Dziuby 10.03.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Aksuda tylko pozazdroscic, u nas jeszcze snieg:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.03.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dziuby u nas podobnie, śniegu co prawda na działce juz niewiele ale na drodze dojazdowej lód i nie da sie wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Gosiaczek_ 10.03.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi! Zdecydowałam się na studzienkę wodomierzową, umieszczę ją na działce 2 m od drogi i 1 m od granicy z sąsiadem, z dala od furtek i wjazdów na działkę. mam jeszcze jedno pytanie skoro jesteście tacy pomocni Czy mogłabym umieścić szambo w podjeździe? Byłoby to ok 5 m od studzienki wodomierzowej. Czy tutaj również muszą być zachowane odległości? Znalazłam rysunek, na którym widnieje, iż odległość od studni to 15 m, ale oni chyba mają na myśli studnię głębinową a nie taką jak moja. Chyba, że jestem w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 10.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dziuby i Aksamitka mam nadzieję ,że śnieg u Was szybko zniknie i też będziecie mogli ruszyć z pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi444 10.03.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Nie zaglądałem tu przez chwilkę i dzisiaj nadrabiam nieobecność. Prośba o namiary na składy ze stalą z małopolski lub śląska, anaaka pisała o stali w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 10.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam! i mnie nie było chwilkę....a jak czytam to dzieje się tu, oj dzieje... U nas na razie w miarę spokojnie, czekamy na ostateczne pozwolenie.... Dzisiaj postawiliśmy na działce "wygódkę", został zdjęty humus, przygotowane wszystko do postawienia blaszaka, który dotrze we wtorek... i myślę że zaraz po świętach wylejemy w końcu fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sophjo 10.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witajcie Łodziaki Ciekawe czy z moich okolic ktoś się odezwie. my też Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.03.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Dziuby i Aksamitka mam nadzieję ,że śnieg u Was szybko zniknie i też będziecie mogli ruszyć z pracami. tez mam taka nadzieje bo chcieliśmy wyczyścić studnie ale gość ze sprzętem nie wjedzie a dzis jak na złość pada śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.03.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 u nas śnieg już zniknął, byliśmy nawet na działeczce. ale samochód musiał zostać przy drodze głównej, a dalej kalosze i heja:yes: każdego dnia upewniam się, że decyzja odnośnie budowy domu była słuszna. właśnie wczoraj wprowadzili się nad nami nowi sąsiedzi, a dziś już nas zalali. a tak cobyśmy nie mieli za nudnej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 11.03.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 a dziś w łódzkim piękne słońce, więc chyba lada dzień trzeba spiąć poślady i zacząć działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 11.03.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Słońce fajne ale wiatr chłodny niestety jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.03.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 nie ma co narzekać tylko kto może brać się do roboty piekna pogoda zapowiadana jest na ten tydzien i kolejny weekend a przymrozki nocami moga sie do maja jeszcze pojawiać ... ale tyle to chyba nie macie zamiaru czekać - co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 11.03.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 tez mam taka nadzieje bo chcieliśmy wyczyścić studnie ale gość ze sprzętem nie wjedzie a dzis jak na złość pada śnieg Powoli zaczynam się zastanawiać czy w tym samym kraju się budujemy u nas piękne słońce 10 stopni za oknem i troszkę wiatr wieje. Pogoda nam dopisuje więc nasza budowa postępuje wczoraj postawili bloczki fundamentowe , w poniedziałek mąż będzie je ocieplał więc do piątku myślę że wylejemy stan zero i ruszymy ze stawianiem ścian:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.03.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 aksuda bo zachód zawsze cieplejszy, nie to co tereny podgórskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 11.03.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Mam nadzieję , że jednak wiosna i u Was już niedługo zagości:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.03.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 1/3 law wykopana... jutro moze uda mi sie po pracy machnac drugie tyle i jakos w ciagu tygodnie, moze 1/5 tygodnie zalejemy lawy... oby tylko pogoda sie utrzymala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 11.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 mój koparkowy kazał zadzwonić w maju . mówi ,że ziemia zmarznięta na metr. u was rozmarzło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 11.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Mam nadzieję , że jednak wiosna i u Was już niedługo zagości:yes: Dzieki, mamy i my taka nadzieje. Zanim snieg calkiem zniknie i ziemia obeschnie (zeby gruszki dojechaly) to jeszcze chyba ze 3 tygodnie. Heh budowa uczy pokory:yes: ale wytrzymalam 3 lata czekajac na papiery, wytrzymam i 3 tygodnie. Heh, srednio co kilkanascie minut w myslach mam budowe, co jak zrobic, co jeszcze ewentualnie znienic, czy pogoda dopisze... chyba glupieje:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 11.03.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Jam mam tak samo więc to chyba norma. Po tej budowie to chyba do psychologa zacznę uczęszczać. Dziś walkowałem temat styropianu na fundamenty... pół dnia to analizowałem. Na forum oczywiście opinie od prawa do lewa, ale zawsze człowiek coś tam wysupła z tego wszystkiego. Generalnie nie jest lekko. No ale jakoś trzeba iść do przodu. Byle do końca tej budowy... oby z powodzeniem. Uff...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 11.03.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam u nas aż tak bardzo ziemia nie jest zmarznięta, byliśmy w czoraj na budowie ogólnie pooglądać i trochę posprzątać, jak wlazłam w wykop pod drenaże to się po kolana zatopiłam więc ziemia nie jest zmarznięta. Na ten tydzień zapowiadają u nas fajną pogodę - nawet w nocy ma być dodatnia temperatura. Jeszcze nigdy w życiu tak nie czekałam na wiosnę jak teraz. Sprawdzam prognozę kilka razy w ciągu dnia, oszaleć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts