Piczman 03.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A jaką koparką Ci wsypali piach do środka? taką obrotową, wysoką? 8 tonowa JCB więc raczej zwykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EGG 03.03.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witamto masz pierwszy wpis na forum... mam nadzieję że w końcu w niedługim czasie wbijemy przysłowiową pierwszą łopatę..jak na razie na wszystko robię wielkie oczy:) ale wszystko przed nami i mam nadzieję że małymi kroczkami spełnimy nasze marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Czytajcie ile możecie ( nie wyłączajcie myslenia ) , pytajcie , odsiewajcie ziarno od plew i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 04.03.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) 8 tonowa JCB więc raczej zwykła Aaaaa widzisz, nam powiedzieli, że szybciej i łatwiej jest zamówić taką wielką koparkę obrotową bo ta mniejsza musiałaby wjeżdżać na fundamenty a jest za wysoko ( ta obrotówka jest droga ) To będzie sajgon w tym tygodniu. Byle do czwartku i będzie spokój. Cały dzień spędziliśmy na jeżdżeniu i dogrywaniu koparki do utwardzenia wjazdu, koparki obrotowej, zamówiliśmy piach, żwir do drenażu, kamień na utwardzenie wjazdu... To był szał!!! Edytowane 5 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 04.03.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 lilly20 - jeśli robicie utwardzanie pod koparę, to od razu wykorytujcie zanim wsypiecie piach i kliniec lub gruz. Potem zapłacicie za wywóz tego przy kładzeniu kostki, bo może być za wysoko. Dla brukarzy trzeba zostawić luzu 15 cm do punktu zero, wtedy jest gitara:) i parę tysia w kieszeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 04.03.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam! W końcu mamy upragniony marzec. Koparkę zamówiłam na poniedziałek, lanie fundamentów w czwartek. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo zapowiadają od czwartku ulewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 04.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 za tych którzy zaczynają w marcu trzymam kciuki ja zaczynam za miesiąc powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 04.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Do blechert.pl Właśnie koparkowy nam tak wczoraj podpowiedział. Ale dziękuję za uwagę i proszę o jeszcze Edytowane 4 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sophjo 04.03.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Miałam ochotę przyłączyć się do forum ze względu na temat, ale mam mieszane uczucia. Ile tu agresji, obrażania się, obnoszenia! Myślałam, że takie forum to centrum wsparcia. Chyba pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.03.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Miałam ochotę przyłączyć się do forum ze względu na temat, ale mam mieszane uczucia. Ile tu agresji, obrażania się, obnoszenia! Myślałam, że takie forum to centrum wsparcia. Chyba pas. i wpadłas nam o tym powiedzieć Przeciez kazdy jest tutaj dobrowolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 04.03.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 widze ze powoli ruszacie z budowami, my niestety prawdopodobnie zaczniemy po świętach wielkanocnych, aura nam nie sprzyja, zimno, snieg i lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sophjo 04.03.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 widze ze powoli ruszacie z budowami, my niestety prawdopodobnie zaczniemy po świętach wielkanocnych, aura nam nie sprzyja, zimno, snieg i lód to chyba najlepszy pomysł poczekać aż ziemia odmarznie; kopanie w takiej zmarzlinie to najprawdopodobniej duży problem dla najlepszego koparkowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi444 04.03.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Planowaliśmy kopać już 12.03 ale murarz powiedział że nie chce "chuchać w ręce z zimna" więc prawdopodobnie też przekładamy wszystko na poświętach. Pustaki kupione, jednak TERMALICA, dylemat to fundamenty. Robić ławy, czy tzw. poduszkę? Teren jest mokry i szkody górnicze wkoło, ale według kopalni na naszej działce ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Robić ławy, czy tzw. poduszkę? Teren jest mokry i szkody górnicze wkoło, ale według kopalni na naszej działce ich nie ma Płytę fundamentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.03.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 A poduszka to płyta? W waszym przypadku (mokro i szkody górnicze) to robiłabym płytę lub fundamenty monolityczne, nie z bloczków (ściany zrobiłabym z silikatów bo najwytrzymalsze, ale tu już wybraliście). Kopalnie nie są wiarygodne w swoich orzeczeniach, w końcu muszą płacić za dodatkowe wzmocnienia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.03.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ja planuję płytę, ale wczesniejszy archi wykombinował pale:mad: i teraz czekam na opinię konstruktora. Trafi mnie jak bede musiała firmę ściagać do pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ja planuję płytę, ale wczesniejszy archi wykombinował pale:mad: i teraz czekam na opinię konstruktora. Trafi mnie jak bede musiała firmę ściagać do pali Z tego co wiem to pale są ostatecznoscią na bardzo złe warunki gruntowe,moim zdaniem jak pogadasz z kumatym konstruktorem to spokojnie płytę da radę. Zrobiłaś już badania geologiczne ? Chyba tak skoro pale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.03.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Z tego co wiem to pale są ostatecznoscią na bardzo złe warunki gruntowe,moim zdaniem jak pogadasz z kumatym konstruktorem to spokojnie płytę da radę. Zrobiłaś już badania geologiczne ?tak, nawet podwojne;-) Jeden zaleca pale, a druga poduszkę, nasyp. Mam torf na 4m w głąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Mam torf na 4m w głąb. No to faktycznie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 04.03.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) To mamy odważną ekipę, nie boją się zimna Myślałam, że poczekają chociaż do połowy marca, a tu niespodzianka - ekipa przyszła w zeszłym tygodniu i kończą fundamenty. Został drenaż, zasypanie i płyta. Pod koniec marca jesteśmy umówieni na stawianie ścian - nie mogę się doczekać Edytowane 5 Marca 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts