Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

Pralnie, pralke z suszarka upchniesz w 4m2:-) z zapasem. Pralka a na nia stawiasz suszarke z łącznikiem

Zgadzam się, ja mam pokój gościnny 10m :p, a obecną pralnię ok 6m, i to aż nadto. Bardziej chyba istotne jest to czy pokój jest ustawny. Bo np. moje pomieszczenie gospodarcze ma na dwóch ścianach drzwi, na jednej okna i prawdę mówiąc nie wiem czy tam by się zmieściła wisząca suszarka.

A terriva w domu z poddaszem chyba nie przeszkadza, nie?

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od poniedziałku zaczynają nam przywozić piach do zasypywania fundamentów. Taka ilość, myslałam, że źle słyszę... 276 t jest wyliczone już po zagęszczeniu a przywiozą w razie czego 300t. Przecież to ogrom PIACHU!!!!!! dobrze, że mamy taką dużą działkę, przez dwa dni mają ten piach zwozić. :o Edytowane przez lilly20

Od poniedziałku zaczynają nam przywozić piach do zasypywania fundamentów. Taka ilość, myslałam, że źle słyszę... 276 t jest wyliczone już po zagęszczeniu a przywiozą w razie czego 300t. Przecież to ogrom PIACHU!!!!!! dobrze, że mamy taką dużą działkę, przez dwa dni mają ten piach zwozić. :o

Ja tak się tak zdziwiłam zamawiając ceramikę, cały plac kupiłam a przecież to taki malutki domek :o

ten piach to i mnie przeraził! na fundamenty poszło mi 20 ton (więc teraz się zastanawiam czy znowu mój wykonawca czegoś nie .... zepsuł). teraz mam zamówić 25 ton piachu i 4 tony lepo na ściany zewnętrzne. Jaki w ogóle piach się zamawia do tego? dzwoniłam dziś z zapytaniem o cenę ale właśnie nie wiedziałam jaki (płukany, przesiewany, jak grubość) i znowu wyszła ze mnie blondynka :) ile płaciliście u siebie?

Nie wiem jak ten piach do zasypywania sie nazywa ale jak dzwoniłam gdzieś to po protu mówiłam, że chcę ''piach do zasypywania fundamentów''. U nas kosztuje 10 zł/t + transport. Dwa razy żeśmy z mężem przeliczali ilość i nie chce być nic mniej. Trzeba brać jeszcze pod uwagę to, że ten piasek nie będzie tylko wsypany ale też ubity skoczkiem, mąż znalazł w necie taki przelicznik i posłużyliśmy się tym. Nie mogę się doczekać poniedziałku, żeby zobaczyć ten ogrom :) :) :) Edytowane przez lilly20

Witam,

to mój pierwszy post tutaj :)

Rozpoczynamy budowę za jakiś miesiąc czasu. Po ponad rocznej walce z działką i papierami wreszcie przyjdzie nam wbić symboliczną łopatę. W grudniu 2011 kupiłem pustaki, ekipa na stan surowy otwarty już dogadana, kierownik też. Już mamy wybranego dostawcę stali i bloczków fundamentowych. Dzisiaj wykopaliśmy rów na kabel elektryczny. Każda podróż zaczyna się od małego kroku wprzód :)

powiedz wasz budynek jest bez piwnicy głęboko jest osadzony w ziemi

Witam :) budynek nie jest głęboko osadzony w ziemi ale jest dość wysoko wyciągnięty z pewnych względów ( ponad krawężnik drogi przy której się znajduje ), nie mamy piwnicy :) Fundamenty będą obsypane i ten nasyp będzie stanowił coś w rodzaju skarpy.... oj długo by trzeba tłumaczyć dlaczego tak właśnie jest.... ale musi tak być ;)

Fundamenty będą obsypane i ten nasyp będzie stanowił coś w rodzaju skarpy.... oj długo by trzeba tłumaczyć dlaczego tak właśnie jest.... ale musi tak być ;)

Ja mam tak zrobione.

Z pewnych względów nie mogłem wyżej podnieść działki, została skarpa .

Zdjęcia w DB .

przypomina mi to jak u jednego człowieka kończyłem budowę pierwsza ekipa rzuciła robotę no i na pytanie gdzie jest kibelek pokazał mi palcem pobliski las oddalony 100 m od budowy i powiedział to mój tam może pan s... do woli nikt pana z tamtąd nie pogoni

a odnośnie profesjonalnych toi toi to jest taka firma jak toi toi trzeba się z nią skontaktować i oni przedstawią cennik obsługują nawet armię

Pytanie z rodzaju poniżej pasa. Gdzie się zamawia przenośny kibelek i ile taka impreza kosztuje np. na 4 miesiące?

Hmm. wypożyczenie na m-ąc od 300-600 zł. używane na allegro (odsprzedaż po budowie) od 1.500 do 2000 tyś. "na własność" :) Wybieraj co lepsze. Pozdrawiam

Lepiej postawić sławojkę, wkopać beczkę w ziemie i problem z głowy, a koszty znikome

Ja mam tak zrobione.

Z pewnych względów nie mogłem wyżej podnieść działki, została skarpa .

Zdjęcia w DB .

O, właśnie cosik takiego :) też nie mogliśmy podnieść całej działki, to trzeba było wyciągnąć fundamenty. A jaką koparką Ci wsypali piach do środka? taką obrotową, wysoką?

Edytowane przez lilly20