martarobert 01.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Pralnie, pralke z suszarka upchniesz w 4m2:-) z zapasem. Pralka a na nia stawiasz suszarke z łącznikiem Zgadzam się, ja mam pokój gościnny 10m , a obecną pralnię ok 6m, i to aż nadto. Bardziej chyba istotne jest to czy pokój jest ustawny. Bo np. moje pomieszczenie gospodarcze ma na dwóch ścianach drzwi, na jednej okna i prawdę mówiąc nie wiem czy tam by się zmieściła wisząca suszarka. A terriva w domu z poddaszem chyba nie przeszkadza, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 02.03.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Od poniedziałku zaczynają nam przywozić piach do zasypywania fundamentów. Taka ilość, myslałam, że źle słyszę... 276 t jest wyliczone już po zagęszczeniu a przywiozą w razie czego 300t. Przecież to ogrom PIACHU!!!!!! dobrze, że mamy taką dużą działkę, przez dwa dni mają ten piach zwozić. Edytowane 2 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 02.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Od poniedziałku zaczynają nam przywozić piach do zasypywania fundamentów. Taka ilość, myslałam, że źle słyszę... 276 t jest wyliczone już po zagęszczeniu a przywiozą w razie czego 300t. Przecież to ogrom PIACHU!!!!!! dobrze, że mamy taką dużą działkę, przez dwa dni mają ten piach zwozić. Ja tak się tak zdziwiłam zamawiając ceramikę, cały plac kupiłam a przecież to taki malutki domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 02.03.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 No nic mnie tak nie zdziwiło jak ten piach... porothermu też jest sporo ale budujemy dom piętrowy, więc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 02.03.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ten piach to i mnie przeraził! na fundamenty poszło mi 20 ton (więc teraz się zastanawiam czy znowu mój wykonawca czegoś nie .... zepsuł). teraz mam zamówić 25 ton piachu i 4 tony lepo na ściany zewnętrzne. Jaki w ogóle piach się zamawia do tego? dzwoniłam dziś z zapytaniem o cenę ale właśnie nie wiedziałam jaki (płukany, przesiewany, jak grubość) i znowu wyszła ze mnie blondynka ile płaciliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 02.03.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 te 25 ton to jeszcze będzie tobie za mało zobaczysz do murowania może być płukany do tynków też do do różnego rodzaju wylewek może być zwykły żwir tzw. "pospułka"ja za 16 ton wywrotka pospółki 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 02.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Nie wiem jak ten piach do zasypywania sie nazywa ale jak dzwoniłam gdzieś to po protu mówiłam, że chcę ''piach do zasypywania fundamentów''. U nas kosztuje 10 zł/t + transport. Dwa razy żeśmy z mężem przeliczali ilość i nie chce być nic mniej. Trzeba brać jeszcze pod uwagę to, że ten piasek nie będzie tylko wsypany ale też ubity skoczkiem, mąż znalazł w necie taki przelicznik i posłużyliśmy się tym. Nie mogę się doczekać poniedziałku, żeby zobaczyć ten ogrom :) Edytowane 5 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 02.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 powiedz wasz budynek jest bez piwnicy głęboko jest osadzony w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alejandro 02.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam, to mój pierwszy post tutaj Rozpoczynamy budowę za jakiś miesiąc czasu. Po ponad rocznej walce z działką i papierami wreszcie przyjdzie nam wbić symboliczną łopatę. W grudniu 2011 kupiłem pustaki, ekipa na stan surowy otwarty już dogadana, kierownik też. Już mamy wybranego dostawcę stali i bloczków fundamentowych. Dzisiaj wykopaliśmy rów na kabel elektryczny. Każda podróż zaczyna się od małego kroku wprzód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 03.03.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 powiedz wasz budynek jest bez piwnicy głęboko jest osadzony w ziemi Witam budynek nie jest głęboko osadzony w ziemi ale jest dość wysoko wyciągnięty z pewnych względów ( ponad krawężnik drogi przy której się znajduje ), nie mamy piwnicy Fundamenty będą obsypane i ten nasyp będzie stanowił coś w rodzaju skarpy.... oj długo by trzeba tłumaczyć dlaczego tak właśnie jest.... ale musi tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 03.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 na budowie zawsze żwiru brakuje wiem sam po sobie jeszcze nie zacząłem a już 1/3 części żwiru z 16 ton nie ma a przerobiłem tylko schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Fundamenty będą obsypane i ten nasyp będzie stanowił coś w rodzaju skarpy.... oj długo by trzeba tłumaczyć dlaczego tak właśnie jest.... ale musi tak być Ja mam tak zrobione. Z pewnych względów nie mogłem wyżej podnieść działki, została skarpa . Zdjęcia w DB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 nightwalker24 - 16 ton piachu na budowie, to jak mała łyżeczka w kuchni:) Np. żeby położyć kostkę przed domem na 100 m2, potrzeba 5 "autek" towaru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 03.03.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Pytanie z rodzaju poniżej pasa. Gdzie się zamawia przenośny kibelek i ile taka impreza kosztuje np. na 4 miesiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 03.03.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 4 kantówki parę desek i kilka gwoździ i toy toy stoi po co go zamawiać i płacić jak można go samemu zbić blechert.pl mój dom już stoi od 64 roku to tylko rozbudowa z nadbudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.03.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 a u mnie cala budowe nie było i nadal nie ma - ale już niedługo kibelek moze powiesimy jak tylko oczyszczalnie zakopie ekipa korzystala z drewnianego toytoya u sasiada na budowie lub po krzaczkach jak nie chcialo im sie chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 03.03.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 przypomina mi to jak u jednego człowieka kończyłem budowę pierwsza ekipa rzuciła robotę no i na pytanie gdzie jest kibelek pokazał mi palcem pobliski las oddalony 100 m od budowy i powiedział to mój tam może pan s... do woli nikt pana z tamtąd nie pogonia odnośnie profesjonalnych toi toi to jest taka firma jak toi toi trzeba się z nią skontaktować i oni przedstawią cennik obsługują nawet armię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 03.03.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Pytanie z rodzaju poniżej pasa. Gdzie się zamawia przenośny kibelek i ile taka impreza kosztuje np. na 4 miesiące? Hmm. wypożyczenie na m-ąc od 300-600 zł. używane na allegro (odsprzedaż po budowie) od 1.500 do 2000 tyś. "na własność" Wybieraj co lepsze. Pozdrawiam Lepiej postawić sławojkę, wkopać beczkę w ziemie i problem z głowy, a koszty znikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 03.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dzięki! Wysłałam zapytanie do toi toi. Zobaczę co mi odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 03.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Ja mam tak zrobione. Z pewnych względów nie mogłem wyżej podnieść działki, została skarpa . Zdjęcia w DB . O, właśnie cosik takiego też nie mogliśmy podnieść całej działki, to trzeba było wyciągnąć fundamenty. A jaką koparką Ci wsypali piach do środka? taką obrotową, wysoką? Edytowane 5 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts