Be-be-be 13.03.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich, u mnie od dzisiaj stawiaja sciany. Fundamenty do chudziaka byly zrobione w zeszlym roku juz. Normalnie czekalam na ten dzisiejszy dzien z niecierpliwoscia. Cisze sie, ze w koncu sie ruszylo, bo na Gwiazdke chce byc na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 13.03.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich, u mnie od dzisiaj stawiaja sciany. Fundamenty do chudziaka byly zrobione w zeszlym roku juz. Normalnie czekalam na ten dzisiejszy dzien z niecierpliwoscia. Cisze sie, ze w koncu sie ruszylo, bo na Gwiazdke chce byc na swoim Gratuluję my będziemy stawiać ściany za 2 tygodnie... teraz robimy porządki po stanie ''0''. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.03.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To i ja się pochwalę, od dzisiaj muruje się ściana fundamentowa, hurra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To i ja się pochwalę, od dzisiaj muruje się ściana fundamentowa, hurra!! No jak dzieci, słowo daję PS. Zazdroszczę ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 13.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ja też zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To i ja się pochwalę, od dzisiaj muruje się ściana fundamentowa, hurra!!super:-) pozytywnie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.03.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 i ja zazdroszczę sezon budowlany ruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 13.03.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Wiadomość dla tych, którzy lubią horrory. Zanex beton B20 250zł netto, B25 270zł netto. Jabłonka i Osielec za daleko. Szukam czegoś bliżej. Wiem tylko o Tylmanowej. Jeśli ktoś zna jakąś betoniarnię bliżej Zakopanego dajcie, proszę, znać!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 13.03.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To i ja się pochwalę, od dzisiaj muruje się ściana fundamentowa, hurra!! Witam wszystkich, u mnie od dzisiaj stawiaja sciany. Fundamenty do chudziaka byly zrobione w zeszlym roku juz. Normalnie czekalam na ten dzisiejszy dzien z niecierpliwoscia. Cisze sie, ze w koncu sie ruszylo, bo na Gwiazdke chce byc na swoim no to czekam na zdjęcia i relacje z dzisiejszego dnia i też zazdroszczę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 13.03.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 My będziemy kładli styropian ekstrudowany XPS firmy BASF 10 lub 12 cm , izolacja pionowa Botament , grunt o symbolu BE 901-pierwsza warstwa , BE 90-druga i trzecia warstwa. Ale tak jak mówisz każdy robi inaczej a decyzje trzeba podjąć samemu. Nie szkoda Ci pieniedzy? Jeżeli teren jest bardzo podmokły, szczególnie jesienią i zima wodą wychodzi powyżej fundamentów to i taka izolacja nic nie da. U mnie przy wybijaniu wody do pompy ogrodowej woda pojawiła się na gł. 1,6 m, mimo to zastosowałem: 2x hydroizolacja Dysperbit, klej+styropian (podłoga/ dach) klej - w nim zatopiona siatka, ponownie hydroizolacja Dysperbit i na koniec folia kubełkowa. Najważniejsze, aby powyższe wykonać solidnie, dokładnie, a skutek będzie taki sam i przy okazji pare groszy w kieszeni zostanie na co innego. Dodam jeszcze, że fundamenty mam z silikatów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 13.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 nie wiem czy się uda, ale spróbować warto... hura udało się oto kibelek !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 13.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 nie wiem czy się uda, ale spróbować warto... No i udało się, nie było takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Piaseczno 13.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To i ja się pochwalę,aczkolwiek tylko tym,że jutro elektryk szykuje prowizorkę,w czwartek podłączają prąd i prawdopodobnie od przyszłego poniedziałku mury pną się do góry:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 13.03.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzisiaj postawili garaż 3/5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 13.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Do tych co kupują bądź robią sami kibelki dla ekipy budowlanej:mam nadzieje, że macie wyrozumiałych sąsiadów, bo taki kibelek mogą zgłosić do gminy. "Ochrona środowiska" może wlepić mandacik 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 14.03.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A kupowaliście już papę na ławy fundamentowe do izolacji poziomej.Ja wczoraj z majstrem ustaliłem że musze zamówić styro i papę termozgrzewalną.Poszperałem na allegro i papa termozgrzewalna na fundament icopal szybki profil kosztuje od 25 do 31 zł za m2:jawdrop: nie myślałem że to taka kasa.Potrzebuje ok. 120 na same ławy, zdziwiła mnie ta cena. Myślałem że to znacznie tańsze będzie. Zwłaszcza że na stan 0 drugie tyle będzie potrzeba. Jest też taka po 15 zł ale ina jest do dachu i raczej na fundamenty się nie nadaje. Zwykłą papę na tekturze odpuszczamy.Jaką papę zamawiacie na te izolacjie i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Be-be-be 14.03.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A jaki styropian bedziecie miec na scianach bo ja mam dylemat: 12cm czy 15cm. Murarze mowia, ze lepiej dac 15cm ale sama nie wiem, wyjdzie napewno drozej. A co do kibelka to nie mam z tym problemu, gdyz moi murarze maja 800m do domu wiec jak ich przydusi to skocza samochodem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 14.03.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 My murujemy sciany z maxow 32cm + 10cm styro. Tak nam wyliczyl projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 a my z termalica 24+20 styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Be-be-be 14.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 no my z gazobetonu i chyba jednak zdecyduje sie na 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts