursowy, Pojednanie?) zmuszeni zmienioną lokalizacją wjazdu na naszą powiedzmy trójkątną działkę ostatecznie mamy projekt indywidualny. Nazwaliśmy go GOMA. Domek z użytkowym poddaszem, całkowicie podpiwniczony, budowany na szkodach górniczych. Mamy już pozwolenie na budowę i ekipę budowlaną. Materiałów jeszcze nie kupowaliśmy. Na razie czekamy na kredyt. Pozdrawiam wszystkich. Witam miło że jest nas coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Co myślicie na temat antresoli, mam ją w swoim projekcie ale troche sie obawiam bo oglądając dziennik Nefer ona pomyslała o wszystkim znaczy o doswietleniu dodatkowym oknem( pomijając to że ma CUDNIE ) a ja tak myślę ze będe miała ciemno jak w ........norze ha ha ale ma być na niej gabinet dodam. Więc jeśli mam juz projekt gotowy to nie mogę zrobić choćby malutkiego okienka na świat No bez przesady z tym cudnie Okno zawsze możesz wstawić o ile konstrukcja dachu pozwala. Antresola nawet nie doświetlona powoduje,że masz dużo "powietrza", przestrzeni. Ja tak lubię. I dlatego tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts