Nefer 29.01.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Jestem załamana hahataka długa lista dopiero składam o pozwolenie na budowe w poniedziałek a końca listy nie widać (szczerze to mnie pocieszyłaś ) To tylko tak źle wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 A może pochwalcie się projektami? Bardzo chetnie ale nie potrafię jeszcze wkleić zdjęć wię jak troszkę się ogarne to to zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 To tylko tak źle wygląda Jadę dziś do pana, podpiszemy umowę dotyczącą budowy mam nadzieję że gładko pujdzie i że się dogadamy. Więc jeden z podpunktów bedę mogła skreslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No bez przesady z tym cudnie Okno zawsze możesz wstawić o ile konstrukcja dachu pozwala. Antresola nawet nie doświetlona powoduje,że masz dużo "powietrza", przestrzeni. Ja tak lubię. I dlatego tak mam. Jak dobrze że są osoby takie jak Ty cieszę się że poznaje tylu dobrych ludzi a to rzadkosć , jak oglądam twój domek to widzę że wiele mamy wspólnego jak np. antresola można powiedziec że sfiksowałam na jej punkcie juz parę ładnych lat temu conajmniej 3 wtedy to kupiłam projekt domku( szafran 196m ) wtedy nie myslałam o budowie ale tak na wszelki wypadek chciałam mieć ten projekt z antresolą choć słyszałam że problem z ogrzewanie oświetleniem i tak dalej . Okazał sie za mały i muszę go sprzedac więc tym razem projekt indywidualny przemyślany już mam w garści mam taką nadzieję że wszystko przemyślałam puki co tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No bez przesady z tym cudnie Okno zawsze możesz wstawić o ile konstrukcja dachu pozwala. Antresola nawet nie doświetlona powoduje,że masz dużo "powietrza", przestrzeni. Ja tak lubię. I dlatego tak mam. Ja nie chcę kopiować bo wiem ile to pracy i serca trzeba włożyć każdy ma inny gust ale jeśli będę budowała i mój pan majster powie że można okienko to nie pogniewasz sie na mnie że ściągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 29.01.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY W PISOWNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 dzięki za powitanko;) O mało zawału nie dostałam czytając liste nefera;) tyle jeszcze przed nami - póki co mam uprzątnięty humus i czekam na przyłącza... czekam - tzn woda ma być jak się ustabilizuje pogoda, gazik tez będzie spoko, a z prądem to mam takie cyrki, że chyba ich w gazecie obsmaruje...kase trzymaja juz kupe czasu a nic nie robią, jakas porazka z tym pradem ;/ oby tylko do kwietnia zdazyli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 30.01.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam! widzę, że nie tylko u nas był problem z przyłączem prądu woda na budowie to nasze marzenie ale co tam, trzeba sobie jakoś dawać radę. czarnakasia lista mnie też przeraziła ale to jest do zrobienia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 30.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 my mamy studnie, ale jest zamulona i nie ma nikogo chętnego kto by ja wyczyscił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 30.01.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) ha ha to macie fajnie u nas do tej pory to baniaki z wodą królowały dowożone super sprzętem - traktor Edytowane 30 Stycznia 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 30.01.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 nie wiem jak to bedzie na wiosne, mamy baniaczek, musze dokupic rynne i bedziemy zbierac wode z dachu bo nie wiem czy uda sie wyczycscic ta studnie do rozpoczecia fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 30.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Poza tym co wymieniłaś umowa powinna zawierać: 1. dokładny opis prac zgodnie z projektem; 2. termin rozpoczęcia i zakończenia prac; 3. kto odpowiada za materiał pozostawiony na budowie; 4. że po wykonanych pracach powinni po sobie posprzątać a nie burdel zostawić; 5. jeżeli płatność ma nastąpić transzami to określić to w zależności od postępów na budowie, np. zakończenie fundamentów 30%, do stropu 30 % itd. 6. kary umowne za nieterminowe prace, ma to znaczenie jeśli później będzie musiała wejść kolejna ekipa a nie będzie mogła bo ta przed nią będzie w zwłoce; ja kary określiłem procentowo od wartości za każdy dzień zwłoki czyli za poracę dłużej niż termin określony w umowie - nikt potem nie każe Ci ich egzekwować ale to bardzo dyscyplinuje obje strony; 7. gwarancja na wykonane prace, jaka długa i od kiedy biegnie; 8. wszelkie zmiany aneksuj potem do umowy żeby w trakcie nie wyszło że umowa nijak się ma do rzeczywistości. a masz może tę umowę i moze mógłbyś nam podeslac?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja nie chcę kopiować bo wiem ile to pracy i serca trzeba włożyć każdy ma inny gust ale jeśli będę budowała i mój pan majster powie że można okienko to nie pogniewasz sie na mnie że ściągam A ściągaj Dziewczyno ile chcesz :) Absolutnie nie jestem pod tym względem pazerna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dar0 30.01.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witajcie. Jako, że w tym roku ruszam z budową to chyba w tym dziale powinienem się pojawić . Właśnie szukam materiałów do budowy, więc chwilowo nie będę zbytnio aktywny, ale to się chyba zmieni bo przeglądam to forum i powiem, że mnie się tu podoba. Domek to zmodyfikowany Madryt z biura Lipińscy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 30.01.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mnie antresole się podobają ale bym nie zrobiła. Wodę mamy mieć na telefon czyli dzwonię a Pan przyjeżdża dzień dwa i gotowe. Na prąd będziemy czekać jeszcze ze 3-4 msc. Będzie ziemny. Mjusimy ratować się agregatem. Wodę chcemy podłączyć jak zejdą mrozy. Mamy o tyle kiepsko że media są po drugiej stronie ulicy i trzeba się przebijać co wiąże się z niemałymi kosztami. Dar0 witam prawie sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 30.01.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 witam wszystkich my dopiero czekamy na mapkę pod projekt, ma być w tym tygodniu, mamy zamiar budowac gracjana, ale to pewnie dopiero poznym latem bo z papierami sie nie wyrobimy, chyba ze jakims cudem daloby rade zaczac wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banka22 30.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 ja mam pytania bo juz calkowicie oglupialam!! czy warunki zabudowy to to samo co wypis i wyrys dzialki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 30.01.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Banka nie, to zupełnie dwa różne dokumenty. W skrócie wypis i wyrys to co tam się znajduje a warunki to co tam może się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 30.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 wypis i wyrys to mapki a warunki zabudowy to opis co można i nie mozna na działce zbudować ( to tak w skrócie) warunki zabudowy sa zawsze indywidualne dla każdej działki- ja czekałam na nie 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banka22 30.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 dziekuje za odpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts