Romana101 28.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To i ja się przywitam, z mężem również planujemy rozpocząć budowę w tym roku. Na razie czekamy na PNB, potem kredyt, a z fundamentami chcemy ruszyć w maju. Budujemy inaczej, bo przenosimy stary drewniany dom, który został już rozłożony. Umowa z cieślą podpisana, ekipa do fundamentów na etapie wyboru, pokrycie dachowe wybrane - wiór osikowy. Składy budowlane, tartaki straszą podwyżkami, więc pewnie będziemy zaliczkować już teraz materiały. Im bliżej rozpoczęcia, tym bardziej mnie to przeraża, ale skoro innym się udało to chyba i my damy radę. Powodzenia w budowaniu, pozdrawiamRomana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 28.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 R&K U mnie ogrzewanie w bloku jest miejskie, ale kuchnia elektryczna i nie pamiętam abym zapłaciła mniej niż ok 200 zł za miesiąc za prąd.marta&robert W Szczecinie jest od tygodnia powyżej zera, wczorajszej nocy troszkę przymroziło. Zarówno kierownik jak szef ekipy nie widzą przeciwwskazań do prac.Natomiast od rana walczę z pozwoleniem na wjazd samochodów powyżej 3,5t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 28.02.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Natomiast od rana walczę z pozwoleniem na wjazd samochodów powyżej 3,5t.S.PNie walcz tylko zgłoś Policji konieczność dostarczenia materiałów na plac budowy i podaj termin kiedy będą transportowane. I po problemie. Nikt samochodów nie zatrzyma, a nawet jeśli to kierowca informuje mundurowych o zgłoszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.02.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 wiem ze ktoś na FM muratora pisał o tym że załatwił stałe oznaczneie - nie dotyczny pojazdow dojezdzajacych na budowe NR DZIAŁKI i date obowiazywania znaku tylko procedura jest jakas niezbyt prosta ale jak sie chce to zaden problem ... byla cala zima na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 28.02.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ano była, tylko słowo daję, nigdy nie zwróciłam uwagi, że na samym początku ulicy jest znak ograniczający. To się załatwia w zarządzie dróg a nie na policji. Już złożyłam wniosek i w czwartek ma być pozwolenie na czas trwania budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 28.02.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 jak ja niektórym wam zazdroszczę u mnie zima się wraca śnieg poprószył mrozek przycisnął i mamy gołoledź eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 u nas sypie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 28.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Byłam, zobaczyłam, już kończą, robili od 8. Humus szybko poszedł gorzej było z przepustem. Ale ziemia jak masełko, zero zmarznięcia. jak ja niektórym wam zazdroszczę u mnie zima się wraca śnieg poprószył mrozek przycisnął i mamy gołoledź eh u nas sypie śnieg Jak to widać od razu po postach kto z której części Polski (nawet jak się nie ujawniacie!). Lekko zmarznięta ziemia "jak masełko"? U nas wczoraj śpiewały ptaki, a dzisiaj spadł śnieg.... Zbieram siły i szukam czasu by zasiąść do OZC, bo już czytałam, że na to trzeba czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 28.02.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Marta-wczoraj pisałam o swoich obawach ale okazały się bezzasadne. Łopata lekko wchodziła. Pod spodem ziemia nie była wcale zmarznięta. Co to ozc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 28.02.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Marta-wczoraj pisałam o swoich obawach ale okazały się bezzasadne. Łopata lekko wchodziła. Pod spodem ziemia nie była wcale zmarznięta. Co to ozc? OZC - z tego co rozumiem - to program do oszacowania zapotrzebowania energetycznego domu. Poprawcie mnie jeśli się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 OZC - z tego co rozumiem - to program do oszacowania zapotrzebowania energetycznego domu. Poprawcie mnie jeśli się mylę Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 OZC to program do wyliczania przyszlego zapotrzebowania na ciepło dla domu - wyrażone w J lub kWh wyliczane na podstawie projektu domu oraz jego izolacji znajac zapotrzebowanie i aktualne stawki za poszczegolne zrodla ciepla mozna wyliczyc koszt utrzymania przyszlego domu wg aktualnych cenwiedzac jaki będzie koszt mozna podjac swiadomą decyzję czy i jak dom zaizolowac by zapotrzebowanie bylo niższe program jest do ściagniecia z sieci za darmo - wymaga poswiecenia kilku wieczorow by wklepac projekt domu i sie przez niego przegryzc jest wartek tematyczny na FM gdzie osoby ktore sie na tym znaja pomoga Wam jesli ktos sam nie chce liczyc forumowy kolega Asolt policzy Wam odplatnie za ok 250-300 zł (cos kolo tego bral pol roku temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 28.02.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 29.02.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 czarny:-) do tego rynny antracyt, jasna podbitka, jasna stolarka drzwi/okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Robię casting, który dach? [ATTACH=CONFIG]103789[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]103790[/ATTACH]czarny,z decydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.02.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Na moim osiedlu wszyscy mają czerwony, jestem jedyny z czarną blachodachówką .Jakoś mi się ten ceglany przejadł, 80 % domów taki kolor dachu ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 29.02.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Miał być pomarańczowy, sasiąd zrobił czarny w macie i padłam z wrażenia. Piękny jest ALE. Co z nagrzewaniem poddasza w lato? W tej chwili jest większość czerwonych, pomaranczowych, jeden czarny i jeden zielony i jeden brazowy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No dach się izoluje, warstwa w dzisiejszych czasach przeciętna to 25-30 cm a taka grubość już daje sobie świetnie radę .Większy wpływ na nagrzewanie poddasza maja okna dachowe .Więc kolor nie będzie miał tu znaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 29.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Mnie jak sąsiad szambo wypuści obok to wpada bardzo nieświeże ! Piczman - oplułam przez Ciebie monitor! Ty draniu! Bocianki - witam się i dołączam do Was Edytowane 29 Lutego 2012 przez Sylwia_LBN dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts