annaka 08.03.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No ja nie pije w pracy, choc nie jestem robotnikiem ani dlatego, ze mnie ktos pilnuje a dlatego, ze w mojej "pracy" to ja musze pilnowac mojej malej pociechy 24h na dobe (no procz czasu gdy spedza w przedszkolu). Zazdroszczę fajnej pracy:) No ale myślę mimo wszystko że to nie jedyny powód że nie pijesz w pracy A wracając na tory wątku i co do twojego pytania odnośnie dachu- to mamy podobny dylemat tyle że odwrotny;) Mamy w projekcie właśnie zadaszony taras (tzn. jakby przeciągnięty/dłuższy dach na tarasem) i zastanawiamy się czy z tego nie zrezygnować. Początkowo wydawało mi się to fajnym rozwiązaniem, że cień, że deszcz nie straszny...ale mąż był nie dawno w domku z podobnym rozwiązaniem i twierdzi że bardzo 'ściemnia' to salon:rolleyes: po pierwsze nie wiem czy mogę mu wierzyć a po drugie faktycznie nie pomyśleliśmy o takiej możliwości...taras i drzwi mamy od strony zachodniej, wiec w sumie słoneczko popołudniami i tak już nie mocne i nisko więc może coś w tym jest. Na stronie południowej mamy duże przeszklenie bo wykusz z dużymi oknami więc światło wpadnie...nie wiem:confused: A generalnie musielibyśmy podjąć decyzję szybko jeśli mamy zamawiać więźbę...myślę że w naszym przypadku to przejdzie bez zmiany projektu, bo generalnie nie zmieni się kąt dachu ani nic takiego, byłby po prostu wyrównany na całej długości. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 08.03.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Nie sadze zeby to jakos za bradzo przyciemnialo salon zwlaszcza od zachodu. Jak slonko juz nisko to dach go nie zasloni. Nasz projekt bardzo przypomina Wasz o ile to ten ze zdjecia. A przez okna w wykuszu duzo swiatla wpadnie. Mnie kusi wizja obiadkow na tarasie, a nawet gdy pada mozna pooddychac swiezym powietrzem i nie zmoknac. I nie zaleje prania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 u nas w pracy można pić tylko w imieniny szefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 08.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Nie sadze zeby to jakos za bradzo przyciemnialo salon zwlaszcza od zachodu. Jak slonko juz nisko to dach go nie zasloni. Nasz projekt bardzo przypomina Wasz o ile to ten ze zdjecia. A przez okna w wykuszu duzo swiatla wpadnie. Mnie kusi wizja obiadkow na tarasie, a nawet gdy pada mozna pooddychac swiezym powietrzem i nie zmoknac. I nie zaleje prania:) To właśnie były moje argumenty jak sobie ten daszek wymyśliłam (bo to chyba mój pomysł i architekta też bo on to zaproponował). Ale teraz trochę mam mętlik w głowie i w sumie nie wiem, bo jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad ogólnym wyglądem bo mamy też garaż i jest jakby trochę cofnięty w stosunku do bryły, czyli dach nad nim też, potem trochę 'normalnego' dachu domu, potem znowu dach przedłużony...nie wiem czy nie za dużo tego (wiem że w porę się zastanawiam ale to chyba przez to czekanie na PNB bo wcześniej ciągle coś zmienialiśmy, załatwialiśmy a tu nagle trzeba tylko czekać) a w końcu założenie było żeby domek był maksymalnie prosty, skromny... A Wy budujecie wg. jakiegoś gotowego projektu czy indywidualny? Może się pochwalisz:) I oczywiście w awatarku jest nasz przyszły domek, wg. projektu indywidualnego (ze względu na maksymalne dostosowanie do działki i potrzeb, bo bryła bardzo prosta, tradycyjna jak widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 08.03.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Myśmy dokonywali przedłużenia połaci dachowej i było to potraktowane jako zmiana w projekcie ale było to robione w czasie adaptacji i dopiero żeśmy składali pozwolnie na budowę jak już dokonaliśmy wszystkich zmian. Projekt kupowaliśmy dwa lata przed budową, więc mieliśmy dużo czasu do namysłu jakich zmian dokonać A i tak dopiero jak się zamieszka to się widzi co by można jeszcze zmienić, zbudować inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 08.03.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 My mamy projekt indywidualny. Na poczatku chcielismy Gracjana, ale w nim nie ma piwnicy i jeszcze pare rzeczy bylo by do zmiany. Koszty projektu + zmiany = za duze koszty i za duzo roboty. Mamy, ze tak powiem znajomego projektanta, ktory narysowal nam projekt wedle naszych oczekiwan. Nasz projekt to taki gracjan po liftingu:) I chyba jednak zrobie pralnie na parterze a garderobe na gorze i z lazienki na gorze zsyp do pralni. Za pomysl zsypu dziekuje pewnej pani bociankowej, ktorej imienia nie pamietam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 08.03.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 O juz znalazlam CRONIN dzieki za pomysl:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 08.03.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 dziuby to moze pochwalicie sie tym projektem, prosze o zdjęcia jesli to tylko mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 08.03.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Chetnie bym sie pochwalila ale projekt mam w pl a na laptopie tylko swoje bazgroly, ktore zrobilam w paint-cie. Ale moge Ci na priv opisac co nieco. Widze, ze budujesz gracjana - heh dobry wybor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 08.03.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 nasz gracjan również został nieco zmodyfikowany, mamy nadzieję że to ułatwi nam mieszkanie w nim, a zmiany możesz zobaczyć w naszym dziennkiu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 08.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam wszystkich. Pierwszy raz zaglądam na to forum. Podobnie jak Wy zaczynam w tym roku budowę wymarzonego domku. Również myślałam o "gracjanie" i wielu innych projektach, które można wkomponować w działkę z wjazdem od zachodu. Padło na projekt indywidualny. Dom około 150 m pow użytkowej+ garaż dwustanowiskowy w bryle. Projekt się robi, czyli zostanie tylko złożyć o PNB i czekać. Buduję w okolicach Białegostoku.Podobnie jak ziuta62 będę mieć kuchnię kaflową, myślę jak ją w projekcie ująć.Mam pytanie:Czy jeżeli mam nad domem ściankę kolankową to czy nad garażem też muszę ją mieć? Nie bardzo chcę, bo pomieszczenie nad nim wychodzi wielkie a na jego wielkości mi nie zależy, gdyż to będzie po prosty stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 08.03.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Gogi25 zaglądnij tuta jhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?144551-KUCHNIA-KAFLOWA-.-Pomóżmy-sobie-znaleźć-inspiracje/page2&highlight=kuchnia+kaflowa Jak wpiszesz w wyszukiwanie zaawansowane kuchnia kaflowa to tam jest kilka tematów. Zmień wyszukiwanie na tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 08.03.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja także witam wszystkich, zaczynamy jak pogoda będzie łaskawsza, PNB czeka od października, zakupy częściowo poczynione, pozdrawiam wszystkich bocianków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 08.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 czytałam wcześniej, że ktoś z Was kupił niedawno stal po 2500-2750/ tonę gdzie można tak tanio kupić stal Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 08.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 czytałam wcześniej, że ktoś z Was kupił niedawno stal po 2500-2750/ tonę gdzie można tak tanio kupić stal Pozdrawiam My kupiliśmy po 2750 - na południu naszego pięknego kraju;) ale w niektórych skłądach już zdecydowanie droższa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 08.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ja też jestem z południa, u nas nawet po 3650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.03.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ja kupowalem dzis w poznaniu brakujace mi prety fi12 po 2,5 pln netto/kg z dostawa za free polecam niniejszym hurtownie ROMOS w poznaniu na ul. torowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmateusz 08.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 My kupiliśmy stal w tym tygodniu w Swadzimiu koło Poznania MARKSTAL.wyniosło nas to 2300 netto z odbiorem osobistym (fi 12żebrowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 09.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 My kupiliśmy po 2750 - na południu naszego pięknego kraju;) ale w niektórych skłądach już zdecydowanie droższa ... Podałam cenę brutto...więc netto, jak dobrze liczę tak na szybko, to coś około 2235zł z transportem w cenie (ale bardziej na południu niż Rybnik, okolice Nowego Sącza;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 09.03.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Dzięki ziuta62. Już byłam na tym forum. Piękne są te kuchnie kaflowe. Znalazłam "model", który mi odpowiada. Na jego podstawie będę czarować swój magiczny piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts